Grace met 4 kittens

Woensdag, 17 augustus 2016

Vorige week woensdag zijn we in het asiel geweest bij de dierenarts voor Pien en Imke. Zij moesten hun tweede enting hebben. Daar kwamen ook de net geplaatste Siep en Babet tegen die al eerder waren verhuisd. Leuk was het weerzien daar.
Babet was al veel gegroeid en had inmiddels ook kennisgemaakt met de hond 🙃

Siep had ook z'n beide baasjes meegenomen naar het asiel 😀

Pien was dus nu ook klaar voor de verhuizing en dat stond vorige week donderdag gepland. De kleine smurf is naar Mijnsheerenland verhuisd en woont nu bij Rianne die superblij is met haar. Pien heeft het huis helemaal besnuffeld terwijl wij er nog waren 😀. Later kregen we een foto dat zij lekker op de stoel lag te slapen onder de tafel. Het gaat zeker goed komen met Pien bij haar nieuwe baasje en bij konijn Snuf.

Veel plezier lieve Pien met je nieuwe huisgenootjes!

Donderdag, 4 augustus 2016

Afgelopen week is er iemand voor Pien wezen kijken. Pien is een superlief en rustig poesje. Het was eigenlijk meteen raak.

Pien, maar ook haar broertje Siep en zusje Imke ontwikkelen zich de laatste weken steeds meer. Ze krijgen nu al echt hun eigen-aardigheden.
Imke die haar eigen plan trekt en heel veel praat.
Siep die graag bij je komt zitten als je op de bank zit en ook praat, al is het wat bescheidener dan Imke.
En de rustige, zachtaardige Pien die vaak zonder geluid praat en als het ware 'oog-contact' met je zoekt. Heerlijk kan kroelen en dol is op brokjes. Zachtvoer is niet aan haar besteed 🙃.

Het nieuwe baasje voor Pien vond haar wat aan de slanke kant. Je kunt ook duidelijk het verschil tussen de nestjes zien. De zwartjes en Pippi zijn allemaal wat voller dan deze drie smurfjes.

Van Babet die het nestje al verlaten heeft krijgen wij goeie berichten. Zij is al vriendjes met de wat oudere poes die in huis was. Het contact met de hond volgt later. Fijn dat de plaatsing van Babet en moederpoes Grace zo goed zijn gegaan!

Zaterdag, 30 juli 2016

Vrijdag is Grace opgehaald door haar nieuwe baasje. Spannend !
Zij heeft het supergoed getroffen met haar nieuwe vrouwtje. Die keek al tijden uit naar de komst van Grace, wat even was uitgesteld vanwege het braken van Grace.

Donderdag is Grace nog even naar de dierenarts geweest voor haar enting en toen was ze toch echt klaar om te verhuizen.

Eindelijk rust voor haar. Je zou denken dat ze dan haar rust kan nemen en niemand meer hoeft te roepen voor de voeding. Maar van Rianne begrijpen we dat ze nog steeds veel loopt te kletsen

Ze moet nog erg wennen aan de nieuwe situatie kennelijk maar we hebben er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen. In ieder geval krijgt ze alle tijd en gelegenheid om te wennen.

Lieve Grace, je hebt heel erg je best gedaan om de kittens het beste mee te geven. Je bent ook voor ons heel lief en geduldig geweest. Gelukkig hebben we een heel goed huisje voor je gevonden.
Heel veel geluk !!

Zondag, 24 juli 2016

Dinsdag is Babette opgehaald door haar nieuwe bazinnetje.
Heel spannend voor iedereen. Voor Babette omdat zij nu zonder haar broertjes en zusjes verder gaat en allereerst natuurlijk in een mandje de reis naar haar nieuwe huisje.
De nieuwe baasjes hadden alles goed voorbereid. Na hun vakantie was het dus eindelijk zover om Babette op te halen.
Babette heet vanaf nu Babet   Heel leuk dat het (bijna) hetzelfde blijft !

