Dagboek

Nestje Wuzzel (Noortje, Dizzy, Doerak)

Zaterdag 24 december

Wuzzel heeft een nieuw huis gevonden of beter gezegd deze mensen hebben haar gevonden.
Het is helemaal tegen ons principe in om een opvangkat terug te brengen naar het asiel maar omdat het toch niet altijd lukt om alle opvangpoezen te plaatsten moesten we deze keer wel.
We kunnen ook niet alle katten houden maar het gaat ons wel aan het hart hoor😥
Kittens lukt redelijk goed maar moederpoes wordt al wat lastiger.
Daar komt nog bij dat wij kritisch zijn.😉
Niet dat ze het in het asiel slecht hebben, in tegendeel ze hebben het daar erg goed.
Ze kunnen in allerlei krappalen liggen, hangen of spelen en ze maken daar vrolijk gebruik van.
Ze kunnen ook door het kattenluikje naar buiten om in de buitenren te zitten. Daar hebben ze ook zicht op alle overige "hotelgasten" die in andere kamers verblijven. Sommige moeten wel wat moeite doen om door het luikje te gaan daar zij wat gezet zijn
Toen wij zaterdag nog even wat lekkers gingen brengen bij Wuzzel en haar vriendjes kregen we te horen dat Wuzzel gereserveerd was.
Tijdens ons bezoekje kwam toen ook toevallig nog haar nieuwe baasje. Nou Wuzzel heeft toch wel weer geluk dat het zo snel gegaan is, want er zitten in het asiel ook katten die al heel lang wachten op een eigen huisje.

Wuzzel is echt een schat en we hopen dat ze zich ook lief gedraagt tegenover haar nieuwe vriendje, want deze mensen hebben al een kater. Zoals wij haar kennen moet dit geen problemen geven.

Onze kerst kan niet meer stuk eind goed al goed!


 

Donderdag, 8 december 2011

Het liefst schrijven we natuurlijk over de leuke dingen van een nestje. Doerak en Dizzy zijn nu ook naar hun nieuwe baasjes. Dat is op zich wel leuk maar ook wel weer erg stil in huis.
Doerak is maandag opgehaald en liet de dingen lekker gebeuren zoals ze kwamen. Herstelt weer snel als iemand te enthousiast naar hem is.
Dizzy ging dinsdag naar haar nieuwe baasje en heeft daar ook al lekker in het grote bed geslapen.

Wuzzel had al wat moeite toen Doerak weg was en de nacht erop liet ze zich helemaal horen. Best pijnlijk om zomaar haar kinderen bij haar weg te halen maar vannacht ging het al wat beter.
Zij is vandaag gesteriliseerd dus mocht zij vanaf gisterenavond niet meer eten.
Nou en 'niet eten' is dus echt een straf voor Wuzzel !  Ze heeft zich echter heel goed gehouden. Ook bij de dierenarts was het een voorbeeldige poes.
Thuis loopt ze nu lekker weer achter Ilse aan en laat zich met allerlei lekkers verwennen.

Het wordt nu misschien pas goed duidelijk hoe lief Wuzzel eigenlijk is. Ze luistert goed naar haar naam. Vindt alles goed, dramt niet omdat ze naar buiten, binnen, beneden o.i.d. wil. Knort gezellig als je tegen haar praat of haar aait.
Kortom; waarom meldt zich nog steeds geen baasje voor dit schatje?

Zondag, 4 december 2011

Vandaag zijn Doerak en Dizzy voornamelijk op de kattenkamer geweest en hadden dus de grote krabpaal tot hun beschikking. Dat vinden ze echt het einde. Ze liggen dan bij elkaar in de hoogste hangmat. Als je er dan onder gaat staan komen ze alletwee met hun koppies over de rand heen hangen, wetende dat je er toch niet bij kan.
Wuzzel heeft op het plankje aan de muur gelegen, ook lekker hoog dus kon ze het grut nog een beetje in de gaten houden.

