Evy

Woensdag, 27 augustus 2014

Vandaag even bij Evy langs geweest in het asiel. Nou ze doet het goed hoor, we hadden het idee dat ze ons herkende en liep enorm te flemen langs onze benen.
Aaien vindt ze prima maar je moet goed op haar lichaamstaal letten want ze kan ook ineens laten weten dat het te veel van het goede is.

Ze kan ook prima bij andere katten want ze zit gezellig op kamer 1 in het asiel. Wel staat ze elke keer klaar om de kamer uit te glippen want ze wil op onderzoek uit.

Evy is echt een mooie poes en zal uiteindelijk een geschikt baasje vinden, daar zijn we van overtuigd.

Zaterdag, 16 augustus 2014

Met pijn in ons hart toch besloten om Evy naar het asiel te brengen.

Wij kunnen Evy helaas niet bieden wat zij nodig heeft. Hier had ze wel een eigen kamertje maar daar wilde ze uiteindelijk ook uit. Dat mocht ook wel als de mogeli...jkheid er was. Maar ja dan weer terug in haar eigen kamertje was een probleem. Dit veroorzaakte weer stress bij Evy en dan was zij echt niet aardig.........zachtjes uitgedrukt. 😠
Geen poesje om zonder handschoenen aan te pakken zullen we maar zeggen .

Ze heeft ruim drie weken bij ons gezeten en we hebben een goed beeld van haar gekregen. Het is een poesje wat duidelijk een zeer slechte ervaring heeft gehad. Wij kunnen ons niet voorstellen dat een poesje wat als kitten van 5 weken is geplaatst zomaar dit gedrag gaat vertonen.
Evy wil echt wel kroelen maar dan ineens slaat ze, alsof ze schikt van haar eigen gedrag. 😮
Soms was ze heel erg relaxt en lag ze lekker naast mij op haar kleedje, maar er waren ook dagen dat Evy erg chagrijnig was en zodra we haar kamertje binnenkwamen begon met blazen. Ze kan heel erg leuk spelen, duidelijk een jong poesje wat haar energie kwijt moet.

We hebben even goed overleg gehad met Dierenasiel De Dierenstee en besloten haar daar te brengen.
Vol vertrouwen stapte ze vanochtend in haar bench , want ja dat was nieuw...........ach dat is echt lastig hoor. 🤒
Ze zal echt weer even nodig hebben om rustig te worden maar daarna mag zij op kamer en kan ze ook in de buitenruimte van de katten zitten.
Hopelijk komt er iemand die begrip heeft voor haar gedrag en waar ze lekker naar buiten kan. Dit zal zeker meehelpen om te zorgen dat ze vriendelijker reageert, want dat zit echt wel in haar karaktertje. Bij ons werden haar frustraties alleen maar groter.

Uiteraard gaan we nog regelmatig kijken bij Evy en duimen we dat zij een geschikt baasje vindt. 😉

Zondag, 3 augustus 2014

Evy is ondertussen wel wat meer relaxt maar blijft toch wat onvoorspelbaar.

Gisterenavond zagen we een Evy die het goed naar haar zin had en lekker lag te spinnen en knipperen met haar oogjes als we tegen haar kletsen.🤭
Niet blazen en grommen echt heel lief!😘

Vanochtend was ze weer wat chagrijnig wat eigenlijk wel te begrijpen is.
Ze wil graag haar kamertje uit, hoort andere poesjes op de gang en is haar vertrouwde omgeving kwijt.😠

We hopen zo dat we voor haar een geschikt baasje vinden die begrip heeft voor haar gedrag, want wij zijn er eigenlijk van overtuigd dat er toch iets gebeurd moet zijn wat dit verklaart.

Vrijdag, 2 augustus 2014

Sinds 2 weken hebben we Evy in huis.
Evy is bij ons terecht gekomen omdat haar baasje de dierenarts verzocht had haar te laten inslapen. 😥
We zullen jullie het hele verhaal besparen en we willen eigenlijk ook geen oordeel vellen. Via de dierenarts werden wij benaderd om haar een kans te geven er was namelijk een wachttijd bij het asiel in de regio en de kat moest nu weg. 😠

Evy is een 2,5 jarige lapjes poes. Ze is nu erg gestrest en blaast en gromt maar dat is natuurlijk ook logisch ze is nu erg van slag.
Onze persoonlijke katten gedragsdeskundige Janet Ockeloen is al bij ons langs geweest en heeft ons nog wat extra tips gegeven.
We hebben in haar kamertje Feliway opgehangen (kalmeringsspray) en proberen haar nu aan het eten te krijgen met allerlei lekkere dingen.
Ze is als kitten geplaatst, waarschijnlijk te jong en heeft niet alle manieren goed geleerd. Volgens haar vorige baasje haalt Evy vaak uit zonder een signaal af te geven.

Uiteraard proberen we t.z.t voor haar toch een passend nieuw baasje te vinden, iemand met geduld en die ook de kattentaal spreekt. Wij denken dat het een poesje is wat een eigen willetje heeft en ook duidelijk aangeeft wat haar grenzen zijn maar dit moet dan wel worden gezien. 😎

Ze zal in het begin echt tijd nodig hebben om weer vertrouwen te krijgen, dat is ze nu toch wel een beetje kwijt.
Terwijl ik dit zit te typen komt ze van haar vaste stekkie loopt door de kamer, gaat naar de kattenbak, snuffelt nieuwsgierig onder de deur, eet wat brokjes en gaat in de vensterbank naar buiten zitten kijken.

Volgens ons zou ze op haar plek zijn in een gezin zonder kinderen of met grote kinderen en waar ze ook lekker naar buiten kan.
We zullen haar uiteraard voorlopig nog blijven observeren en kijken hoe ze zich verder ontwikkeld.
Misschien willen jullie alvast meedenken. 😉