Pien en Siep groeien hard en lijken nog steeds erg veel op elkaar. Beiden met een erg mooie tabby tekening op hun jasje.🙃  Ze spelen graag met elkaar en met alle andere kittens van de buur-kamer.

Imke ontwikkelt zich ook erg leuk. Kan erg bezig zijn met haar eigen dingen; in de kast kruipen en in de sokken wroeten; met een balletje spelen en af en toe even een gesprekje met je aangaan  maar natuurlijk ook heel veel met de broertjes en zusjes spelen.

De plaatsing van moeder Grace is een weekje vertraagd door een kuurtje. Haar nieuwe baasje komt haar wel trouw af en toe opzoeken. Komt helemaal goed.

Woensdag, 13 juli 2016

Rectificatie over het stukje hieronder. Siep gaat wel eerst naar zijn nieuwe baasje maar komt dan nog een weekje terug als zij met vakantie gaan. Gezellig !


Afgelopen vrijdag zijn de kleintjes bij de dierenarts langs geweest voor hun eerste enting. Gezellig met moeder Grace mee die ook mee moest voor controle. Alles goed gelukkig.

Moederpoes Grace is afgelopen maandag weer naar de dierenarts geweest voor sterilisatie. Gelukkig allemaal goed gegaan. Het 'niet eten' om nuchter de operatie in te gaan vond ze nog wel een dingetje maar verder heeft ze het knap gedaan 😘

Er is trouwens groot nieuws over Grace: zij heeft haar gouden mandje gevonden !! Als zij volgende week een beetje is aangesterkt en haar eerste enting heeft gehad mag zij gaan verhuizen naar haar nieuwe baasje die helemaal 'weg' is van Grace. Niet zo gek want Grace is ook een schat van een poesje. En natuurlijk ook een super mama geweest voor alle kittens hier! Super hoor Grace!

Dinsdag, 5 juli 2016

Ook deze vier kittens groeien prima. Soms drinken ze nog wel bij moeder Grace maar dat is meer voor de gezelligheid 🙃

Imke, Siep en Babette hebben al een baasje en zullen tijdens de vakantie van het baasje nog hier blijven. Ook deze lichting blijft dus wat langer dan gebruikelijk. Leuk omdat we dan ook een stukje van hun verdere ontwikkeling meemaken.

Op de foto Imke met ..? 🙂

Zaterdag, 25 juni 2016

Vanmiddag heeft Siep bezoek gehad van z'n nieuwe baasje. Wat een leuke match ! Siep blij en kleine baasje blij. Wat leuk om te zien 🙂 Siep was erg aktief terwijl hij toch lag te slapen toen het bezoek binnen kwam. Babette, Pien en Imke lieten het spektakel een beetje aan zich voorbij gaan en lagen lekker te slapen in hun grotjes. Natuurlijk nog wel even het snoepje gegeten wat meegenomen was 🙃

Er is verder gelukkig niet veel schokkends te melden over dit nestje. Met Pien gaat het weer heel goed. Zij groeit lekker maar heeft haar voorsprong in gewicht wel afgegeven aan Babette maar dat is niet erg

Moeder Grace is erg aan het miauwen op dit moment maar het zou logisch zijn als dat van een nieuwe krolse periode kwam. We willen nog geen afspraak maken voor de sterilisatie omdat zij nu af en toe nog melk geeft aan haar kittens.
We houden het in de gaten; als het te erg wordt kan een sterilisatie zo geregeld worden.

Maandag 20 juni 2016

Grace heeft het er maar druk mee. 😎
Heel de dag alles in de gaten houden. Af en toe komen "de Scheldekatjes" op bezoek voor het speeluurtje.
Iedereen loopt over haar heen maar Grace vindt het allemaal goed.😉

Babette is de grootste van de vier, dan Siep, Imke en de kleinst is Pien. Zij heeft ook wat achterstand opgelopen toen ze veel diarree had en braakte.
Nu gaat het met allemaal goed. Zodra ze maar denken dat ze eten krijgen komen ze aanrennen.
Blikvoer is toch wel favoriet boven de brokjes.

