Dagboek

Nestje Tatti

Woensdag, 24 augustus 2011

Donderdag 11 augustus zijn de kittens door de nieuwe baasjes opgehaald. Iedereen had er zin in. De baasjes waren goed voorbereid en meldden zich al vroeg en ook de poesjes vonden het wel spannend wat er nou weer ging gebeuren.

Van Saartje kregen we via haar nieuwe vrouwtje in de vakantie al regelmatig een update. Dat gaat daar helemaal goed! Saartje heeft nieuwe vriendjes en heeft al een mooi plekje in hun midden weten te veroveren.

Ook bij Beau en Denzel gaat het goed. Al krijgen we de indruk dat de nieuwe baasjes hun handen vol hebben aan die twee doerakjes 🤩.

Luna is bij oude poes Moon geplaatst en dat gaat ook helemaal geweldig.
Vandaag zijn we haar wezen opzoeken en we zijn zeer onder de indruk hoe zij in haar nieuwe omgeving past. Iedereen is gek op haar maar dat kan ook niet anders.
Ze is in twee weken tijd ook al erg gegroeid!

En de moeder van dit spul dachten wij in het asiel op te gaan zoeken maar daar hadden ze groot nieuws voor ons: TATTI IS AL GEPLAATST !!!!!!!
Zij is vrijwel direct gesteriliseerd en toen zij daar nog van lag bij te komen was er iemand die het helemaal zag zitten met haar. Toevallig is zij vanmorgen terug geweest voor de hechtingen en het nieuwe baasje vertelde dat ze direct gewend was en het helemaal leuk heeft en lekker loopt te spelen.
Geweldig nieuws dus!!

Woensdag, 10 augustus 2011

Vanmorgen dus met vier kittens en moeder Tatti naar de dierenarts in het asiel te Numansdorp.

Wij waren er als eerste en werden ook als eerste geholpen.
Eerst Luna. Dat ging reuze goed. Ze kreeg een kitten enting, chip en algehele gezondheidscheck (controle van hartje, longen, tandjes, oortjes enz enz). Als laatste werd ze gewogen en was ze weer gegroeid. De teller stond nu op 1 kilo. Voor een kitten van ruim 8 weken is dat een ruime score.

Daarna was Saartje aan de beurt. Nog voordat ze op de behandeltafel belande was er al een discussie of het nou een vrouwtje of een mannetje was. Hier hadden wij geen rekening mee gehouden...hoe moet je dat het nieuwe baasje vertellen.. De dierenarts had het laatste woord...het was gewoon een meisje . Hetzelfde ritueel van controles herhaalde zich. Ook het gewicht van Saartje stond op 1 kilo en alles was helemaal goed.

En toen Beau, toch al zo'n mauwertje. Die liet zich wel horen. Commentaar van de dierenarts was dan ook dat dit in ieder geval wel een mannetje was, die zijn tenslotte altijd kleinzerig 😀.
(Beau staat ook op de foto, even uitvergroten om z'n verdriet goed te zien)

Als laatste Denzel, die daar nog als Pietertje te boek stond. Ook alles goed en 1 kilo zwaar. Helaas had het chipje een haarvaatje geraakt zodat er een druppeltje bloed op z'n mooie vachtje lag. Maar hij gaf geen kik.

Moeder Tatti is ook helemaal nagekeken en heeft een volwassen enting gehad.
Wij hebben Tatti in het asiel achtergelaten. Zij zal binnen twee weken gesteriliseerd worden en als zij na de quarantaine-periode bij de andere katten mag kan zij ook weer een beetje naar buiten en met andere poezen spelen. Hopelijk zal ze er niet lang zitten. Wij doen in ieder geval erg ons best om haar te plaatsen en hopen dat u dat ook voor haar zult doen. Het is tenslotte een SCHATJE !

Het is nu avond en de kittens zijn toch wel een beetje van slag. Zij hebben de hele middag geslapen. Beau kwam net als eerste uit het hangmandje om naar de kattenbak te gaan en nu loopt Saartje hier ook weer een beetje te scharrelen.
Eind goed, al goed.

