Zussie met 5 rode kittens

Vrijdag, 29 januari 2016

De verhuizing naar Gelderland is niet doorgegaan maar er meldde zich tegelijkertijd iemand die Zussie ook dolgraag een nieuw thuis wilde geven.
Gisteren is zij dan ook verhuisd en het ziet er erg goed voor Zussie uit. Haar komst is goed voorbereid; nieuw favoriet balletjes spel, nieuwe krabpaal, nieuwe waterfontein aangeschaft en de nieuwe poezen-, honden- en kindervrienden zijn ingelicht en geïnstrueerd en keken erg uit naar Zussie
We hopen gauw mooie berichten over haar te mogen ontvangen.


Veel geluk bij je nieuwe vrienden lieve Zussie !


Dinsdag, 12-01-2016

We hadden Zussie al eerder via Facebook geprobeerd te plaatsen maar daarop kwamen geen reacties. 🤭

Omdat kleine Julia nog wat langer bij ons moest blijven vonden we het ook wel goed dat moederpoes ook nog hier bleef. Ze is lief en zit ons niet in de weg.😉

Zussie maakt de laatste tijd grote stappen vooruit. Eerst was ze nog wat schrikachtig, zeker als ze uit haar vertrouwde " kattenkamer" was, maar nu is ze het liefst beneden.
Onze eigen katten kijken niet op als er weer eens een andere poes of kitten rond hobbelt en Zussie is ook niet onder de indruk. Ze is erg sociaal en heeft nog niet 1 keer lelijk gedaan naar onze eigen katten.😀
Zussie houdt van aaien maar oppakken dat vindt ze nog niet zo leuk.
Vanmiddag kwam ze lekker op de bank bij me liggen en toen beet ze heel zachtjes in mijn hand want ja ik moet wel doorgaan met aaien.🤩

Gisterenavond hebben we haar op de site van de Dierenstee laten plaatsen want het wordt toch tijd dat we ook voor haar een goed thuis vonden.
En wat denk je, vandaag al gereserveerd.

Ze gaat binnenkort naar Gelderland verhuizen, eerst nog steriliseren en dan zit haar en onze taak erop. 😉

Alle kittens hebben een liefdevol huis gevonden en nu Zussie ook, we zijn super blij.

Zondag, 10 januari 2016

Gisteren was het dan toch ook zo ver voor Julia; zij is opgehaald door haar nieuwe baasjes. Die hebben best lang op kleine Julia moeten wachten maar gelukkig vonden ze dat niet erg.
Vandaag al hele leuke foto's en berichtjes gekregen dat Julia zich al thuis voelt en het erg gezellig heeft met de twee kleine baasjes ;-)
Ze heet vanaf nu Izzy.

Veel geluk bij je nieuwe baasjes Izzy !

Zaterdag, 26 december 2015

Dit is kleine Julia. Ze is als eerste geboren maar gaat als laatste weg. Voorlopig blijft ze nog even bij ons, gezellig 🤩

Demi, Doutzen, Yur en Ruby zitten al op hun nieuwe stekkie.

Julia bleef enorm achter in de groei. Na de enting , 3 weken geleden, at ze slecht en was niet lekker. Na een week was ze ondanks het dwangvoeren 100 gram afgevallen. Ze woog nog maar 600 gram.
De dierenarts kon niet geks vinden behalve wat diarree.
Nu 2 weken verder bijna 900 gram en ze is weer super vrolijk, actief en ondeugend.
Haar tweede enting laten we maar even achterwege eerst maar eens lekker groeien dan kan ze eindelijk naar haar nieuwe huisje want daar zitten ze met smart op haar te wachten.

Vandaag kon ze voor het eerst trap op en trap af, onze kleine Julia. We zijn trots op haar.

Maandag, 14 december 2015

Ilse is met vijf hummeltjes naar de dierenarts geweest voor de enting en gezondheids-check.
Het weekend van sinterklaas konden Demi, Ruby en Yur naar hun eigen baasjes verhuizen. De berichten die we daarvan kregen waren erg enthousiast. De kleintjes gaan gewoon verder waar ze gebleven waren en moeder Zussie heeft er nog twee bij zich dus het gemis is nog niet zo groot.