Een vrolijk stelletje hoor !😀

Woendag, 15 juni 2016

Imke was al heel snel weer de oude. Daarna is Pien wat aan het kwakkelen gegaan. Gelukkig lijkt dat nu ook onder controle. Zij is echter niet meer de 'dikke' Pien zoals we haar eerst nog weleens wilden noemen. Maar gelukkig had ze genoeg reserves dus kan ze de draad nu weer gewoon oppakken 🙃

Ook deze vier zijn zindelijk. Ze drinken nog wel graag even bij Grace maar eten nu natuurlijk ook al zelf. Zachtvoer is natuurlijk favoriet maar ook brokjes gaan er in.

Moeder Grace is superlief en zorg goed voor hen!

Babette is lekker aan de maat. Net als Siep die ook lekker groeit. Siep is erg aktief en loopt met z'n mooie ranke lijfje de hele dag te rennen 😘
Schatjes zijn het!

Zaterdag 11 juni 2016


Ze zijn nu al bijna 6 weken. Als je de foto's bekijkt vanaf dag 1 tot nu dan zijn ze echt al groot maar ze zijn toch echt nog ieniemienie hoor🤩

Imke en Siep zijn het kleinst, Pien en Babette net iets groter. Bij Pien komt dat echt omdat ze nogal lui is.😎
Alles doet ze het liefst liggend.

Imke was deze week niet lekker, dus toch maar even naar de dierenarts. Misschien een virusje dus even alert blijven op de anderen.🤭

Verder zijn ze lekker actief en ondeugend hoor. Zodra er een deur opengaat moeten ze er echt heen. niemand die ze tegenhoudt! Schreeuwen dat kunnen ze wel.....

Zondag, 5 juni 2016

Het nestje heeft gezelschap gekregen van een nieuw cyperse kitten uit het nestje van acht wat donderdag in de opvang is gekomen.
Het gaat gelukkig goed met het nestje en de kleine nieuwkomer.

De eigen kleintjes eten nu ook al zelf en gaan ook zelf op de bak. Het is nog wennen voor ze want ze waren zo lang verwend door moeder Grace maar ze worden echt al groot
De kleine nieuwkomer weet ook al hoe het hoort maar drinkt en kroelt nog heel graag bij moeder Grace 😘 (zie foto)

zondag, 29 mei 2015

Gisteren is het derde baasje op bezoek geweest. Ook door hen zijn de poesjes goedgekeurd. Het kleine 'baasje' had lekkere versnaperingen voor moederpoes Grace meegenomen omdat zij zo goed voor de kleintjes zorgt.

En dat doet ze zeker want ze groeien de laatste week echt bovengemiddeld.
Ze drinken nog bij moederpoes al zullen we eerdaags toch wat anders aan moeten gaan bieden. Zolang het echter zo goed gaat staan we daar niet mee te trappelen.
De kleintjes drinken inmiddels wel af en toe uit het watersbakje.

Ook staat er wel een kitten kattenbakje voor hen klaar maar dat zal deze week allemaal moeten gaan gebeuren

Het zijn superleuke en lieve kittens die meteen naar je toe komen en boven op je komen zitten als je bij hen komt.

Siep is inmiddels niet meer de kleinste van het stel want hij weegt enkele grammetjes meer dan Imke 🙃

Op de foto Pien en Siep.

Zaterdag, 21 mei 2016

Misschien lijkt het alsof we altijd bijzondere poesjes hebben 🙃 maar elk poesje heeft natuurlijk z'n eigen-aardigheden
De ogen van Grace zijn werkelijk bijzonder  Vaak beweegt ze haar koppie niet maar met haar ogen volgt ze je wel. Erg komisch gezicht 🤩

Vrijdag, 20 mei 2016

De kleintjes groeien lekker. Ze liggen ook de hele dag bij moeder Grace te drinken. want Grace is een zorgzame moeder die altijd beschikbaar is als de kleintjes willen drinken.