Wuzzel heeft Noortje nog niet echt gemist maar dat zal wel komen omdat er nog twee druktemakertjes overbleven.
Morgenochtend gaat Doerak echter ook naar z'n nieuwe baasjes en dan blijft alleen Dizzy over die op haar beurt dinsdag uitvliegt.
Wuzzel kennende wordt dat wel het moment dat ze klaaglijk kan gaan miauwen.

Dizzy speelt nu weer met een balletje; dat is helemaal favoriet bij haar. Het liefst gewoon een glad balletje zodat die niet aan haar nageltjes blijft hangen.
Het stoffen balletje neemt ze zo nu en dan in haar bekkie.

Wij worden heel goed op de hoogte gehouden van de ontvangst en ontwikkelingen van Noortje in haar nieuwe omgeving. En het gaat heel goed met haar. Op een foto die wij ontvingen ligt zij heerlijk op haar rug met de pootjes omhoog op de armen van een nieuw baasje te slapen. Een houding die we eigenlijk alleen van Doerak kenden als hij vol overgave en op z'n gemak was. Dus Noortje zal zich ook al helemaal op haar gemak voelen ! Gelukkig  ;-)

vrijdag, 2 december 2011

Vandaag was de grote dag voor Noortje.
Zij is naar haar nieuwe huis............... voor ons is dit altijd een slechte dag ook al weten we dat ze het goed krijgt, het is toch altijd even slikken.😥
We hebben haar bijna vijf weken verzorgd en hebben ook een band met haar gekregen. Wat een schatje !
We gaan gauw bij haar kijken waarschijnlijk is zij ons al weer snel vergeten maar wij zullen haar zeker niet vergeten.
Hopelijk kan ze het goed vinden met de twee andere katten en de twee lieve zusjes.
We zijn wel benieuwd hoe zij er uit zal zien als ze groot is want het is wel een enorme pluizenbol ..........ze wordt vast prachtig.
Trouwens dat is ze nu ook al😎
Doerak en Dizzy gaan gewoon verder waar ze gebleven waren en hebben er blijkbaar geen last van, gelukkig maar!

Woensdag, 30 november 2011

Vandaag naar de dierenarts voor de enting, chip en controle.
Ze zijn alle drie gezond verklaard, alleen Doerak moet even een paar dagen een oogzalfje.
Het was wel een spannende dag voor die kleintjes en ze hebben dan ook veel geslapen toen we terug waren.
Wuzzel is ook geent en gechipt en zal binnenkort worden gesteriliseerd. Ze heeft zich echt als een goed moeder gedragen.
De kleintjes zochten troost en hebben lekker in de reismand bij moeder melk gedronken.
Op de foto zijn ze net wakker en zelfs Britt heeft de weg gevonden naar de hangmand.
Deze vond ze eerst nog wel erg hoog en een beetje eng.

De ogen van Wuzzel worden hier goed bekeken door de dierenarts.
Resultaat: 3 dagen een zalfje.

Het was erg druk bij de dierenarts. Toen kwamen onze hummeltjes ook nog voor enten, chippen en de algemene gezondheidscheck. Dat betekent dus; zelf assisteren en weinig tijd om foto's te maken.

Hier zit Noortje geduldig te wachten op wat verder komen gaat.

Donderdag, 24 november 2011

Ik heb drie keer gezegd dat het niet kan maar Ilse houdt vol dat Noortje nu 950 gram weegt..... Het is echt zo maar dat betekent dat ze in 1 dag 75 gram is gegroeid.... dat bestaat toch niet ?!!

We hebben vanavond weer een mailing de deur uit gedaan voor Wuzzel. Zij is wat onderbelicht in dit verhaal omdat uiteraard al gauw alle aandacht naar de kittens uitgaat. Die vragen en krijgen alle aandacht. Maar nog even en dan gaan zij naar hun baasjes en dan blijft Wuzzel alleen achter. Wat zouden we het fijn vinden als ook Wuzzel een fijn huisje en baasje zou krijgen. Inmiddels hebben wij begrepen dat zij goed met katten, honden en kleine kinderen kan samenleven.
Dus: Kent of bent u iemand die op zoek is naar een lieve, rustige poes ?  Kom dan Wuzzel eens bewonderen.
Wuzzel wordt vóór de plaatsing gesteriliseerd.