Doutzen en Julia hadden waarschijnlijk toch last van de enting want zij vielen af en waren niet fit. Doutzen minder erg dan Julia maar niet goed genoeg om al te kunnen plaatsen.
Inmiddels zijn we een ruime week verder en hebben met Julia spannende dagen (en nachten) achter de rug. Zij verloor in 1 week tijd meer dan 100 gram gewicht op een toch al magere score van 730 gram. De dierenarts kon niets anders dan iets voor de diarree meegeven en antibiotica. Gelukkig was de diarree niet heftig en hield zij binnen wat wij haar voerden. Om de twee uur kleine beetjes eten toegediend. Ook 's nachts weer zorgen voor dat kleine meisje.
Zaterdag konden we echter weer melden dat ze zelf at, mooie drolletjes had en ons weer wat fitter aankeek. Gelukkig maar lieve Julia dat je zo je best hebt gedaan.
Nu heb je weer een klein buikje wat zich om moet zetten in vetjes
Hopelijk als we haar vanavond wegen dat zij weer de 7 ons aantikt.


Op de foto Demi en Yur.

Maandag, 30 november 2015

De tijd vliegt. De poesjes houden ons ook erg bezig. Ze zijn erg veel beneden bij ons in de woonkamer. Meestal laat Zussie zich dan boven horen en moeten er toch weer een paar naar boven verhuisd worden.

Vier van hen kunnen al zelf de trap beklimmen. Alleen Julia staat nog boven aan de trap te miauwen als ze naar beneden wil. Heel gevaarlijk hangt ze dan over de bovenste trede om te kijken of we al aanstalten maken om haar op te halen.

Vanmorgen heeft ze zelf de stoute schoenen aangetrokken om naar beneden te gaan maar dat liep niet goed af. We hoorden wat gebonk en toen zat ze wat versuft beneden aan de trap   Maar goed; met vallen en opstaan moet je die dingen leren.


Kwibus is helemaal opgeknapt met de komst van de kleine poesjes in de kamer. Hij speelt als een dolle met hen. Hij weet van gekkigheid vaak niet welke bokkesprongen hij moet maken. Geweldig om te zien. De kleintjes vinden het wel stoer zo'n grote broer die alles kan 🙃  Jammer dat we geen match konden maken met 1 van de kleintjes want het had echt superleuk geweest als Kwibus met een van hen mee had gekund.

Woensdag gaat Ilse met de vier grote kleintjes  naar het asiel voor enten, chippen en de gezondheidscheck. Julia moet nog even wachten tot ze daar ook groot genoeg voor is. Gelukkig gaat het wel goed met haar maar ze is nog erg klein.

Dan kijken we hoe zij de dagen daarop een reactie geven op de enting en anders mogen ze het weekend naar hun eigen baasjes. We moeten er nog even niet aan denken want het is net zo gezellig met ze 🤭

Zaterdag, 14 november 2015

Een zorgeloze, leuke week met de poesjes gehad.
Ze komen nu elke avond naar beneden. Soms met z'n vijven en soms een selectie als er een paar lekker boven liggen te slapen.
Julia is eigenlijk bij elke sessie aanwezig want die vraagt er overduidelijk om 🙃

Op de foto Doutzen die lekker in het grotje bij het raam ligt te chillen. Yur, Demi en Ruby liggen met z'n drieen in het hangmandje ernaast gepropt, heerlijk te knorreborren. En Julia ligt natuurlijk weer alleen. Op het kasteeltje dit keer. Zij gaat haar eigen gangetje

Vanmorgen hadden ze nog wel een groepaktiviteitje waar Julia wel graag aan meedoet; heel vroeg, heel hard en heel lang over het dekbed heen rennen. En als wij dan wakker zijn gaan zij weer lekker naar hun kamertje om een tukkie te doen.


Zondag, 8 november 2015

Gisteren een mooie dag gehad met de kleintjes. Ze waren zo fit en blij.
Afgelopen week hadden we wat zorgjes om Julia die niet zo hard groeit als haar zusjes en broertje maar gelukkig gaat het speciale papje er goed in bij haar en heeft ze de stijgende lijn weer ingezet. Ze vraagt (en krijgt 🙃) veel aandacht. Met het uitdelen van de stembanden heeft zij vooraan gestaan .
Yur daarentegen is minder bedeeld. Hij miauwt wel maar zonder geluid Echt te snoezig! Als je het hoort dan lijkt het of iemand hard staat te blazen en als je het ziet moet je helemaal lachen...hihi, hij doet zo z'n best

Op de foto staat Yur nog met z'n blauwe oogjes in de camera te kijken. De kleur van de oogjes is nu al wel wat aan het veranderen bij allemaal maar het blijven mooie kijkertjes bij die rooie vachtjes.

