De drie kittens uit Breda van St.Scheldekatjes

Woensdag, 16 augustus 2016

Maandag zijn er mensen geweest voor Pinkey en Bruno (uit het andere nestje). Pinkey was niet geheel fit en heeft zich dus niet kunnen bewijzen maar gelukkig zagen de nieuwe baasjes wel meteen hoe lief en leuk Pinkey is.
Bruno heeft zich wel gewoon lopen verkopen, hij was zoals hij altijd is 🙃; lief, kroelerig, speels en levendig.

De nieuwe baasjes waren eigenlijk meteen 'om'. Geen wonder want het zijn twee schatten van katertjes. Pinkey de zachtaardige kroeler en Bruno de macho kroeler.

Maandag gaan we hen wegbrengen naar hun nieuwe huisje in Puttershoek. Niet zo ver weg dus voor dit koppel dus. In tegenstelling tot Wieke en Tibbe die we dit weekend naar Middelburg gaan brengen .

Pinkey is gelukkig weer opgeknapt en loopt lekker te spelen.
Maandag, 15 augustus 2016

Vorige week zijn er mensen geweest met twee kleine kinderen voor twee kittens uit dit nestje. Zij hebben Wieke en Tibbe uitgekozen. Twee schatjes die heel leuk bij kinderen kunnen; speels, lief en sociaal 🙂


Omdat uit het nestje van acht nu alleen nog Bruno over is zal Pinkey een koppel met Bruno gaan vormen. Twee superlieve kroeliewoelies . Pinkey de zachtaardige die graag bij je op de bank springt voor wat aandacht. Echt een schatje.

Op dit moment spelen ze allemaal lekker beneden met elkaar en met Zinzi en 's avonds gaan ze met z'n vijven (Imke is er ook nog 😀) naar het kamertje boven om te slapen. Tot zes uur want dan moet de boel weer op stelten gezet worden. Lekker stelletjeOp de foto Pinkey met Imke op de achtergrond (letterlijk want figuurlijk treedt zij vaak op de voorgrond ) 

Augustus 2016

Na het berichtje van Wieke op de home pagina van deze site zijn zowel Wieke en Tibbe als Pippi en Morris gereserveerd/geplaatst(zie hieronder). 😀


Wij zoeken nog een lief baasje. :-)

 

Op de foto vooraan dat ben ik... Wieke. Ik ben echt super lief maar wil eigenlijk dat mijn broertjes dit niet weten. Ik doe daarom een beetje stoer. Als er eten wordt geserveerd ben ik er als eerste bij en geef dan duidelijk aan dat ik voorrang heb en dat zij dus even moeten wachten. Het heeft even geduurd maar nu snappen ze het....!

Ik hou ook erg van kroelen en spelen en dat doe ik dan wel weer heel erg leuk met mijn broertjes.

 

Achter mij zit Pinkey, iedereen vindt hem super mooi en ik moet eerlijk bekennen dat is hij ook. Hij is een erg ondeugend ventje maar ik zie hem ook vaak sabbelen aan zijn favoriete knuffeltje. weet niet of hij het erg luk vindt als ik dit vertel maar is toch ook wel super lief. Geen macho mannetje in ieder geval.

 

Tibbe is mijn andere broertje. Ook een rood katertje, net zo mooi als Pinkey maar iets rustiger. Hij kijkt echt een beetje "de kat uit de boom". Houdt van lekker chillen in de vensterbank of ravotten op de krabpaal. En praten dat doet hij ook, wat hij bedoelt is niet helemaal duidelijk maar ik denk dat hij aandacht wil.

 

Maar ik heb nog een paar stief broertjes en een stief zusje.

Pippi is mijn cyperse stief zusje, nou zo één heb ik nog niet eerder gezien. Pippi doet echt alles wat niet mag, ze krijgt daarom vaak een standje !!

Alle deuren die open gaan moet ze in, alle toiletrollen moeten afgerold worden en ze is zo snel dat ze al een paar keer in de tuin heeft gestaan. Ons lieve personeel wordt er wel eens een beetje knorrig van maar ik zie toch vaak dat ze er om lachen. Zij is een echt vrijbuiter en doet lekker waar ze zin in heeft. En eigenlijk heeft ze gelijk, je bent maar 1 keer jong :-)

 

Mijn stief broertjes zijn prachtige zwart glanzende mannen. Erg sociaal en zitten altijd op schoot. Als ze het personeel horen dan moeten ze er gelijk naar toe. Knuffelen en kroelen is hun favoriete bezigheid. Ze zeggen dat mensen niet zo snel voor een zwarte vacht kiezen, nou dan hebben ze deze nog niet gezien.

 

Wij mogen per 2 geadopteerd worden volgens de voorwaarden van Stichting Scheldekat.

 

Kijk ook naar onze verhaaltjes verderop op de site en bij tabblad 'baasje gezocht'.

 

info@katwalk.nl

Donderdag, 4 augustus 2016

Wieke is weer helemaal 'op de been'. Het pootje is nog wel wat dik maar zij doet weer vrolijk mee met spelen en gek doen.

Deze drie kittens vormen echt een apart groepje. Met spelen is dat niet te merken maar als ze moe worden trekken zij zich terug op de matjes in de vensterbank. Dan gaan ze eerst lekker sabbelen en vervolgens vallen ze bij elkaar in slaap. Echte schatjes. 😘

Tibbe is het rood cypers, gemarmerde katertje. Een plaatje om te zien en erg lief.
Pinkey is het cyper rode katertje die heerlijk bij je komt kroelen als je op de bank zit. Een schatje!
En Wiek is het zwart witte poesje die superlief is en een koddig, rank figuurtje heeft.

