Kwibus

Vrijdag, 23 oktober 2015

Onderstaand bericht op Facebook en op deze site geplaatst.

Afgelopen nacht hebben we Kwibus na anderhalve week zoeken, camera ophangen, flyeren, vangkooien plaatsen, nachtbraken enz, enz.. eindelijk weer thuis kunnen verwelkomen.

Wat is hij blij !!

En wat zijn wij blij !!!

Lieve vent, we hebben contact gehad met het vrouwtje waar je geplaatst was en zijn tot de conclusie gekomen dat je hier gelukkig bent en dus hier moet blijven. Welkom!!


"UP DATE Kwibus is schuw en zal dus niet naar mensen toegaan. Als we weten waar hij zich bevindt kunnen we daar gaan voeren en eventueel een vangkooi neerzetten. Vooralsnog laat hij zich niet zien.
Wanneer iemand hem ziet graag direct via Messenger een berichtje. Niet opjagen alsjeblieft! Duidelijk kenmerk is : klein puntje van zijn linker oortje.

 

KWIBUS VERMIST!!!!

Nog maar een paar dagen geleden hebben we Kwibus geplaatst. Helaas is hij gisterenmiddag bij thuiskomst van zijn baasje wegglipt. Gisteravond en vanmorgen vroeg hebben we al samen gezocht maar Kwibus laat zich niet zien.
Hij wordt vermist in de omgeving van de Strienemonde Oud-Beijerland, bij de Lidl.
Willen jullie alsjeblieft delen.

Kwibus is bij ons nooit buiten geweest en kent ook de omgeving niet waar hij nu woont. Hij is gechipt en gecastreerd en mist het puntje van zijn linkeroor.
We gaan flyers rondbrengen en posters ophangen in de hoop dat iemand hem herkent. Hij zal niet naar mensen toegaan maar als we weten waar hij ongeveer is hopen we dat hij op onze stem reageert.
Zowel zijn nieuwe baasje als wij zijn er echt beroerd van dat dit is gebeurd, nu maar hopen dat Kwibus zich laat zien."

Zondag, 11 oktober 2015

Woensdag was de spannende dag. Ilse had Kwibus al veel opgepakt die dag om 's avonds nogmaals te kunnen pakken en hem dan in het reismandje te kunnen zetten. Dat lukte gelukkig in 1 keer!

We zijn daarna eerst naar de dierenarts gegaan om hem z'n enting te geven en hem te chippen. Stel dat hij bij z'n nieuwe huisje toch via het kattenluik zou ontsnappen.

Daarna was het dan toch zo ver dat we hem bij z'n nieuwe baasje gingen brengen.
Hij mocht in een kamertje apart om te wennen.
Later is de deur opgezet om hem ook kennis te laten maken met z'n twee poezenvriendinnetjes en de rest van het huis.

Volgens de laatste berichten heeft Kwibus wel moeite om te wennen maar gelukkig heeft z'n vrouwtje veel geduld met hem en mag hij alle tijd nemen voor het gewenningsproces die hij nodig heeft.

We zijn erg blij dat Kwibus op de juiste plek lijkt te zijn terechtgekomen. Ook al beseft hij dat nu nog niet maar hopelijk heel snel wel.

We missen je wel een beetje hoor lieve Kwibus maar wensen je heel veel geluk in je nieuwe huisje en met je nieuwe baasje en poezenvriendjes !!

Zondag, 4 oktober 2015

Vanmorgen is er iemand bij Kwibus komen kijken en het was zo'n goeie match ! 
Kwibus lag lekker op de bank te chillen en liep later een beetje tussen het zonnige plekje bij de deur en het eten wat hem werd voorgeschoteld. Hij kon dus goed worden geobserveerd door z'n nieuwe baasje.

Hij mag nu gaan verhuizen en krijgt dan z'n eigen baasje, poezenvriendjes en tuin waar we het in het vorige berichtje nog over hadden 🙃  
Echt geweldig blij zijn we voor onze lieve vriend !!

De verhuizing en de gewenningsperiode zal zeker de nodige stress opleveren en een terugval geven aan Kwibus maar hopelijk kan hij zich snel herstellen en dan aan z'n nieuwe leventje beginnen.
Woensdag, 30 september 2015

Kwibus is een super lieve poes. Hij is al 1 jaar maar nog steeds een jonge, slungelachtige vent. Geniet van de andere poezen in huis en moet altijd even wennen als er wat nieuws komt maar kan dan zo genieten van een katje zoals Willem die heerlijk speels is en hem een beetje uitdaagt.

We zouden Kwibus zo graag een eigen baasje en huisje gunnen waar hij z'n eigen vriendjes heeft en ook nog naar buiten zou kunnen.
We geven Kwibus wat we kunnen maar dat zou echt het mooiste voor hem zijn.
En het is zo'n lieverdje. We hebben hem nog nooit iets lelijks zien doen, zelfs niet als hij schrikt; Kwibus blijft zachtaardig en lief.