Woensdag, 23 november 2011

Doerak lijkt hier een beetje triest maar dat hebben wij nog niet meegemaakt met hem. Z'n oogjes zijn hier weer helemaal goed. Even dachten we dat hij ook het verschijnsel met het derde ooglid had. Niet dat er in z'n gedrag iets merkbaar van was want het is een energiek, levenslustig gozertje.

Een leuke dag vandaag.
Noortje was ondernemend en kwam een etage hoger op de grote krabpaal en heeft vervolgens een half uurtje liggen slapen in het grotje van Norman.
Ook heeft zij nog stiekem even bij Wuzzel melk gedronken en is ondertussen door Wuzzel gewassen.

Doerak en Dizzy gingen achter Wuzzel aan naar beneden, zelf dus de trap afgelopen! Knap hoor van die smurfies.

Op de foto staat Doerak die een aapje nadoet.

Dinsdag, 22 november 2011

Even de statistieken : Doerak weegt 970 gram !, Dizzy 825 gram en Noortje 860 gram. Dat gaat geen dagen meer duren of Doerak weegt meer dan een kilo, bulletje!

Er is verder niet zoveel te melden. De voornaamste bezigheden zijn slapen, eten en spelen. Dat kunnen ze alle drie heel goed. Spelen op het dekbed is erg leuk en dan plop van bed en klauterend weer terug.
Ze krijgen straks nog even hun derde behandeling tegen oormijt en dan zou dat ook weer verleden tijd moeten zijn. Het ziet er al goed uit maar de derde behandeling hoor er nog bij.

Zaterdag, 19 november 2011

Het gaat reuze goed met Noortje de laatste dagen. Vandaag was ze ook weer als eerste op de grote krabpaal in de kattenkamer. Door haar aangespoord kwamen Doerak en Dizzy ook al snel kijken hoe leuk het daar is.

Voor Noortje stond vandaag een bezoekje aan haar toekomstig huis op de agenda. Om half tien was ze klaar en zat in haar mandje te wachten tot ze werd opgehaald.
Noortje heeft daar kennis gemaakt met haar twee grote kameraden. Dat ging best goed, mede door de goedheid van de groten ;-)  Noortje heeft zich kennelijk als een echte meid opgesteld; groot maken en je zelfverzekerd voordoen ;-)   Ook een beetje geholpen door het feit dat haar baasjes haar op het hoge plateau van de krabpaal hadden gezet natuurlijk.

Toen ze werd thuisgebracht leek ze weinig onder de indruk en ging hier weer lekker verder met spelen.
Boven gauw wat gegeten want je krijgt natuurlijk reuze honger van zo'n avontuur.

Ze veranderen allemaal van uiterlijk. Kleine veranderingen.
Noortje leek na haar bezoekje een mooie vollere vacht te hebben (misschien is ze wel geborsteld ?!) of zagen we haar ineens met andere ogen?
Dizzy krijgt ook een heel mooi jasje en haar oogjes staan helemaal guitig.
En Doerak heeft z'n neuslijntje weer laten weghalen want dat is misschien toch meer iets voor meisjes. En wij dachten dat hij egaal grijs zou zijn maar zeker op de foto's is steeds duidelijker zichtbaar dat hij een cypers grijs jasje heeft.

Vrijdag, 18 november 2011

Wat kun je er toch druk mee zijn, drie kleine en 1 grote smurf. Je draait je om en overal liggen weer kattenbaksteentjes, kattenbrokjes, speeltjes enz. Maar wat zijn ze toch ook lief.

Vanavond hebben we weer een nieuwe lading eten, steentjes en spulletjes voor het grut opgehaald bij de dierenwinkel. En passant kregen we weer een nieuw promo-tentje mee voor de kleintjes. Waarschijnlijk het laatste model..  De drie weten er goed raad mee.

