2017 Shello

Vrijdag, 8 september 2017

Shello is twee weken terug naar Rotterdam verhuisd. Wij hebben haar weggebracht en zij ging daar meteen op de vensterbank liggen. Precies haar favoriete plekje net als hier 🙃

Lieve Shello, heel veel geluk bij je nieuwe baasjes. 😘

Zaterdag, 29 juli 2017

De kleintjes groeien goed maar helaas sinds vorige week hebben ze een virusje te pakken.🤭
Om en om hebben ze koorts, het begint met braken en lusteloosheid.
Bijna elke dag naar de dierenarts om een injectie tegen het braken en penicilline te halen.

Gelukkig niet ernstig maar wel vervelend voor ze.
Aimy is tot nu toe de dans ontsprongen.🤩
Wel bijzonder want ze is de kleinste maar blijkbaar met goede weerstand.🤩

Het betekent wel dat ze nog niet geënt konden worden en we stellen dit nog even uit tot ze allemaal fit zijn.
De plaatsing moet dus nog even wachten.🤔

Donderdag 6 juli 2017

We konden geen verschil zien tussen Aaron en Axel, maar we hebben het gevonden.
Aaron heeft witte haartjes tussen zijn achterpootjes.

Donderdag 6 juni 2017

Kleine poesjes worden groot 😉
Wat gaat de tijd snel en wat groeien de smurfen goed.
Aankomend weekend zijn ze al 6 weken en Aafke, Axel en Aaron wegen al rond de 800 gram. Alleen Aimy heeft wat support nodig en dat krijgt ze ook.
Een lekker papje, 3 keer per dag, en dat vindt ze heerlijk. 🤩 
Ze is ook super actief en dan verbruik je veel energie

Hun kamertje was gehalveerd maar daar namen ze geen genoegen meer mee. Nu dus de hele kamer en ze vinden het geweldig.😀

Zondag, 25 juni 2017

Precies vier weken oud zijn de kittens van Shello vandaag.

Ze doen het enorm goed, ze groeien en ontwikkelen in rap tempo.
Afgelopen week ook hun eerste ontwormingspilletje gekregen. Daar kunnen ze nog weleens een reactie op krijgen maar ook dat is prima gegaan.😀

We hebben de houten bak staan waar ze ´s nachts in slapen en overdag als we even weg zijn in verblijven. Shello kan hier uit springen terwijl de kleintjes dan in de safety zone blijven.
Als we thuis zijn dan mogen ze ook buiten de bak en lopen ze er al een beetje omheen. Dan komen ze heerlijke slaapplekjes tegen of het drinkbakje waar al wat van wordt genipt of het etensbakje waar ook al wat kittenbrokjes van wordt gesnackt.
Het worden echt al grote, ondernemende poesjes

Inmiddels staat er ook al een kattenbakje. Hier wordt nog niet zo veel gebruik van gemaakt maar we blijven ze er toch elke keer op zetten. 🙃

Nog even een foto om te laten zien hoe groot ze al zijn

Vrijdag, 9 juni 2017

We zijn zo ontzettend blij met Shello en haar nestje kittens. Shello zorgt heel goed voor haar kids. Ze groeien als kool.

We waren begonnen met een vrij kleine doos waar zij haar kittens in kon zogen en inmiddels zijn we al twee dozen verder en vandaag willen we de grotere kraambak neerzetten. We moeten echter tactisch zijn en geduldig afwachten tot zij eindelijk de doos (en de kittens) eens verlaat zodat we kunnen switchen.
Een hele zorgzame moeder en dat zien we ook af aan het gewicht van de kittens.

De oogjes van Aimy en Axel zijn dus al even open maar van de andere twee kleintjes zitten de luikjes nog dicht. Dat kan vast niet lang meer duren. Vandaag zijn ze 13 dagen oud.

Woensdag 7 juni 2017

We zijn eruit....het is geworden:
Aimy, Aafke, Axel en Aaron. 😉

De kleintjes groeien goed, ze wegen tussen 275 gram en 325 gram. Dus dat is een mooi gewicht voor 1,5 week oud.🙂


Gisteren waren de oogjes open van Axel en vandaag van Aimy. Ook beginnen ze al lekker te kruipen dus we gaan een grotere doos of bak neerzetten. Een soort doorgroeikamer maken we ervan.