Denkt u mee voor onze lieve Kwibus ?


Zaterdag, 15 augustus 2015

De kittens zijn inmiddels allemaal naar hun eigen baasjes en Kwibus zit weer tussen de eigen poezen. Hij vindt het nog altijd leuk als die poezen naar binnen komen en dartelt dan met z'n lange poten vrolijk om hen heen. Soms legt hij als hij samen met Norman naar de keuken loopt zijn lange (!) staart over Norman z'n rug. Zo'n lief gezicht. Alsof ze de armen om elkaar heen geslagen hebben 🙂.


Tijdens de warme dagen is het in huis gelukkig nog wel koel maar we vinden het toch wel jammer dat Kwibus als enige niet naar buiten mag. Hij weet het goed hoor want als iedereen door de achterdeur verdwijnt blijft hij gewoon bij de achterdeur liggen kijken.

Het zou zo leuk voor hem zijn als hij een eigen baasje en huisje had waar hij ook geleidelijk kan wennen om naar buiten te gaan met soortgenootjes.

We gunnen het hem van harte want hij is echt zo'n lieve knul.


Dinsdag, 14 juli 2015

Kwibus ontwikkelt zich nog steeds. 

Hij vindt ineens de kittens leuk en komt helemaal los. Echt zo leuk om te zien. 😀

Eerst richtte hij zich alleen op onze volwassen katten en vond hij die kleine smurfjes echt niet leuk. 🤨

Nu loopt hij de hele dag te kletsen tegen ze en maakt hij de gekste sprongen om indruk te maken en te spelen.

We zoeken voor hem nog een goed thuis en dus het liefst met een sociale kat of kitten.😉

We kunnen hem nu ook goed aaien als hij aan het eten is of staat te flamen tussen of bij de andere katten.😎 Hij ziet dat we hem aaien en blijft lekker staan en geniet ervan. Super goed van hem , we zijn trots op onze lieve Kwibus. 🤩

Zaterdag, 13 juni 2015


Kwibus raakt steeds meer gewend aan ons. 😀

Hij laat zich vaker aaien tijdens het eten en ook al ziet hij dat wij het zijn blijft hij staan.😎

Eigenlijk best wel lekker om geaaid te worden. Ook blijft hij liggen als we over hem heen stappen en zelfs als de achterdeur opengaat is hij niet van plan om een stukje op te schuiven. Lekker in het zonnetje en wat wij dan doen vindt hij dan niet zo interessant.


Dus elke keer weer een stapje verder met onze lieve Kwibus.😀

Vrijdag, 8 mei 2015

Van stichting Help een Dier hebben we een nieuwe krabpaal gekregen. 😀

Onze Kwibus en Luca zijn er erg blij mee.

De krabpaal wordt gelijk geïnspecteerd zodra we deze in elkaar hebben gezet en zo te zien is deze goedgekeurd!!! 😉 

Donderdag, 30 april 2015

Kwibus wordt toch wel wat groter. Wij dachten dat hij zo klein zou blijven als toen hij binnenkwam maar ondanks dat het geen grote eter en vooral geen snoeper is wordt het toch inmiddels wel een grote knul.

Kwibus blijft nu ook al rustig liggen als we langs lopen. Voorheen zocht hij liever zijn veilige plekje onder de bank op.

Het is heel schattig van Kwibus dat hij tegenwoordig zijn spelletje, de slang met het balletje erin, als zijn veilige haven ziet. Als Manoe beneden komt dan is dat toch weer anders dan onze eigen Luca of Jessy waar hij graag mee speelt. Hij draait dan wel om Manoe heen maar zodra zij te dicht bij hem komt of een te onverwachte beweging maakt dan gaat hij in z'n 'slang' zitten; lekker veilig 🙃

Donderdag, 16 april 2015

Met Kwibus gaat het best goed. Hij heeft het ritme helemaal te pakken van de poezen en van ons. Soms is er iets onverwachts en moet hij even schakelen. Gisteren bijvoorbeeld kregen we bezoek van mensen met een hond. Een klein formaat weliswaar maar het was toch wel iets heel anders dan de poezen die hij inmiddels allemaal goed kent. Hij was op z'n hoede en zocht rustig een veilig plekje maar ook nu heeft hij niet geblazen of lelijk gedaan.

Kwibusje is ook zo'n schatje, een heel zachtaardig mannetje.


Vrijdag, 3 april 2015

Kwibus had een lelijke plek in zijn nek. Hij zat er aan te krabbelen en dus werd het er niet mooier op. Ja dan toch maar naar de dierenarts.........maar dat is lastiger dan het lijkt want Kwibus laat zich nog niet aaien en oppakken. 😲

Kijken of hij voor tonijn in de buurt komt, om hem dan heel snel in zijn reismandje te zetten. Kwibus is moeilijk te paaien met lekker dingen maar vindt het wel gezellig om tussen onze katten te staan. Het was een razend snelle actie maar omdat... ook onze eigen katten schrokken toen ik hem pakte moesten we toch even goed kijken of hij nou wel echt in het mandje zat. 
Plan geslaagd nu naar de dierenarts.