Ik vraag aan Ilse of ze even wat fotootjes wil schieten voor de site maar dat gaat dus echt niet lukken. Met z'n drieen hebben ze de hele tent in no time weer gereduceerd tot het oorspronkelijke verzendpakketje.

Donderdag, 17 november 2011

En ineens zijn we alweer drie dagen verder. Wij zijn druk, de poesjes zijn druk en de ontwikkeling staat ook niet stil.
Met Noortje zijn we toch even naar de dierenarts geweest en zij heeft een kuurtje voor haar darmpjes gekregen. Ze krijgt sinds maandag twee keer op een dag 1/8 pilletje ;-) maar het lijkt wel goed aan te slaan.
Ze speelt met volle overtuiging met haar twee stoeimaatjes en de stoelgang lijkt ook wat beter te gaan.
Dizzy wordt een mooi en mondig poesje. Had ze eerst oogjes die iets hingen; nu krijgt ze echt een guitig koppie. Momenteel ligt zij naar de achterpoot van haar moeder te grijpen. Wuzzel ligt op haar gemak en doet als een fitness oefening haar pootje elke keer een stukje omhoog. Dizzy denkt dat het bij het spelletje hoort maar moeders zal het zo wel zat zijn.

Het was al gemeld maar ze eten dus alle drie uit hun eigen bakje en we zien ze weinig meer bij Wuzzel drinken.
Vandaag heeft Doerak voor het eerst een paar treetjes op de trap genomen, naar boven! Dizzy heeft er ook een poging toe gewaagd. Die zitten dus eerdaags ineens boven cq beneden.

En gisteren is Doerak door zijn drie nieuwe baasjes opgehaald voor een bezoekje aan z'n toekomstig thuis. Het was koud dus we hebben hem lekker in een handdoekje in het reisbakje gedaan. De kleinste van de baasjes heeft hem hevig zwaaiend naar huis gedragen. Daar heeft hij kennis gemaakt met de rest van het gezin, o.a. poes Lolly. Waarschijnlijk gaat dat wel klikken.
Overigens zijn de laatste berichten dat Doerak waarschijnlijk "Sammy" gaat heten ;-)  Leuk!

Maandag, 14 november

Vanmorgen liepen de smurfjes meteen alweer te spelen. Ze rennen steeds harder achter elkaar aan, helemaal leuk!
Doerak eet dus sinds zaterdag brokjes en sinds gisteren eet Dizzy ineens volop zachtvoer. Iets wat Noortje al bijna een week lang doet ;-)  
Met Noortje gaat het ook weer goed. Ze blijft gestaag groeien en rent ook vrolijk achter de andere twee aan (of lopen de andere twee achter haar aan ?)

Zaterdag, 12 november 2011

Nog even een laatste berichtje van vandaag.

Britt/Dizzy; heeft lekker uit het flesje voor Noortje zitten snoepen van de melk met krachtvoer. Heeft ze niet nodig want het gaat heel goed met Dizzy. Zij speelt heel veel met Doerak en vindt het dekbed ook reuze leuk om op te springen en te spelen.

Doerak: deze relaxte jongen ligt graag op z'n rug te slapen met alle pootjes omhoog. En heeft vanmorgen voor het eerst harde brokjes gegeten !!!!!
En nog iets wonderlijks: het donkere streepje wat ze alledrie bij het neusje hadden is vandaag bij Doerak ineens vervaagd....! (zie foto)

Noortje: het gaat redelijk goed met Noortje.  Ze heeft dus wel het verschijnsel van het derde ooglid wat sinds gisteren ineens zichtbaar blijft.
Verder is ze 25 gram aangekomen sinds gisteren! Heeft een temperatuur van 38,4 graden, en dat is normaal. Heeft lekker liggen slapen maar dat doen ze allemaal heel regelmatig. En ze krijgt extra bijgevoerd met een mengseltje van melk en krachtvoer, waar de anderen jaloers op zijn. Zelfs moeder Wuzzel staat uit het flesje te drinken !!!  Noortje had vanmorgen wel diarree en daarom zijn we alert en houden haar goed in de gaten.