Vrijdag, 2 juni 2017

Afgelopen zondag (28 mei 2017) rond 11 uur kwamen de eerste tekenen dat de kittens eraan zaten te komen. Ilse had het snel in de gaten en heeft mij gelukkig meteen gebeld. Nummer 1 was om 12: uur al geboren voordat ik thuis was 😮 Een prachtig zwarte kitten van 120 gram. Heel mooi!
Binnen een half uur was nummer twee er ook. Een cypertje van 119 gram.

Dit speelde zich af in de groene krabton die hier natuurlijk helemaal niet voor was ingericht  Maar Shello was druk aan het wassen en verzorgen dus best lastig om haar te overtuigen in de daarvoor bedoelde doos te gaan liggen.
Nadat we de twee kleintjes erheen hadden verhuisd konden we Shello ook uiteindelijk oppakken en in de doos leggen.

En toen was het wachten. Het was wel duidelijk dat er nog wat aan zat te komen maar het duurde tot kwart voor drie tot er weer een zwarte kitten werd geboren (123 gram).
En nummer vier kwam weer een uurtje later en woog 136 gram (cypertje).

Geweldig om mee te mogen maken. Moederpoes die ondanks haar zeer jonge leeftijd precies weet wat zij moet doen. Navelstreng doorbijten, nageboorte opeten, poesjes wassen en de buik ter beschikking stellen aan de al meteen hongerige kittens.

De laatste kitten was het grootst en Shello had het hier erg moeilijk mee. Uitgeput en met haar tongetje buiten het bekje lukte het met hulp van Ilse om de kleine eruit te werken. Ilse heeft de kitten nog extra gemasseerd en erop gelet dat hij ging ademen.

We zijn nu nog geen week verder en het gaat super!
Shello doet erg haar best en vindt het prima dat wij elke keer komen socializen.
De kittens groeien als kool. De lichste is 213 gram en de zwaarste al 251 gram !! 🙃

Het is nog moeilijk het geslacht van de kittens te bepalen maar vooralsnog houden we het op twee vrouwtjes (de cypertjes) en twee mannetjes (de zwartjes).

Vrijdag, 26 mei 2017

Shello is een schat van een poesje. Erg makkelijk ook. Ze vindt het prima als andere poesjes op haar kamertje komen, lijkt het zelfs wel leuk te vinden. Ze komen voornamelijk om van haar speciale brokjes te snoepen  want ook zij nemen het voor lief dat Shello hen gadeslaat.

Shello voelt zich betrapt als we de kamer binnen komen en zij ligt niet op haar plekje op de krabpaal voor het raam. Jammer want inmiddels kennen we haar niet anders dan in deze pose. Als we achter de computer zitten en het duurt haar te lang dan wil ze nog wel even uit de krabpaal op de koele vensterbank gaan liggen maar dat is het wel.

Ze vindt het heerlijk om geaaid te worden en als er tegen haar gepraat wordt. Dan gaat ze er lekker voor liggen en begint lekker te spinnen. Schattig poesje.

Qua zwangerschap lijkt alles goed te gaan. Haar buik groeit nog steeds en lijkt wel hoekig vierkant te worden. We zien ook bewegingen. Maar verder gebeurt er nog even niets....hoe vaak we ook gaan kijken

Donderdag, 11 mei 2017

Shello is een klein formaat cypers poesje van ca. 7 maanden oud en al zwanger.
Zij is gevonden langs de A29. Kennelijk wel regelmatig met mensen in aanraking geweest want ze is niet schuw. Sterker nog ze wil stiekem erg graag geaaid worden 😘

Het verhaal is dat haar broertje en zusje al wat eerder gevangen waren en inmiddels geplaatst. Shello was moeilijker te pakken te krijgen en helaas dus net een paar weken te laat.
Ze heeft een flinke dikke, gespannen buik en we houden er dan ook rekening mee dat het elk moment kan gebeuren

Zij lag eerste voornamelijk achter de computer 🤭 Lekker handig. Inmiddels is zij al zo ver op haar gemak dat ze een hangplekje van de krabpaal heeft verkozen.
Het blijft nog wel een dingetje waar zij straks haar nestje gaat maken....  We helpen haar wel een handje 🙃