Frans

Woensdag 23 maart 2016

De dag van Frans  😀

Hij moest voor controle naar de dierenarts, maar Frans had daar geen zin in.

Toen ik hem vast had om in zijn mandje te doen viel in de gang de stofzuiger slang om 
Frans was weg en wilde niet meer uit zijn grotje komen.
Omdat zijn oogje er heel mooi uitziet en de hechting zelf oplossen heb ik er maar voor gekozen om zonder Frans naar de dierenarts te gaan, maar met een foto.😲
De dierenarts was blij verrast en zijn oogje hoeft niet meer gezalfd te worden.

Zijn nieuwe baasje kon niet wachten om hem te halen en hij is nu onderweg naar Den-Haag. Al met al toch een spannende dag voor onze Frans.

Komt helemaal goed met hem bij zijn nieuwe baasje José.😀

Maandag 21 maart 2016


Woensdag moet Frans voor controle naar de dierenarts.
Zoals we hebben begrepen lossen de hechtingen zelf op dus daar is geen omkijken naar.
Hij heeft er echt nooit aangezeten, knappe vent hoor!🤩

Frans houdt van rust en ligt op de dag veel in zijn grotje. Soms zit hij in de vensterbank lekker naar buiten te kijken.  De vogeltjes zijn buiten al druk bezig met de voorbereidingen voor hun nestje en vliegen er vrolijk op los.
EEEEERG interessant.😉

's Nachts horen we hem soms even miauwen.........waarschijnlijk wil hij dan aandacht of even de benen strekken. Maar helaas moet 's nachts zijn deur dicht. 🤭

Echte actie foto's..... ja die zijn er niet van Frans, hij is tenslotte al 12 jaar.😎


Zaterdag, 19 maart 2016

Frans zit graag rustig in zijn grotje. Kan hij ook lekker naar buiten kijken 🙃 We houden de luxaflex lekker een stukje omhoog, ook 's nachts. Dan zit hij lekker in de vensterbank naar buiten te kijken. 
Fransje is erg op z'n rust gesteld.
Eten doet hij ook het liefst als we er niet bij zijn. Op de foto is hij echter toch even gesnapt .

Deze week contact gehad met zijn nieuwe baasje. Zij komt hem gelukkig hier ophalen zodat hij niet eerst weer naar het asiel op hok moet. Hij moet nog wel even bij de dierenarts langs maar dan begint het nieuwe leventje voor hem echt.

Vrijdag, 11 maart 2016

Vrijdagmiddag het verzoek gekregen om Frans voor een korte periode op te vangen. Frans is 12 jaar. Hij is geopereerd aan z'n oogje (entropion), een naar binnen gedraaide rand van het onder ooglid. De oogharen rolden mee naar binnen toe en beschadigden zo het hoornvlies.

Het kapje kunnen we gelukkig al grotendeels weglaten. Hij komt niet aan zijn oogje. Het is nu zondag en de wond ziet er goed uit.

Frans is erg bang maar Ilse heeft hem wel een paar keer op schoot gehad om het oogje te kunnen behandelen en hem eten te geven. Door de angst leek hij niet zelf te eten. Dat blijkt nu gelukkig mee te vallen. Als we eten neerzetten en hem alleen laten eet hij het stiekem op 🤩. Het is een hele lieve vent. Op schoot zat hij ook zachtjes te spinnen toen hij geaaid werd.