Wuzzel: is een voorbeeldige moeder die zelfs hard loopt te miauwen boven als de kinderen beneden zijn. En zij drinkt dus van het lekkere goedje wat voor Noortje is gemaakt.

Zaterdag, 12 november 2011

De kleintjes maken veel mee de laatste dagen.
Ze hebben kennis gemaakt met Mouse, zwarte kater, en Jessy, de witte kater.
Mouse moest in Jessy de meerdere erkennen voor de kittenvriendelijkheid. Britt ( Dizzy) maakt zich super groot als ze Mouse tegen komt. Ze is wel stoer want als Mouse doorloopt gaat ze nog even op hoge poten achter hem aan om vervolgens te doen of ze deze ontmoeting als winnaar heeft afgesloten 😉

Bij Noortje was vanochtend bij beide oogjes het derde ooglid zichtbaar.
Dit verontrustte ons toch wel een beetje en we hebben onze hulplijn ingeschakeld (Janet, assistent van dierenarts Brasker, gebeld) en zij gaf aan dat we het wel in de gaten moeten houden maar niet direct naar een weekend arts hoeven te hollen.
Het optrekken van het derde ooglid doet de kat als hij/zij zich niet goed voelt.
het kan dus van alles betekenen. We houden haar in de gaten.
Ze heeft geen koorts maar is erg rustig en slaapt veel.
Vanavond hebben we haar toch maar even extra melk gegeven en bij het asiel hebben we krachtvoer gehaald. Dit eet ze met kleine beetjes. Straks even wegen en vannacht maar even een extra check moment inlassen.
Als haar oogjes maandag nog zo zijn gaan we naar de dierenarts want we weten hoe snel hun conditie achteruit kan gaan.

Doerak is super actief en laat zich graag wassen door zijn zus Britt.
Vanavond zijn de nieuwe baasjes van Doerak langs geweest en toen was hij toch wel erg moe. Hij heeft vanavond, liggend op zijn rug, ook maar even wat melk gedronken omdat Noor dit ook kreeg. Maar ja ik was niet van plan om me erg druk te maken.......Donderdag, 10 november 2011

Gisteren was het een erg drukke dag voor de kids, en voor ons. Alle nieuwe baasjes en alle buurkinderen wilden graag even kroelen met de kleintjes. Wij vinden dat natuurlijk heel leuk want dat is goed voor de socialisatie van de poesjes.

Vandaag kwam een afvaardiging van de baasjes van Britt (vanaf nu Dizzy) en van de baasjes van Noortje kijken naar de meisjes. Voor het gemak beide poesjes naar beneden gehaald. Ilse vindt het ook goed voor de meiden dat ze eens zonder Doerakje zijn omdat ze wat 'stoerder' moeten worden.
Toen ze na het bezoek weer naar boven werden gebracht bleek Wuzzel nogal onrustig te zijn en in paniek met Doerak in haar bekkie liep te slepen. Doerak is inmiddels al 6 ons dus dat was best een uitdaging voor haar.
Nadat het gezinnetje herenigd was werd Wuzzel weer rustig.

Het verzoek van diverse baasjes om alvast een poesje een uurtje mee naar huis te nemen moeten we dus wel zorgvuldig overwegen/afstemmen.

Dinsdag, 8 november 2011

Vandaag de houten bak weggehaald. De poesjes lopen al zoveel buiten de bak op het kamertje, dat was niet meer nodig. We moeten de kamer nog wel even inspecteren op gevaren; snoertjes wegwerken en losse dingen wegleggen.

Het is vandaag precies twee weken geleden dat ze hier gekomen zijn. Even waren we wat bezorgd om Noortje maar dat gaat nu weer erg goed. Zij is zelfs de eerste en nog even de enige van de drie kleintjes die zelf uit het bakje van Wuzzel eet. Een grote meid dus. Zij is ook weer aangekomen sinds zondag!

Doerak doet zijn naam eer aan; dat is echt een beweeglijk, speels poesje. Gelukkig komen de buurkinderen regelmatig kijken zodat hij ook veel aandacht krijgt en lekker kan ravotten.

