Yuna en Yonas

Zondag, 1 mei 2016

Een spannende dag voor de twee smurfjes. 's Morgens na een rit van 2 uur uit Belgie kwamen de nieuwe baasjes van Yonas. Yonas kreeg al een beetje in de gaten dat het om hem te doen was en dat het echt niet pluis was .
Na de officiele overdracht was daar toch het moment voor hem om de reis te gaan maken. Met een paar snoepjes in zijn nieuwe reismandje gelokt en een dekentje eroverheen tegen teveel prikkels en daar ging Yonas; zijn nieuwe toekomst tegemoet.
Heel veel geluk met je nieuwe baasjes en nieuwe poezenvriendjes lieve Yonas !! 

Niet veel later kwamen uit Purmerend twee andere baasjes hun poezenvriendje Yuna ophalen. Yuna vond het aanvankelijk wel grappig want zij lag lekker in haar hangmandje en liet zich om de beurt door iedereen aaien. Pas op het moment dat de reismand in zicht kwam sloeg de stemming bij haar om. Onderweg heeft zij veel haar stemmetje laten horen maar eenmaal in Purmerend heeft zij de boel meteen verkend. De nacht was moeilijk maar we vertrouwen erop dat Yuna zich ook hier na een gewenningsperiode weer verder zal ontwikkelen.
Heel veel plezier bij je baasjes en bij poezenvriendinnetje lief, verlegen vriendinnetje van ons! 😘

Broer en zus hebben heel goed hun best gedaan en we zijn erg blij dat Gonny van Stichting Miauw de moeite heeft gedaan om deze twee smurfjes deze kans te geven!

Maandag, 25 april 2016

Wat een mooi nieuws voor zowel Yonas als Yuna.
Yonas wordt in Belgie verwacht en Yuna gaat in Purmerend wonen. Over beide adresjes hebben we een goed gevoel.

Yuna gaat bij een ander poesje wonen die ook wat verlegen is. Of Yuna echt verlegen is weet ik eigenlijk niet want momenteel zit ze om eten te vragen  Dat doet ze met een wijd open bekje en de oogjes dicht. Ondertussen komt het geluid uit haar buik 🙃Ziet er best grappig uit maar we zullen de honger (en Yuna zelf) zo wel even stillen.

Yonas gaat bij twee andere poezen wonen in Belgie. De baasjes hebben afgelopen weekend gebeld en zijn al helemaal verzot op hem . Yonas is zo super nieuwsgierig. Hij heeft veel energie en rent graag door het huis. Net kwam hij zelfs even bij me op schoot. Is wel weer meteen verdwenen als je hem wilt aaien maar toch knap !

Het zal wel stil worden zonder die twee smurfjes.Woensdag, 20 april 2016

Kijk die kleine smurf eens liggen 🙃

Ze heeft het helemaal naar haar zin. Eten wordt opgediend zodra ze haar snuitje open doet en als we boven willen stofzuigen wordt ze opgepakt en beneden neergezet

Yuna ligt dan wel wat gespannen in je armen maar ze blijft wel rustig liggen. Lief moppie.


Ook Yonas kunnen we oppakken.


Ze zijn nu gescheiden van Zinzi omdat die rust moet houden en dat lukt niet als er twee van die branieschoppers in zijn kamertje zijn. Eten doen ze nog wel gezamenlijk want het zijn natuurlijk nog wel dikke vrienden van elkaar.Vrijdag, 8 april 2016

Wat een heerlijk stelletje is het toch.

Yonas is ontzettend nieuwsgierig en overal zie je zijn guitige koppie verschijnen. Hij lijkt wel een uitschuifnekje te hebben want zijn koppie gaat van links naar rechts en van beneden naar boven
Hij praat ook graag en loopt ook mee als je hem roept 🙃

Dat praten zit in de familie want ook Yuna laat soms van zich horen. Met name als zij lekker zacht eten wil, lekker verwenmomentje 😉. Ze laat zich heel graag aaien en vergeet tegenwoordig om dan haar staartje tussen haar achterpoten te doen 🤔. Veel meer ontspannen dus inmiddels al!

Wat ik zeg: een lekker stelletje.

Zaterdag, 26 maart 2016

Het gaat boven verwachting goed met Yuna en Yonas.
Yuna is een enorme kroelerd, het liefst de hele dag door. Ze vindt het nog wel spannend maar ondanks dat ligt ze lekker te rollebollen en mag je zelfs haar buikje aaien !!

Yonas komt meestal ook wel even kijken en vindt kroelen ook wel wat maar veel verder dan z'n koppie en rug gaat het niet. Maar toch al heel goed 🤩.

Sinds de komst van Zinzi lijkt het dat Yonas meer met Zinzi optrekt en Yuna vaker alleen ligt. Ze vindt dat niet erg denk ik. Soms ligt ze ook ineens bij die twee gasten .

Zondag, 20 maart 2016

Ook nog even een mooie foto van Yonas.

Zaterdag, 19 maart 2016

Yuna en Yonas zijn al aardig gewend bij ons. Zeker Yonas vindt het ook leuk om op de gang te wandelen en af en toe even de trap naar beneden te nemen. Ze hebben Frans ook al gezien maar die blijft dan in z'n grotje liggen dus lopen ze daar maar aan voorbij 😀.

Yuna komt soms al even voorzichtig met een hoog ruggetje naar je toe en wil dan stiekem even geaaid worden. Ze vindt het nog wel eng want de oortjes geven aan dat ze alert is maar toch erg knap van haar.
Verder lijkt het alsof zij het liefst naar de kattenbak gaat als wij bij hen zijn want ze moet echt altijd als we daar zijn  We houden het in de gaten maar vooralsnog wel mooie ontlasting. (of wil de lezer dat allemaal niet weten ? Blog geldt echter ook een beetje als naslagwerk voor onszelf 🙃)

Yonas vindt het ook goed om geaaid te worden maar moet echt rustig liggen en rustig benaderd worden. Het is een prachtige kater. Zou zomaar een hele grote vent kunnen worden.

Zij hebben nu gezelschap gekregen van Zinzi en dat lijkt zeker Yonas best leuk te vinden. Verder maken ze er niet teveel woorden aan vuil lijkt het .


Op de foto Yuna, wat een beauty he !

Zaterdag, 12 maart 2016

Yuna en Yonas zijn twee zwerfkittens van zes maanden oud.

Zij leefden samen met hun moeder in de bossen bij Lierop. Gelukkig wel soms aangehaald door een bewoner daar. 

Door stichting Miauw zijn ze daar opgehaald en gesteriliseerd en gecastreerd, geent, ontwormd en gechipt. Nu nog socialiseren. Daar hopen wij onze bijdrage aan te kunnen leveren.

Gisteren opgehaald. Ze deden het voorbeeldig in de auto naar huis, was toch een anderhalf uur durend avontuur 🙂


De kattenkamer is door Frans bezet. Zij mogen dus op de computerkamer. Ook heerlijk voorzien van een krabpaal, kattenbak en speeltjes. Ze vinden het wel spannend.

We zijn een dagje verder en vriendje Yonas heeft al veel lol in het speeltje met de vis aan een touwtje. En Yuna loopt heel uitdagend lang ons heen. Vanmiddag heeft Ilse hen beiden geaaid. Yonas vond het lekker en kon zich goed ontspannen. Yuna vindt dat we nog even wat beter ons best moeten doen voordat zij zich gewonnen geeft.


We zijn optimistisch gestemd!