Nestje D - Doris Dante Donut Dikkie Dik

Zondag, 2 januari 2022

Wij waren al een paar keer uitgerukt 🙃 voor een poezen vangactie. Met succes toch weer een paar keer een nestje jonge, zeer jonge, kittens voor de winter van straat kunnen krijgen en in het asiel ondergebracht.

En in oktober weer een belletje. Een kitten, gevonden in een paardenstal in Strijen. Aan het lot ontsnapt want als er 1 paardenvoet op haar was gaan staan had het anders afgelopen.
Mag het kitten bij jullie in de opvang en willen jullie ter plaatse kijken of de rest van het nestje gevangen kan worden, inclusief moederpoes? Ja.

En daar kwam Doris dan 😀 Wat een klein, mooi, dapper poesje ben je 😘 En wat heb je een mooi stemmetje   
Daar hebben we meteen gebruik van gemaakt. Doris als "lokaas" in een kooitje om te kijken of moederpoes zou komen. Na een uurtje zonder resultaat zijn Ilse en Doris weer lekker samen naar huis gegaan en waren vanaf dat moment onafscheidelijk 🙃

Het heeft meer dan 2 weken geduurd voordat in samenwerking met de medewerkers van deze zorgboerderij de andere 3 poesjes van het D-nestje gevonden werden. 
Nadat we zeker wisten dat er niet meer kittens zouden zijn hebben wij de vangkooi voor moederpoes neergezet. Dat was vrij snel raak. We dachten een verwilderd en wild poesje te hebben gevangen maar dit schildpadpoesje wilde alleen maar kroelen en was zeer sociaal.

Nou dat hadden de kittens dan van niemand vreemd want deze olijk vierling zijn inmiddels alle vier opgegroeid als superlieve, sociale kittens met kroelen als grootste hobby.

Doris is nog net in 2021 geplaatst. 
Donut en Dikkie Dik worden deze week geplaatst in Puttershoek.
En voor Dante gaan we ook een lief baasje zoeken.

Dante heeft een lichte afwijking aan haar pootjes. Waarschijnlijk overgehouden aan het virusje  wat even door het nestje is gegaan. Niet ernstig maar wel merkbaar,een neurologische afwijking.