Op dit moment drinkt Britt uit het melkbakje. Dat heeft Kikki haar geleerd..! Voor het gemak staat Britt met 1 pootje in het bakje zelf.

Zondag, 6 november 2011

De kleintjes hebben in een paar dagen een hele grote stap voorwaarts gemaakt.
Ze lopen nu over de hele bovenverdieping en zijn alles aan het onderzoeken.
Ze gaan netjes op de kattenbak en als ze deze even niet kunnen vinden gaan ze miauwen. Dit is het moment voor ons om dan even te assisteren.

Doerak is echt een macho mannetje en voert schijngevechten met zijn zusjes en met ons. Maar hij is ook erg aandoenlijk als hij moe wordt. Hij zakt terplekke in slaap maar probeert dan toch zijn ogen open te houden want stel dat ik iets mis.🤔

Noortje is een stoere dame maar soms ook erg zielig met haar miauwtje.
Gisteren heeft ze overgegeven dus we houden alles wel nauwlettender in de gaten. We weten als geen ander hoe snel het "goed gaan" om kan slaan in ziek worden.😠

Britt is erg rustig en heeft een afwachtende houding. Ze is nog steeds de lichtste in gewicht maar doet goed mee.

Het uiterlijk van alle drie is wel bijzonder. Ze hebben allemaal een pigment lijntje op hun neus.
De moeder heeft dit ook. Toen ik dat nog niet in de gaten had heb ik geprobeerd om de vlek van Britt haar neusje met water weg te halen. Toen dit niet lukt kwam ik er achter dat het een familie vlekje was.
Het ziet er wel apart uit.

De vlooien die ze hadden toen ze bij ons kwamen hebben we weggekregen door elke dag meerdere keren te kammen met de vlooienkam en dit heeft effect gehad. Ze zijn dus gelijk goed gewend aan het oppakken en kammen.
Als Noorse Boskat is dat wel belangrijk want zij zullen toch vaak geborsteld moeten worden met die lange haren.

Woensdag, 2 november 2011

Vandaag weer een enerverende dag.
Een kattenbakje in het territorium geplaatst van de kleintjes. Die werd onder grote belangstelling ontvangen. Noortje snapte precies wat de bedoeling ervan was maar dat kwam waarschijnlijk omdat ze ook meteen wat kon begraven. De andere twee hebben heel veel kuiltjes gegraven maar hadden nog niet zoveel om erin te leggen.
Noortje is trouwens een zeer actief poesje. Ze miauwt erg veel. Waarschijnlijk omdat ze graag geaaid wil worden en extra aandacht wil. Zij loopt ook erg veel buiten de bak om haar energie een beetje kwijt te kunnen.
Doerak en Britt liggen nog graag op het handdoekje in het hoekje van de bak.

Ze drinken alledrie nog bij moeder Wuzzel en strijden om het hardst voor het beste plekje.

Het wordt een erg leuk stel. Het baby-achtige wordt al snel minder. Het zijn nu al echte mini-poesjes.

Dinsdag, 1 november 2011

De familie is hier nu precies een week en hebben een mooie ontwikkeling doorgemaakt.
Een kitten groeit gemiddeld 100 gram per week. Deze smurfjes kunnen een gewichtstoename van ca. 175 gram op hun naam schrijven. Ook moederpoes Wuzzel heeft goed gegeten en kan haar gezinnetje goed onderhouden.

De kleintjes beginnen nu met elkaar te spelen en lopen al de hele bak door. Ze verkiezen soms de handdoek boven het mandje. Als we erbij zijn mogen ze ook wel buiten de bak de boel verkennen maar Doerak vond vanavond bijvoorbeeld de kattenbak van z'n moeder erg interessant. Eigenlijk heel goed natuurlijk maar hij stopt de steentje in z'n bekkie en vervolgens frunniken wij het daar weer uit.

Op de foto de houten bak waar de kleintjes lekker in kunnen lopen nu ze nog zo klein zijn. Voor de nacht verwisselen we het krabpaaltje weer met hun mandje, kunnen ze vannacht weer lekker tegen elkaar aan liggen.

