2016 Tanya

Dinsdag, 22 november 2016

Gisteren zijn wij met Tanya en Tapia naar Strijen getogen. Daar staat hun nieuwe huisje.

Zij zaten apart in een reismandje want anders zou de een weer uitwandelen als je de andere erbij zou willen doen (we kennen onze pappeheimers 🙃) 

Het was heel erg leuk om te zien dat Tanya bij aankomst meteen bij Tapia in het mandje ging liggen. Echt een lekker stelletje.


De berichten zijn dat zij de boel al lekker aan het verkennen zijn en dat het dus vast goed gaat komen.


Een heel bijzonder koppeltje die we niet snel zullen vergeten. Veel geluk lieffies.

Donderdag, 10 november 2016


Tanya de jonge, speelse moeder van Tapia gaat over twee weekjes verhuizen naar Strijen. Samen met Tapia.
   

Lees over het bezoekje van hun nieuwe baasje bij het tabblad van Tapia.


Zondag, 23 oktober 2016

Wat een kroelie is Tanya   Als we gezellig bij Tanya (en Tapia) op de grond gaan zitten dan blijft ze maar kopjes geven.  Ze vindt het heel fijn als we gezellig boven zijn en zij samen met haar dochter Tapia en ons kan kroelen en socializen.

Tanya is ook nog een redelijk jonge poes, ze vindt spelen dan ook nog heel erg leuk.

Vaak liggen ze ook samen op de krabpaal lekker in het zonnetje te dutten. Of stiekem op de krabton die 's nachts voor onze Pepper is

De ontmoeting tussen Tanya en dochter Tapia is bij het tabblad van Tapia beschreven maar zeker de moeite waard om even te lezen. Wij vonden het heel bijzonder !

Tanya en Tapia zijn gereserveerd en zullen als alles goed gaat namens het asiel De Dierenstee uit Numansdorp worden geplaatst.

Vrijdag, 30 september 2016

We zijn super trots op Tanya!  Wat is het toch een knappe poes. Natuurlijk omdat ze heel mooi is 🙃  maar ook omdat ze zich al laat aaien en zelfs kroeltjes komt halen bij ons !! Heel goed van Tanya. Ze maakt zo echt sprongen vooruit en lijkt het best naar haar zin te hebben.

Ze komt af en toe eens beneden en speelt dan relaxt met de speeltjes die daar liggen; een balletje of een muis of met de bal in de ring. Nog heel speels eigenlijk. Leuk hoor.

Vrijdag, 16 september 2016

Tanya doet erg haar best. Ze maakt stapjes voorwaarts in het socialisatie proces 😀

Zij loopt regelmatig over de overloop of zelfs even de trap af naar beneden. In ieder geval staat de deur van haar kamertje altijd open. Ook wanneer de acht scheldekatjes boven zacht eten krijgen zit zij er vaak ineens tussenin. Zij houdt helemaal niet van dat zachtvoer maar kennelijk vindt zij het gewoon wel lollig tussen die kleine soortgenootjes 🙃

Het aaien van deze mooie dame kan slechts vluchtig. Zij is een poesje zoals we al vaker hebben gehad; zij reageert direct bij teveel prikkels. Als je daar rekening mee houdt dan gaat het allemaal heel relaxt. Prachtig gezicht hoe zij zich zo profileert 🙃

Zondag, 11 september 2016

Tanya is deze week bij ons binnengekomen. Ze was al even bij ons in de picture maar we hadden nog geen kamertje voor haar vrij.
Nu zit zij lekker in haar eentje op de kattenkamer. Omdat zij wat schuw is zetten we toch graag de deur naar de overloop en de andere kamertje open zodat ze zoveel mogelijk geluiden uit het dagelijkse leven meekrijgt. Dat gaat prima met haar.
Tanya ligt veel in haar grotje maar ook regelmatig in het raamkozijn. Ook is zij al een paar keer op de overloop gespot. De kleintjes gaan af en toe even op haar kamertje kijken maar daar wordt verder niet erg op gereageerd.

We zijn nu een paar dagen verder en Tanya lijkt redelijk rustig en relaxt. Helaas eet zij alleen maar brokjes. Wij vinden het voor een socialisatieproces altijd fijn als poesjes van zachtvoer, snoepjes of andere lekkere hapje houden dan kunnen we hen daar vaak mee over een streep halen. Met Tanya moet het dus op een andere manier.
We gaan het beleven. Vooralsnog gaat het heel goed.