Mickey

Maandag, 19 oktober 2015

Mickey is een paar weken terug in het asiel terechtgekomen omdat hij het minder naar z'n zin leek te hebben in z'n huisje. Het was voor het baasje een grote, verdrietige stap die ze alleen heeft genomen om het voor Mickey beter te krijgen.

Gelukkig heeft het goed uitgepakt want Mickey heeft nog geen twee weken in het asiel gezeten en toen kwam er al iemand die hem graag een rustig thuis met een tuin wilde bieden. Fantastisch nieuws.

Wij wensen Mickey het allerbeste en hopen dat hij hier weer gauw z'n draai zal vinden.

Zondag, 31 maart 2013

Gisteren even gebeld met het nieuwe baasje van Mickey.
Het gaat goed met hem, de eerste dagen heeft hij 's nachts veel lopen miauwen maar de laatste 2 nachten gaat het beter.
Mickey blijft niet op 1 plekje maar loopt al lekker door het hele huis en komt graag kroelen. Ook als er bezoek is wil hij graag aandacht
Hij is aan het inhalen wat hij lang heeft gemist.
Mickey is zelfs druk aan het spelen met zijn muizen. 😮
Dus super goed bericht!!😀
 

Vrijdag, 22 maart 2013

Mickey wordt steeds liever.
Hij is relaxed en speelt graag met een muisje of een balletje.
Hij blijft wel graag op zijn eigen kamertje maar loopt ook lekker rond, maar als hij het even eng vindt dan gaat hij naar zijn veilige haven.🤭
Zondag wordt hij gehaald en zijn nieuwe baasje heeft een week vakantie dus dat is een goed moment om aan elkaar en Mickey aan zijn nieuwe omgeving te wennen. Mickey is echt een super lieve knuffelbeer😘

Woensdag, 20 maart 2013

Mickey is bij de dierenarts geweest.
In de auto heeft hij lekker zitten praten.😎
Hij is eerst in zijn mandje gebleven, zoals op de foto te zien is. Toen de dierenarts hem op zijn gemak had gesteld hebben we hem er uitgehaald.
Mickey moest wel zijn mandje uit om op de weegschaal te gaan.
Hij is in de periode dat hij bij ons zit wel wat aangekomen.
Terwijl wij niet het idee hebben dat hij veel eet, maar ja de weegschaal liegt niet.😲
Dus nu heeft hij light brokjes. Mickey is er niet helemaal enthousiast over maar hij eet ze wel .
Hij is geent, ontwormd en er is tandsteen weggehaald. Mickey heeft alles toegelaten zonder protest. Echt lief hoe hij zich dan gedraagt hoor.😘

Hij is er klaar voor om zondag naar zijn nieuwe baasje te gaan.😀

Woensdag, 20 maart 2013

Vorige week is er iemand naar Mickey komen kijken. Zij had Mickey gespot op de site van de Dierenstee en via hen bij ons terechtgekomen.
Het was erg leuk te zien dat Mickey z'n hele karaktertje liet zien; de speelse kant en het moment dat hij het even genoeg vindt.
Het nieuwe baasje kan hier goed mee omgaan en we zijn daarom ook erg blij dat zij een paar dagen later liet weten dat zij voor Mickey gaat.
Hij is dus gereserveerd en gaat volgens de huidige planning zondag naar z'n nieuwe baasje.
Heel spannend. Het zal hier heel stil zijn zonder hem maar het voelt erg goed.

Zaterdag, 16 maart 2013

Mickey is al aardig gewend aan ons en dit uit zich toch steeds meer in onafgebroken kopjes geven en kroelen

Als we binnen komen in zijn kamertje dan kletst hij tegen ons maar wat hij bedoelt is niet helemaal duidelijk, waarscijnlijk dat hij blij is ons te zien😎😎

Zondag, 10 maart 2013

Mickey is nog steeds bij ons.
Inmiddels met een soort trainingprogramma wat Ilse voor hem gemaakt heeft.
Hij wordt regelmatig opgetild en zo een paar meter verplaatst. Dit vindt hij zowaar goed maar staat dan vervolgens wat beduusd te kijken wat hij ineens op de gang doet ;-)
Het lijkt wel alsof het streepje van de overgang van zijn kamertje naar de overloop een enorme barriere voor hem is want meestal blijft hij er angstvallig achter.
Ook is hij al een paar keer naar beneden gedragen. Daar kruipt hij dan wat rond en blijft vervolgens op de vijfde trede van de trap liggen om zo nog wel alles te kunnen zien.
De derde oefening was het moeilijkste. Ilse had de reismand open gezet op z'n kamertje en toen hij erin ging zitten werd hij naar beneden naar de woonkamer gebracht. Dat was eng! Hij heeft de hele kamer op sluipstand verkend maar aan het eind bleek het toch wel mee te vallen. Vervolgens ging hij zelf de gang op en weer naar boven.
Knappe vent he!!