Ze hebben al diverse mensen op bezoek gehad. Vanmiddag de eerste geïnteresseerden. Uiteraard vonden ze de kleintjes leuk, hoe kan het anders 😀

Ze zijn nu bijna drie weken oud en er komt wat meer beweging in. We hadden de bak waar ze in zitten nog in tweeën verdeeld, gescheiden door opgerolde handdoekjes maar ze beginnen nu toch al wat te wandelen en het zou zomaar kunnen dat er eens 1 over de barricade naar de ander helft van de bak gaat 🙃 
Op zich niet erg natuurlijk maar ze moeten daar niet alleen blijven zitten met het gevaar van afkoeling. Dus maar weer goed in de gaten houden.

Donderdag, 19 mei 2016

   

Toch nog gelukt om een mooie foto te maken van Pien 🤩

Donderdag 19 mei 2016

Ik ben Imke een cypers met een beetje wit poesje! 😉

Donderdag 19 mei 2016

Ik ben Siep het enige katertje uit dit nestje.🤩

Zondag, 15 mei 2016

Het gaat voorlopig erg goed met moeder en kittens. De kleintjes mogen veel drinken bij Grace en dat is te zien in de statistieken 🙃
Als we zelf moeten flessen dan wegen we de kleintjes twee keer per dag maar deze doen we nu 1 keer per dag zolang het zo goed blijft gaan. Het zijn heerlijke bolle kittens. Oogjes net open en zien dus nog nauwelijks iets. Waarschijnlijk ruiken of horen ze ons wel maar als het net iets te snel gaat dan proberen ze even te blazen

Inmiddels hebben ze ook namen gekregen. Het heeft ons wel twee dagen gekost om hen uit elkaar te houden. Met name de twee donkere cypertjes zijn nogal identiek, alleen is de een een mannetje en de ander een vrouwtje 🙃

Het mannetje heet bij ons Siep. Zijn tweelingzus heet Pien. Het vrouwtje met wit heet Imke en het lichtere cyper vrouwtje heet Babette.

Imke heeft al ontdekt dat ze lekker op haar buikje gekieteld wordt als ze op haar ruggetje gaat liggen en dat doet ze dan ook regelmatig 😘 Ook de anderen houden erg van kroelen. Ze lijken niets te kort te komen want ook van moeder Grace krijgen ze heel regelmatig een wasbeurtje en de melkbar is altijd open.
Voorlopig dus volop geniet van het stelletje.

Vrijdag, 13 mei 2016

De kleintjes drinken goed bij Grace.
We hadden de eerste nacht een bewegingscamera op de kraamkist staan om te kijken of Grace er wel bij ging liggen en na het bekijken van de beelden bleek inderdaad dat Grace elke drie kwartier bij de kittens ging liggen en hen verzorgen (wassen en laten plassen en zogen).

Volgens de eerste inspectie zijn het 3 vrouwtjes en 1 mannetje.🤩
Allen rond de 200 gram.
We gaan ze natuurlijk weer nauwlettend in de gaten houden.

Moederpoes heeft een hele zachte vacht en lijkt ook zonder vlooien, teken of oormijt te zijn.😉

Woensdag, 11 mei 2016

Na een belletje van het asiel in Numansdorp heeft Ilse moederpoes Grace en haar vier kittens opgehaald. Het poezengezinnetje was in Willemstad gevonden en door een vrouw alvast in een konijnenhokje gezet.
Ze kwamen dan ook in een doosje met hooi bij ons binnen

Grace was best gestrest en dat uit zij met name door hele grote ogen op te zetten  We waren in eerste instantie dan ook bang dat ze ons wel eens kon aanvallen wanneer we bij de kittens zouden komen.
Toen ze na een nachtje slapen wat tot rust was gekomen bleek ze heel goed te reageren wanneer we tegen haar praten. Zelfs zo dat ze al even kwam kroelen 😀

Het is nu vrijdag en inmiddels zijn ze al een beetje gewend. Het gezinnetje ligt lekker op een paar schone dekentjes in de 'kraamkist'. Hier kan moeders lekker uitspringen maar de kleintjes blijven lekker tussen de dekentjes liggen 😘