Loesje

Zondag, 13 januari 2013

Ons pleegkind zit 1 dag in het asiel en is nu al gereserveerd.

Super goed bericht. We zijn nog even wezen kijken hoe het bevalt bij de nieuwe poezenvrienden en dit ging heel erg goed, maar een echt eigen huis is natuurlijk nog beter nieuws.😀

Dinsdag, 1 januari 2013

Loesje wordt donderdag gesteriliseerd. Ze kan dan daarna hier nog lekker herstellen😉
We gaan haar alvast op de site van Dierenasiel De Dierenstee laten zetten, misschien lukt het om voor haar een leuk baasje te vinden voordat ze teruggaat.... 🤭
Loesje is een heel rustig poesje, geschat op 2,5 jaar. Ze heeft ook haar dolle buien maar doet weinig wat niet mag. Een voorbeeldig poesje dus, of ze gewend is om buiten te komen weten we niet.
Ze is zelfs niet bang van het vuurwerk, toen om klokslag 12 uur het losbarstte lag ze lekker in de gang te spelen !!
Ook met de stofzuiger moeten we om haar heen zuigen wat mevrouw is dan niet van plan om te verkassen.
Als jullie iemand weten dan horen we het graag.🙂

Zaterdag, 29 december 2012

Loesje zit al vier weken bij ons en toen ze kwam was ze al hoogzwanger???

We hebben vandaag een echo laten maken omdat we toch wel duidelijkheid wilden. Nou om ...maar met de deur in huis te vallen, ook Loesje is niet zwanger.🤭

Gelukkig kan ze goed overweg met onze katten en loopt ze dus lekker rond maar als dit niet zo was had ze dus 4 weken voor niets alleen in de kattenkamer gezeten!

We hebben Liselotte ook als zwangere poes gekregen maar zij bleek toch niet zwanger te zijn. Met haar hebben we wel heel wat capriolen uit moeten halen omdat Doortje niesziekte had. 😠

Of het een teleurstelling is weten we eigenlijk niet. Kittens zijn altijd leuk maar er zijn er al genoeg, ook in het asiel zitten er nu nog van die kleine smurfjes. Maar ja kerst kittens was wel leuk geweest.......
Loesje wordt volgende week gesteriliseerd en dan mag ze hier nog herstellen. Daarna gaat ze dan toch naar het asiel, en ja na zoveel weken zijn wij natuurlijk gehecht aan deze lieve dame.
Ze kan goed bij katten en is erg lief dus als jullie iemand weten dan horen we dit graag.🙂

Donderdag, 27 december 2012

De kerstkindjes zijn uitgebleven. Loesje ligt nog lekker lui en warm op het kleed en stoort zich niet aan ons schema.
Inmiddels een mooie kerstdoos ingericht met fleecedekentje om het toch maar zo aantrekkelijk mogelijk voor haar te maken.
Ze heeft nog 1 dag en dan gaat de dierenarts er met een vakkundig oog naar kijken

Maandag, 24 december 2012

Er valt niet veel nieuws over Loesje te melden. Zij loopt gezellig tussen ons eigen kattenbestand en probeert zo nu en dan een van hen de stuipen op het lijf te jagen. Wat dan ook lukt 🙃.

Als wij weg zijn (en 's nachts) gaat ze alleen op haar eigen kamertje want stel je voor dat er toch ineens kleintjes komen  dan willen we die niet achter de voordeur aantreffen maar het liefst netjes in een mandje of doos.
Er zijn overigens nog vrij weinig aanwijzigingen dat zoiets eerdaags staat te gebeuren. We willen tot na de kerst afwachten en dan mogelijk een echo laten maken.
Vreemd genoeg bestaat er in de poezenwereld geen predictortest.

De foto hiernaast is een detailfoto van het Loesesnoetje. Heel apart.

Woensdag, 19 december 2012

Loesje is een voorbeeldig poesje. Ze loopt gezellig tussen onze eigen katten  en kan het goed vinden met zowel de dames als de heren.

Ze is nu drie weken bij ons maar er is nog niet veel gebeurd.😮 Het zal toch niet zo zijn zoals bij Liselotte, zij bleek niet zwanger en na weken bij ons gezeten te hebben is ze geplaatst.

Nog maar even afwachten misschien krijgen we wel kerst kindjes.😀

Vrijdag, 30 november 2012

Loesje is een schat van een poezebeestje. Zij wil alleen maar kroelen en lekker op haar fleecedekentje liggen om zich dan vervolgens lekker uit te rekken als we tegen haar praten.

Het vorige projectje met een zwangere poes eindigde met een echo die uitwees dat de poes helemaal niet zwanger was.
Loesje heeft echter wel een bol buikje en de beheerster van het asiel betitelde haar situatie als 'hoogzwanger' dus we gaan toch maar voorbereidingen treffen voor een aanstaand nestje jonge poesjes.

Donderdag, 29 november 2012

Vanochtend om half 9 kreeg ik de vraag uit het asiel of we een zwangere poes wilden opvangen. Nou dat wilden wij wel ;-)
Ze heeft van de beheerster de naam Loes(je) gekregen.
Hoe lang ze zwanger is, is ook nu weer niet duidelijk.

Ze is gevonden in een doos in een container in Nieuw-Beijerland.. Wie doet zo iets.......onbegrijpelijk!

Nu zit ze lekker rustig op haar eigen kamertje en is erg relaxed.
Loesje eet goed en het lijkt of ze hier al weer dagen is. Wonderlijk hoe een kat toch omgaat met zoveel veranderingen in korte tijd. Wij zouden als mens toch nog wel even nodig hebben om weer te wennen aan onze nieuwe omgeving maar zij blijkbaar niet.
Een erg lieve jonge poes die nu al lekker zit te spelen en lekker ligt te rollebollen.