Wat treffen we het toch met zulke sociale lieverdjes.

Zaterdag, 30 juli 2016

De kittens van boven en beneden zijn nu allemaal geënt en daarom is het nu geoorloofd om de deur naar elkaar open te zetten.
Ze kennen elkaar inmiddels dus vrij goed al zoeken ze wel hun eigen broertjes en zusjes gewoon op. Bijvoorbeeld deze drie Scheldekatjes liggen vaak gezamenlijk in het raamkozijn. Even sabbelen aan de kleedjes en lekker tegen elkaar aan liggen.

Gisteren zijn we met Wieke nog even naar de dierenarts geweest omdat zij erg last had van haar rechter achterpootje. Geen idee wat er was gebeurd maar zij blijkt ineens een nageltje te missen en een heel dik voetje te hebben, een soort klompvoetje. Waarschijnlijk is zij buiten ons gezichtsveld ergens aan blijven haken of heeft met het spelen te wild gedaan. In ieder geval heeft zij nu zoveel last van haar voetje dat ze zelfs wat koorts heeft. Ze heeft een pijnstillende injectie van de dierenarts gehad en die zetten wij ook voort.
Ze komt graag bij ons bescherming zoeken en wij vinden het fijn om iets voor haar te kunnen doen.
Vanmiddag leek ze alweer wat actiever al belast ze haar pootje nog niet echt.

Verder gaat het erg goed met deze drie smurfjes.


Zondag, 24 juli 2016

De perikelen van de 'griep' verschijnselen zijn alweer achter de rug. Duurde bij alledrie maar kort.

Inmiddels lopen ze weer lekker te ravotten beneden. Soms komt er ineens een indringer van boven omdat de deur even open moest....   Daar kijken ze echter niet van op. Als ze maar niet aan hun eten komen dan is het verder allemaal prima 🙃

Ook deze drie hebben hun tweede enting gekregen. Verder zijn ook de oortjes, ogen, hartje enz gecontroleerd. Dat was allemaal in orde.

Pinky is graag op de bank als wij daar ook zijn. Tibbe en Wieke ook maar Pinky lijkt net iets kroeleriger. Verder liggen ze nog veel op het kleedje in het raamkozijn te sabbelen. Lollig gezicht die tevreden ukkies 😘

Zinzi vindt ze inmiddels helemaal geweldig. Hij treedt echt op als hun grote, stoere broer die alles kan. Dat hij soms het verkeerde voorbeeld geeft kun je hem niet eens kwalijk nemen want hij doet zo z'n best
Op de foto: Wieke en Pinky (lekker stel )

Woensdag, 13 juli 2016

De drie kleintjes zijn gelijk met de andere acht schelde katjes geënt op 2 juli jl.
Dat ging allemaal prima. Tot deze week. Wieke kreeg toch een beetje last van de enting; koorts 40,1 gr.C. en een pijnlijk pootje (dat schijnt er ook bij te horen 🤭)
Gelukkig was dat vanavond weer over.

Maar zij heeft het stokje overgegeven aan Tibbe.
Hij heeft vanavond ook novacam gekregen tegen de koorts (ook 40,1 gr.C en een pijnlijk pootje).
Hopelijk is dat morgen ook weer over en houdt hij het voor zichzelf zodat Pinky de dans ontspringt .

Heel vervelend maar toch blij dat het met Wieke zo snel is opgelost. Hoopgevend dat het bij de andere(n) ook zo zal zijn.

Verder gaat het heel goed overigens met deze drie smurfjes. Ze spelen heel veel, ook met Zinzi die heel blij lijkt te zijn met deze aanwinst .


Dinsdag, 5 juli 2016

De drie musketiers zitten lekker beneden.
's Nachts in de bench en overdag vaak lekker in de kamer. Samen met Zinzi die het heel leuk vindt om met die drie doerakkies te dollen

Tibbe lijkt z'n moeder het meest te missen. Hij heeft op de vensterbank (in het zonnetje 😎) een kleedje gevonden waar hij aan een puntje loopt te sabbelen. Voor de grap komt Wieke hem wel eens gezelschap houden.

Pinky was al meteen een kroelertje en zocht ons graag op. Tibbe moest even wennen maar doet inmiddels ook vrolijk mee met broer en zus

Een vrolijk stelletje die graag bij iedereen komt socializen.

Zaterdag, 25 juni 2016

Lekker alle twee een dagje vrij en genieten van de twaalf boeffies die wij onderdak bieden. Ook in afwachting van het busje die ons een nieuwe krabpaal en wellicht nog andere dingen zou brengen.
Wel, het eerste wat uit de bus kwam was een kattenmandje met drie kittens en een mevrouw die ze triomfantelijk omhoog hield; 'verrassing'
Dat was het zeker. We hebben elkaar niet eens aangekeken om te zien hoe we hierover dachten; natuurlijk konden ze hier ondergebracht worden

Drie kittens uit Breda; twee rode katertjes en een zwart wit poesje. Schatjes !!!

Omdat boven alles vol zit en we hen niet klakkeloos willen mengen in geval van ziektes zitten zij voorlopig beneden in de bench. Als wij beneden zijn mogen ze los lopen. Dat is ook nog wel een dingetje want helemaal zindelijk zijn ze nog niet

We hebben de rode katertjes 'Pinky' en 'Tibbe' genoemd en het zwart wit vrouwtje 'Wieke'. Het zijn leuke, vrolijk, sociale kittens waar we weer erg van genieten.