Duvel

Vrijdag, 3 april 2015

Vorige week kregen we de vraag van onze Dierenarts Brasker of we misschien een kat op wilden vangen die was afgestaan. We hebben eigenlijk geen plek .......maar zie, nu is hij toch hier. 😲

Een zielig verhaal want de eigenaar kon de operatie die deze 2 jarige kater Duvel moest ondergaan niet betalen. Duvel had blaasgruis en dusdanig dat hij een ingrijpende en dure operatie moest ondergaan.
Deze operatie is uitgevoerd door dierenarts Strowaert. Gezamenlijk hebben zi...j deze operatie bekostigd wat natuurlijk geweldig is. Daarvoor uiteraard heel veel dank !!

De operatie heet heel toepasselijk: penisamputatie. Dat klinkt niet zo vrolijk, maar het is de enige manier om de kat te redden en psychische schade loopt hij er echt niet van op, dus het lijkt erger dan het is………
De operatie bestaat er uit dat de penis – bij katers toch al niet zo indrukwekkend – verwijderd wordt; het gedeelte van de urineleider dat wijd is wordt aan de huid gehecht, vlak onder de anus, zodat de kater als een volwaardige transseksueel uit de operatie tevoorschijn komt.
De blaasspier blijft intact, zodat de kater gewoon zindelijk blijft;
Het enige verschil is dat hij in de toekomst (vrijwel) geen kans meer heeft op verstopping.

Duvel heeft nog een kap om te voorkomen dat hij aan de hechtingen zit en medicatie. Hij zit gezellig bij Manoe en dat gaat goed!

De vertegenwoordiger van Hill’s Pet Nutrition doneert 15 kilo voer.😀