 Daar was hij erg van onder de indruk en liet de injectie eigenlijk heel goed toe. Hij krabbelt nu haast niet meer en de plek ziet er al veel rustiger uit, moet dus goed komen. 😉

We hebben Kwibus sinds hij bij ons is nooit zien blazen of horen grommen, echt een super lief katertje. Hij is gewoon nog wat bang. Vanochtend kon ik hem tijdens het eten toch over zijn ruggetje aaien. Zijn kontje ging omhoog en hij vond het lekker, tot dat hij denk hé wie doet dat eigenlijk, dan loopt hij even weg om weer terug te komen. Met veel geduld moet het goed komen met lieve Kwibus. 😀

Woensdag, 18 maart 2015

Update Kwibus. Wij vangen Kwibus op voor Help een Dier.

De laatste dagen maakt Kwibus grote stappen vooruit.😉

Hij is lekker aan het spelen, soms met 1 van onze katten maar ook vaak alleen met een balletje. Dit is weer een teken dat hij meer ontspant en minder alert is op zijn omgeving. Ook ligt hij niet meer constant onder de bank maar lekker op het kleed in het zonnetje met grote vriend Norman.🤩


 Kwibus kijkt erg naar wat de andere katten doen dus dat is prima, tenminste meestal  Ja als zij hier lekker ontspannen liggen zal het wel oké zijn zie je hem denken.

Ik heb hem zelfs aangeraakt tijdens het eten, het was heeeeeel kort maar toch, hij vertrouwt ons meer. Kwibus doet het super goed!!!! 😀

Dinsdag, 3 maart 2015

Kwibus verstopte zich op de kattenkamer achter een paar dozen. Deze hebben we dus maar weggehaald anders blijft hij daar bivakkeren.😎


Als hij beneden is doen we soms de deur van de kattenkamer boven dicht.
Dit is toch wel erg spannend want ja waar moet ik dan heen als er onraad is.
Maar Kwibus is niet heel erg snel van slag en besloot dan maar onder de bank te gaan zitten.

Het leuke aan Kwibus is dat ik hem nog niet heb zien blazen of grommen en als wij te dicht in de buurt komen loopt hij naar achteren, echt een grappig gezicht. 🤩
Hij is wel erg gefixeerd op de achterdeur dus daar moeten we goed op letten, hij wil graag naar buiten.
Onze eigen kat Norman is zijn vriend en soms gaat Norman al pratend naar boven en komt dan met Kwibus naar beneden.

Ja Kwibus het is hier echt veel gezelliger hoor!!😀


 We zijn best tevreden over hoe Kwibus zich ontwikkelt want hij is hier pas 3 weken.

Vrijdag, 20 februari 2015

Het valt niet tegen hoe Kwibus zich gedraagt. 😀

Hij blaast niet, wat we eigenlijk wel gewend zijn van bange, schuwe katjes.🤔

Overdag zit hij meestal achter een aantal opbergdozen maar zodra de schemer invalt gaat hij op pad.
Hij is dus ook al beneden geweest, nou dat is behoorlijk snel hoor. We zagen aan Luca dat hij in de kamer was en ja hoor hij liet zich even zien. Wat een kleine smurf is het zeg. 😎
Even gauw wat snacken in de keuken en dan weer verder op onderzoek uit. 🤩
's Avonds ligt hij in de krabpaal of hangmandje, niet echt ontspannen zoals je kunt zien maar hij blijft liggen. 

Van zijn linker oortje is een puntje afgeknipt tijdens de castratie onder narcose. Dit wordt altijd gedaan als zwerfkatten worden gevangen. Dan is altijd duidelijk dat ze al gecastreerd of gesteriliseerd zijn, als ze toevallig in een vangkooi terecht komen.

Maar gelukkig is dit hem bespaard gebleven en huppelt hij hier lekker rond.


Maandag, 16 februari 2015

Vandaag is Kwikfit gebracht door Joeke van Stichting Help een dier! 🙂

ja waar zou hij gevangen zijn............. ja hoor bij Kwikfit.

De bedoeling was dat hij na vangst zou worden gecastreerd en dan weer teruggezet. Hij is tenslotte al 7 maanden en dan valt socialiseren niet echt mee. 🤔

Maar Joeke had hier geen goed gevoel over zeker omdat zijn moeder waarschijnlijk al was doodgereden . Ze besloot om te kijken of er een gastgezin bereid was hem op te vangen en te socialiseren.

Via Facebook had zij de oproep gedaan en onze vriendin Frieda wees gelijk naar ons. 🙃

We hebben hem toch maar een andere naam gegeven, Kwibus.

Welkom Kwibus!!!😉