O ja, en verder is het nog steeds een enorme kroeler. Hij krijgt er echt nooit genoeg van ;-) Kroeliewoelie !

Vrijdag, 1 maart 2013

Mickey is inmiddels al een paar weken bij ons.
De eerste dagen ging hij met sprongen vooruit.
Daarna zat er nog steeds wel vooruitgang in maar uiteraard niet meer zo groots als daarvoor.
Nu komt hij gezellig onder zijn bedje vandaan als wij op de kamer komen. Dat heeft hij tot zijn veilige haven gebombardeerd. Mickey laat zich dan lekker aaien en accepteert het nauwelijks als wij daar een punt achter willen zetten

Het is een grote knuffelbeer met een eigen karaktertje.
Hij ligt vaak languit op de vloer, ondertussen maar met z'n voorvoetjes stampen van tevredenheid en natuurlijk lekker ronken 😉

Er zijn inmiddels gesprekken over het terugplaatsen van Mickey in het asiel om zijn kansen op plaatsing te vergroten. Eigenlijk speelt dat al een week of twee maar Ilse heeft besloten dat het ook dit weekend nog niet gaat gebeuren maar dat hij nog een weekje bij ons blijft..


Donderdag, 14 februari 2013

Toen Mickey hier net was maakte hij grote stappen vooruit. Dit wordt wel veel minder, er zit nu weinig vooruitgang in. 😥
Hij kan uren onder bed zitten, zelfs als je bij hem op de kamer of op de bovenverdieping bent. Mickey voelt zich onder b
ed veilig maar ja hij moet wel een beetje onder de mensen/poezen komen 🤩
We gaan maar eens advies vragen aan de kattendeskundige
Janet Ockeloen . Op de foto is hij wel leuk aan het spelen met zijn balletje. Ondanks zijn leeftijd, 8 jaar, is hij dan wel actief maar op een bepaald moment gaat hij toch weer onder bed.

Zaterdag, 9 februari 2013

Mickey heeft het prima naar zijn zin als we gezellig met hem spelen.
Ondanks dat hij 8 jaar is kan hij wild spelen hoor
Hij zit ook graag naar buiten te kijken wat daar allemaal gebeurd.
Vanochtend heeft hij kennis gemaakt met Pepper, Luca en Jessy. Dit ging prima niemand ging blazen, alleen Luca ging er gelijk vandoor toen hij die grot lobbes zag!! Maar Luca is dan ook niet echt een stoere vent hoor.
Mickey heeft even geposeerd in zijn doos" IK ZOEK BAAS"😉

Woensdag, 6 februari 2013

 
Het gaat goed met Mickey.🙂
Hij eet gelukkig nu zelf, wel als we er niet zijn maar dat is niet erg.
Mickey gaat netjes op de bak en komt direct onder het bed vandaan als we binnenkomen. Hij is wel erg schruikachtig. zeker als hij honden hoort dan verdwijnt hij onder bed.
Mickey is wel nog erg onrustig en blijft maar heen en weer lopen. Vooral om "koppies" te geven en te kroelen maar gaat weinig rustig liggen.
Nu ik dit zit te typen gaat hij in de vensterbank liggen en kan ik een foto maken.
Of hij goed bij andere katten kan hebben we nog niet uitgeprobeerd maar is natuurlijk wel belangrijk om te weten zeker als hij geplaatst kan worden.
Hij is super lief en verdient natuurlijk net als al die andere asieldieren een goed thuis en lief en zorgzaam personeel.😉

Woensdag, 6 februari 2013

Sinds gisteren hebben we Mickey in huis als opvang voor het asiel.
Mickey is 8 jaar en een enorme grote kat. Er is afstand van hem gedaan en zo dus in het asiel gekomen.
Hij is zo bang dat hij roerloos onder zijn kleedje ligt en zijn ogen dicht houdt.
"Als ik jullie niet zie, zien jullie mij ook niet" lijkt hij te denken.

Mickey eet niet en moet dus gevoerd worden. Dit laat hij gelukkig wel toe maar wel vreemd om een volwassen kat zo eten te geven.

Hij ligt nu in een doos met een fleece kleed en verstopt zich. Net liet hij tijdens het kroeluurtje wel blijken dat hij het wel lekker vond. Hij ging stampen met zijn pootjes en gaf "koppies". Als we hem er uit halen laat hij zich op de grond vallen, hij staat niet op zijn pootjes :-(
Hopelijk krijgt hij weer een beetje vertrouwen in de mens, we doen ons best.