Gisteren hebben Demi en Ruby bezoek gehad van hun nieuwe baasjes. Ook de kleine baasjes die Ruby voor het eerst zagen waren erg enthousiast. Wat bijna niet anders kan want Ruby is een prachtige en lieve kitten die ook nog eens lekker ging spelen toen zij er waren.Vrijdag, 6 november 2015

Op de foto Demi. Eén van de twee kleintjes in het begin maar nu bijna de zwaarste. Ruby wint het nog van haar met 634 gram tegen 600 gram voor Demi.

Het is zo'n heerlijk nestje. Ze zijn nu zes weken en lopen al lekker te ravotten op de bovenverdieping. Vooral de computerkamer, die ook dienst doet voor opslag van kattenspullen, is favoriet. Allemaal geheime plekjes waar de ander ze niet kan vinden. Helemaal top. Soms moeten we zelf ook even zoeken waar ze zijn; in het kasteeltje, tussen de stapel handdoekjes of op het plekje van hun moeder onder de stoel?

Moeder Zussie is soms ook uren niet beschikbaar voor ze. Als ze wel zin heeft om er even voor te gaan liggen hangen ze meteen aan haar buik voor wat melk, warmte en aandacht.
Zussie zit dan aldoor te kletsen of te mopperen. Het lijkt wel of het pijn doet bij haar maar blijft dan toch liggen. Net lag ze weer even en de twee grootsten zitten haar dan ook nog wat op de proef te stellen; Demi hangt achterste voren over haar heen. Ligt iedereen in de weg eigenlijk  En Ruby zit moeders gezicht te wassen alsof die daarop zit te wachten

Julia en Doutzen benutten deze momenten echter goed. Wij geven hen ook nog wat extra krachtvoer en dat vinden ze ook lekker gelukkig.
De anderen eten gewoon al het zachtvoer met moeders mee. Brokjes zien we hen niet veel eten. Het staat er altijd maar het heeft duidelijk niet hun interesse 🙃Donderdag, 29 oktober 2015

Doutzen en Demi, zij hebben een ander kleur vachtje! 🤩

Ze zijn donkerder van kleur maar het zijn allemaal plaatjes

Donderdag, 29 oktober 2015

Julia is de kleinste van de club maar ze staat wel haar `mannetje`.

Als ze ons maar ziet of hoort laat ze even horen dat haar stembanden niet zo klein zijn.

Donderdag, 29 oktober 2015

Julia en  Yur 😀

Wat worden ze al groot en ondeugend

Vrijdag, 23 oktober 2015

De kleintjes zijn inmiddels al 4 weken oud en ze groeien hard. Zussie kan het eigenlijk niet allemaal bijbenen en Ilse voert dan ook kittenmelk in een flesje bij.
Vooral de twee kleinsten (Julia en Ruby) houden dat goed in de gaten en zodra Ilse in aantocht is worden de stembanden al een beetje warm gemaakt en dan zijn ze op volle sterkte als het er echt om spant. Zij zijn dan ook de eersten die melk krijgen want het lawaai is oorverdovend
Ze mogen nu regelmatig uit de houten bak waar ze ook al veel bewegingsruimte hebben met ook hun eigen kattenbakje. Dat vinden ze best interessant.

Zelf naar de kattenbak/plassen en poepen gaat nog niet vlekkeloos en de wasmachine draait dus weer overuren.

Ze eten nog niet zelf van een schoteltje maar dat zal nog slechts een kwestie van enkele dagen zijn.
Ze worden dus echt al een beetje groot.