Zondag, 7 augustus 2011 Spray behandeling

Om later nog eens na te kunnen kijken :
Vandaag hebben de vier kittens een behandeling met Frontline Spray (ook voor kittens) gehad. Deze helpt 5 weken tot 3 maanden tegen vlooien en maximaal 4 weken tegen teken.Zondag, 7 augustus 2011

De tekening van Luna wordt steeds duidelijker. Haar snoetje vind ik nog steeds iets hebben van een Teddybeertje. Hier zit ze samen met een van haar broertjes een beetje mooi te zijn. Waarschijnlijk even uitrusten van het drukke spelen.

Luna komt straks bij Moon te wonen, een oudere poes. Die zal het wel zwaar krijgen met zo'n druktemakertje maar hopelijk zullen het net zulke maatjes worden als Luna hier is met de rest van het spul.
Luna is ook niet bang voor onze eigen katten. Die treedt ze gewoon tegemoet om even te snuffelen.

Doerakjes zijn het allemaal.
Ze denken je overal bij te kunnen helpen.
De kattenbak verschonen is zo'n beetje het hoogtepunt van de dag. Vier katjes die de vuilniszak perforeren en als je niet oppast er gezellig in gaan zitten. En dan de nieuwe steentjes weer in de bak..hoe doe je dat zonder er een onder het grit te begraven.

Ook bij andere dagelijkse dingen helpen ze graag. Boontjes schoonmaken is zoiets. Op de foto: Beau dopt z'n eigen boontjes.

Vrijdag, 5 augustus 2011

Op de foto staat de hoogste etage in de krabpaal. De foto laat zien dat ze er nu dus allemaal in willen, en het liefst tegelijk. Moeder Tatti ligt een etage lager om de wacht te houden.
Vandaag is neefje Tycho geweest en heeft lang met de kittens gespeeld.
Ze vonden het allemaal erg leuk. Goed voor de socialisatie ( van de kittens)🙂
Ook spelen met het laser lampje is erg leuk en favoriet.
Nu is Alysa er om met de kleintjes te spelen. Het is de kittens niet druk genoeg. Wij zijn ondertussen erg moe van al het organiseren, poes boven, deur dicht. Poezen op de gang , kamerdeur dicht.......🤨
Morgen weer een dag.

Woensdag 3 augustus 2011

De kleintjes beginnen groot te worden. Ze kunnen alles al zelf. Dat is maar goed ook want over precies een week krijgen ze hun chip en enting en dan gaan ze bijna naar hun baasjes toe.

Tatti maakt het ons wel een beetje moeilijk want die duldt nog geen andere katten bij haar kittens. We moeten dus erg alert zijn welke deuren we wanneer kunnen openen...vermoeiend.

Gelukkig worden er regelmatig twee kittens samen geplaatst. Gisteren zagen we bij onze eigen katten zo'n mooi voorbeeld van ware vriendschap tussen katten.
De twee 'zwerfpoezen' die wij hebben zijn niet constant bij elkaar maar er is duidelijk een band.
Gisterenavond was Rebel nog niet binnen. Het dagelijkse rondje roepen door de wijk hadden we al twee maal herhaald maar hij had er nog geen zin in. Norman moest dus zonder hem naar boven. Dat gebeurt nooit en Norman was ook echt chagrijnig ervan; blazen en tegendraads. Niets voor onze lieve vriend!
Toen Rebel zich na een uur meldde was die bui bij Norman meteen omgeslagen. Knorreborren en kroelen met Rebel en met ons. Wat was hij blij !!!

Maandag 1 augustus 2011

Om nou elke dag te zeggen dat ze al groot zijn en ver in de ontwikkeling is ook niet zo interessant. Maar ze hebben vandaag echt wéér nieuwe dingetjes verzonnen voor ons!

Beau kan zelf de trap af huppen en óók weer zelf op lopen! Een ondernemend mannetje! Hij kan ook de hele krabpaal beklimmen en zelf weer naar beneden komen.

En Saartje....die lag in het mandje te SPINNEN !!! Wat een schatje he!!!