Doerak en Noortje in het zonnetje.

Zaterdag, 29 oktober 2011

Het gaat best goed met ons nieuwe nestje. Moeder Wuzzel lijkt zich te herstellen. Ze leek al zo rustig maar was kennelijk toch niet op haar gemak. Ze ligt nu erg veel bij de kleintjes. De kleintjes hebben ook geen extra melk meer uit het flesje nodig, ze krijgen dus voldoende van de moeder. En ze groeien erg goed, kijk maar eens naar het schema hieronder.

Wuzzel heeft wel vreemde trekjes; nu loopt ze met haar eigen eten te sjouwen om het de kleintjes aan te bieden. Ze slaat dus een beetje door zeg maar.

En omdat Lotte vanmiddag verhuisd is kunnen Doerak, Britt en Noortje nu ook eens naar beneden. We wilden geen risico lopen dat Lotte onverwacht nog iets zou oplopen van een nestje wat we nog niet goed kennen.
De drie kleintjes staan nu in hun mandje op de bank in de kamer. Gezellig met z'n allen zaterdagavond vieren.

Weegprogramma Nestje Wuzzel
di wo   do   do   vr   vr   za  za 
25-okt 26-okt 27-okt 27-okt 28-okt 28-okt 29-okt 29-okt
15:00 15:00 11.30 21.00 16:00 20:00 10.00  19:00
Doerak 277 290 330 345 360 369 380 395
Britt 220 250 270 285 300 305 313 325
Noortje 270 290 315 330 346 353 360 375

Donderdag, 27 oktober 2011

Vannacht een paar keer bij het gezinnetje wezen kijken maar elke keer lag de moeder netjes bij haar kinderen. Ook vandaag heeft ze redelijk veel bij de kinderen gelegen. Gelukkig maar want dat is tenslotte het beste voor de kleintjes.
Wuzzel snapt niet altijd wat de bedoeling is van het moederschap. Het wassen en laten plassen vindt ze niet nodig. En wellicht heeft ze ook niet voldoende melk voor de kinderen. We geven daarom de kittens een paar keer per dag extra kittenmelk en laten hen dan ook meteen even plassen.

De kittens hadden waarschijnlijk een groeiachterstand want een gewichtstoename van 15 gram per dag zou mooi zijn maar ze zijn alledrie in twee dagen tijd al meer dan 60 gram (!) aangekomen. Daar zijn we erg blij mee.
Ook Wuzzel krijgt wat extra voedzaam eten om aan te sterken.

De kittens hebben inmiddels ook een naam.
Het mannetje (lichtgrijs) heet Doerak.
Het lichte lapjespoesje, een vrouwtje, heet Britt.
En de donkergrijze, met weelderige haardos, heet Noortje (vrouwtje dus).

Woensdag, 26 oktober 2011

Vanmorgen het zekere voor het onzekere genomen en de kleintjes een flesje melk gegeven. Dat ging er lekker in. Ook even laten plassen door een doekje over hun achterwerk te halen, dat was ook hoog nodig.
Gelukkig lag Wuzzel later wel weer lekker bij de kleintjes en leek het weer een gelukkig gezinnetje. Misschien gewoon even wennen voor allemaal.

Vanmiddag de houten bak geplaatst waar de kleintjes voorlopig niet uitkunnen en waar Wuzzel wel uit kan springen.

Dinsdag, 25 oktober 2011

Een ideaal moment was het niet want Ilse is ziek en Lotte is nog bij ons tot zaterdag maar vandaag zijn moeder Wuzzel en haar drie kinderen bij ons afgegeven voor verdere verzorging.
Wuzzel (en dus ook de kleintjes) is een Noorse Boskat (ook wel Skogkatt). Mooie, halflangharige poes. Ze is ook erg relaxed. Loopt voortdurend te spinnen. Haar zorg voor de kinderen zou echter beter kunnen. Ze ligt af en toe even bij de kinderen die dan snel wat willen drinken. Ook het wassen en het laten plassen van de kinderen doet ze met de franse slag.