Ze zijn superschattig, zeker de kleintjes zijn erg aanhankelijk, vragen veel aandacht. Demi is weer superschattig omdat ze als eerste vaak in slaap sukkelt. Doutzen doet haar naam eer aan want die zit vaak gewoon een beetje mooi te zijn. En Yur is de enige man in het gezelschap en steelt met z'n mooie snoetje weer de show.
Lekker stelletje


Zondag, 11 oktober 2015

Zussie doet het heel goed. We mogen bij de kittens. Omdat Julia een beetje achterblijft in gewicht krijgt deze soms een extra flesje. Ook dat vindt Zussie prima. Gelukkig maar.

Gisteren was er voor Zussie vreemd bezoek en toen ging zij in het bovenste hangmandje liggen met grote ogen en de oortjes weer wat plat. We moeten dus wel voorzichtig zijn met haar.

De kleintjes zijn nu ruim twee weken en de oogjes van de meesten zijn afgelopen week opengegaan. Behalve Ruby, die houdt de luiken nog even gesloten 🙃

Verder hebben ze behalve de kleur ook de stembanden van moeders geerfd. Als de een begint vallen de anderen al snel bij en dan is het uiteindelijk een redelijk oorverdovend kabaal   Zo'n zangkoor hebben we nog niet eerder gehad !


Op de foto Yur met z'n oogjes half open 😲

Zondag, 4 oktober 2014

Zussie doet het geweldig hoor. Ze ligt nu wel eens naast de doos. Maar heel veel verder gaat ze niet bij de kittens vandaan.
Als ze gaat eten moet ze 2 meter van de doos vandaan en dat vindt zij eigenlijk al te ver want ze schrokt het eten dan op en gaat dan weer snel terug.
Zeker wanneer wij bij de kleintjes zitten en zij wil eten is ze alert. Het liefst komt ze na elke hap even tussen ons en de kleintjes in staan als teken dat ze ons in de gaten houdt

De kleintjes groeien goed. Ze halen niet allemaal de gemiddelde waardes van 100 gram groei per week maar ze lijken goed verzadigd en liggen onvermoeibaar veel bij moeders te drinken.

In het begin zagen we nog regelmatig vlooien op moederpoes en daarna natuurlijk ook op de kittens. We hebben net zo lang gekamd en gecontroleerd en we lijken het nu toch onder controle te hebben. We zien niets meer.
Een zogende poes en kleine kittens kun je niet behandelen met spray of pipet dus was kammen de enige optie.

De kittens hebben we inmiddels ook namen gegeven:
(v) Julia : licht rood met wit
(v) Ruby : licht rood met wit en stippeltjes in de nek
(v) Demi : donkerrood met wit
(v) Doutzen : Donkerrood met weinig wit
(m) Yur : lichtrode cypertje

Woensdag, 30 september 2015

Het gaat tot nu toe heel goed met de kleintjes. Morgen zijn ze een week oud en het zijn heerlijke bolle poesjes. Geweldig gezicht om al die rood varianten bij elkaar te zien.

Het lijkt er op dat er maar 1 mannetje is en dus 4 vrouwtjes.
Het mannetje gaat sowieso Yur heten. Over de poezennamen wordt nog nagedacht. Er is 1 poesje met wat stippeltjes/sproetjes op haar rug. Die gaat waarschijnlijk Pippi heten.

Even op de foto klikken voor de vergroting. Echt leuk !
De middelste is Yur.

Donderdag 24 september 2015

     

Zussie staat ineens met een bolle rug naar ons te flemen.... Wat is hier aan de hand. We proberen haar voorzichtig te aaien. Beetje onwennig voor beide partijen maar het gaat goed.
Een paar uur later zet de bevalling in en binnen twee uur heeft ze vijf rode kittens in het doosje gezet.

Hele aparte gewaarwording. Sinds donderdag is zij een superlieve poes die graag door ons wordt aangehaald en het ook toelaat als we de kleintjes aaien, oppakken en wegen 🙃

Zaterdag 20 september 2015

Of we een zwangere poes konden opvangen.😮 Natuurlijk.
Grote verschil met voorgaande moederpoezen is echter wel dat Zussie niet gewend is om binnen te zijn en door mensen aangehaald te worden. Ze heeft de eerste week alleen maar met grote ogen en platte oren naar ons zitten blazen.
Ook 's nachts had ze een programma voor ons; de hele nacht hard miauwen. Met oordopjes in konden we nog wel wat uurtjes slaap pakken maar leuk is het niet. Niet voor ons maar zeker ook niet voor Zussie. 😥