Tatti doet natuurlijk niet echt mee in de ontwikkelingsrun maar ze heeft vandaag voor het eerst lekker voor het raam naar buiten zitten kijken. Vond ze helemaal leuk dus dat is ook best een belangrijke stap voor haar.

Zondag, 31 juli 2011

Het zijn echt al grote kittens nu hoor. Ze spelen soms zo wild met elkaar maar ze blijven alles leuk vinden. Tatti is niet meer nodig voor de voedselvoorziening maar ze houdt ze verder nog goed in de gaten.

Op het dekbed spelen is helemaal favoriet momenteel. Hoge ruggen naar elkaar opzetten en elkaar lekker uitdagen. Ze hebben geen voorkeur ze spelen gewoon met wie ze op dat moment tegenkomen.

Ook de krabpaal is helemaal leuk. Saartje zat vanmorgen helemaal bovenin maar had moeite om zelf naar beneden te komen. Daar is ze dus na wat klaaglijke klanken mee geholpen.

Donderdag 28 juli 2011

De kleintjes maken nu dagelijks een grote stap in hun ontwikkeling.
Ze spelen als een dolle. Met name Teddy was vandaag erg druk. Ze loopt alle poesjes uit te dagen met haar hoge rug en dikke staart. De anderen doen dan vrolijk mee maar Teddy was onvermoeibaar.

Beau vindt het infrarood lichtje erg interessant en we laten hem op die manier alle hoeken zien ;-)

Tatti zat erg te klagen vanavond toen de kinderen beneden waren. Ze kan niet zonder maar met kinderen is het ook niet helemaal meer. Ze is zo'n schatje. Jammer dat ze de andere katten in huis niet duldt, dat zou een stuk gezelliger voor haar zijn.
De kittens hebben geen moeite met onze eigen katten. 

Mouse zit vol verbazing naar de spelende bolletjes wol te kijken en vergeet helemaal dat hij hen moet plagen.

Woensdag 27 juli 2011

De poesjes doen het goed. Ze slapen, ze groeien, ze spelen en drinken voornamelijk melk uit een drinkbakje. Brokjes eten doen ze nauwelijks. Eigenlijk zijn ze best wel een beetje lui. (Beau schijnt trouwens wel brokjes te eten).

Moeder Tatti begint zich een beetje overbodig te voelen. De kleintjes vinden hun weg en zijn inmiddels toch echt te zwaar geworden om elke keer in de kraag gevat te worden. Zij lopen nu ook op de kattenkamer en hebben daar de grote krabpaal ontdekt...dat is pas echt leuk! Natuurlijk zat Saartje als eerste halverwege!

Dinsdag, 26 juli 2011

Saartje is geplaatst !
We zaten er niet over in maar het is nu toch wel heel fijn te weten dat er ook op Saartje wordt gewacht. Gisteren was er ineens van alle kanten belangstelling voor Saartje. Het foldertje op het keukenraam had de aandacht getrokken van buren en er kwam bezoek om naar de poesjes te kijken.
Ons zwarte doerakje gaat echter naar mensen die haar al een paar keer hadden ontmoet en haar erg leuk vinden. Dat is ze ook, het is een schatje !!!!

Zaterdag 23 juli 2011

23-07-2011: De vier poesjes zijn lui en gemakzuchtig maar nu ze zes weken oud zijn beginnen ze toch wel wat actiever te worden.
Vandaag heeft Beau als eerste de krabpaal helemaal tot de top beklommen (zie foto).
Tatti is het nog steeds niet eens met de ondernemingsdrang van de kleintjes want ondanks dat de kleintjes al tegen de 7 ons zijn neemt zij ze nog steeds in haar bekkie om naar hun eigen kamertje te brengen. De kleintjes zijn het hier uiteraard niet mee eens en zijn eerder op de overloop terug dan Tatti zelf.

Saartje, het zwarte poes heeft deze week als eerste zelf wat kattenbrokjes gegeten. Wat een grote meid he! Haar broers een zusje Teddy vinden de moedermelk nog te gemakkelijk en blijven daar dus bij.