Vang Activiteiten

Zaterdag, 3 oktober 2020

Regelmatig worden wij gevraagd om poesjes te vangen.

Een aantal weken terug in Heinenoord onder de bosjes waar een nestje kittens van circa 3 weken oud werd ontdekt. De kittens konden zo worden meegenomen maar uiteraard wilden wij moederpoes erbij hebben.
Dat is gelukt. Uiteindelijk werden dat 4 kittens en een moederpoes die bij een gastgezin konden worden ondergebracht.

Afgelopen week aan dezelfde dijk maar een paar kilometer verwijderd eenzelfde vraag. Een zwervende moederpoes met 6 kittens. Met medewerking van de bewoners zijn de kittens inmiddels gevangen en moederpoes hopen we vandaag nog in de vangkooi te krijgen. De kittens zijn al ondergebracht en eten en drinken zelfstandig.
Een van de kittens staat op de foto. Lijkt een ras katje. Dat komen we dan weer niet zo vaak tegen.

Vrijdag, 26 juni 2020

Vanaf 2017 hebben wij al diverse grote vangacties gedaan waarbij tientallen katten werden gevangen.

Een belangrijke locatie was het Oudeland in Strijen waar wij over meerdere jaren tientallen katten hebben gevangen. Deze werden vervolgens door verschillende instanties opgevangen en geplaatst.

Soms, namens het DOC, door onszelf opgevangen.


Een gerelateerde locatie was ook het Industriegebied in Numansdorp waar ook tientallen katten zijn gevangen en door het DOC Numansdorp zijn opgevangen.


Daarnaast de kleinere vangacties waar het om aantallen ging tot 10 katten.


Deze week nog een actie in onze eigen woonplaats Oud-Beijerland. Moederpoes gespot met 6 kittens. In 1 avond gevangen en de volgende dag bij een collega opvang adres gebracht. 1 zwart/wit poesje en de rest allemaal zwartjes. (zie foto)


Allemaal met als doel om het leven van de zwerfkatten en verwilderde katten een beter en gezonder leven te geven. Zij krijgen de nodige medische verzorging die vaak hard nodig is en worden na neutralisatie met een juiste match geplaatst.

Ook het belang van het weidegebied met de vogelstand is met een dergelijke vangactie gediend.