Zinzi

Vrijdag, 2 september 2016

Zinzi is geplaatst. 😀

Meer dan 5 maanden heeft hij bij ons gezeten.
In zijn jonge leventje heeft hij al zoveel meegemaakt. Hij zat in een container uit Israël, kwam in het asiel, werd geplaatst, kwam weer terug, had gebroken heupkop, gescheurde kruisband 😥

Met crowdfunding hebben we veel geld opgehaald om hem te laten opereren. Zijn herstel verliep spoedig.
Zinzi was onze vriend, hij ontpopte zich als een echte lieve kater. Lekker kroelen maar ook super ondeugend. Soms wilde... ik hem achter het behang plakken hoor 
Maar hij had ons al volledig ingepakt.

Afgelopen zondag hebben we hem naar zijn nieuwe baasjes gebracht in België. Daar heeft hij gezelschap van Yonas ( nu Ben). Yonas kwam van kittenopvang Miauw en zat toen samen met hem bij ons.

Het viel ons zwaar, want we zijn echt van hem gaan houden. We hebben al zeer positieve berichtjes gekregen, hij woont nu bij Lies Van Den Eynde en zij en haar vriend zijn super goed voor hem en hun andere katten.

Altijd lastig maar komt goed met lieve Zinzi!😘

Dinsdag, 15 augustus 2016

Zinzi heeft weer in ons plaatselijke krantje gestaan. Voor de derde keer alweer.
Wij hebben het krantenberichtje ook op Facebook geplaatst en toen kwam er uit onverwachte hoek een reactie dat Zinzi bij zijn oude vriendje Yonas mag gaan wonen 🙃. Wat ontzettend leuk. Daar wonen nog twee poezen dus het wordt nog wel even spannend voor Zinzi maar het zal sowieso weer helemaal wennen worden voor hem. De eerste periode zal Zinzi niet zichzelf zijn maar zich terugtrekken. Gelukkig krijgt hij bij Lies en Lorenzo alle tijd om te wennen.

We zijn superblij met deze ontwikkeling voor onze lieve vent !

Woensdag, 13 juli 2016

Zinzi is ontzettend leuk, ontzettend lief, ontzettend gek, ontzettend zichzelf 🙃

Dinsdag, 5 juli 2016

Zinzi is inmiddels aan de drie kittens die in de kamer rondlopen gewend. Soms moet hij ze even terechtwijzen 🙃 Hij is immers de grote broer.
Als ze net zo lief worden als Zinzi dan komt het helemaal goed 😘

Zaterdag, 25 juni 2016

Lieve Zinzi, je zou zo op je plek kunnen zijn bij een nieuw baasje maar die dient zich maar niet aan. Je hebt het hier erg naar je zin maar dit is echt maar een tijdelijk verblijf voor je jongen. Nu zitten er drie nieuwe smurfjes in een bench in de kamer. Dat vind je nogal bedreigend geloof ik 😥 Je bent echt zo'n superlief en leuk schatje. We wensen jou het allerbeste en hebben Mirjam van het asiel dan ook gevraagd om jou nog eens onder de aandacht te brengen bij lieve mensen die een leuk, lief katje zoeken. Want dat ben je!!! Een SCHATJE !!!!!!

Zondag, 29 mei 2016

Geen schokkende dingen over Zinzi. Hij is nog steeds energiek en superleuk 🙃
Afgelopen week was hij bijna onafscheidelijk met zijn groene, pluche muis

Lieve Zinzi


Vrijdag, 20 mei 2016

Zinzi is duidelijk opgeknapt. Hij rent en vliegt alle kanten op. Hij is op dit moment aan het puberen, ontzettend druk en aanwezig
Hij doet echt alles wat niet mag........onze " eigen" poezen plagen, kleding van het traphekje trekken, wasgoed opnieuw vouwen, zakken voer perforeren etc etc.
Zinzi is zijn schade aan het inhalen. Misschien geen goed promotie verhaal maar we moeten eerlijk zijn toch 🤩
Want als mensen een rustig katertje zoeken dan is Zinzi niet de juiste keuze.
Wel als je houdt van een gezellig aanwezig, druk ventje, tenminste op dit moment. Maar hij vindt kroelen, lekker chillen in de vensterbank en languit op bed liggen ook fijn.
Nu wil hij alleen maar aandacht.......... heel veel aandacht !
Altijd is hij in de buurt en laat zich niet sturen. Als hij wat van plan is moet het echt uitgevoerd worden.

We hebben er veel lol om hoor. Als ik die kop zie van hem op de foto dan weet ik al dat hij wat van plan is 🙃


Terwijl ik dit schrijf zit hij naast me op de grond met volle aandacht en veel energie het balletje door de ring te meppen


Het is nu drie minuten later en hij is alweer met een speeltje in z'n bek op de gang aan het rennen, hahahaha


Hij is gewoon niet bij te houden. Nog twee minuten later is hij weer de kattenbak aan het verbouwen.

Hij verveelt zich niet en ik ook niet 🙃🤩


Zondag, 1 mei 2016

Alweer een weekje verder. We kunnen zelf niet goed inschatten hoe het nou met z'n heupje gaat maar hij gebruikt hem redelijk veel en ontziet zichzelf kennelijk niet. Dit weekend nog even een filmpje van zijn loopje maken en dan kan de dierenarts ook nog oordelen over de voortgang van Zinzi.

Gisteren zijn Zinzi's twee poezenvrienden verhuisd en hij is daar wel een beetje van van slag. Stond gisterenavond voor de kamerdeur te miauwen dat hij ook gezelschap wilde 🤩 
Pepper, onze eigen kattekop, dult meestal geen vreemden maar we hebben het er toch op gewaagd om vannacht de slaapkamer open te laten zodat Zinzi als hij dat zou willen erbij kon komen. Dat ging best goed en vanochtend lag Zinzi inderdaad lekker aan het voeteneinde te slapen .

Hij doet het zo goed! Moet wel aan vreemden wennen maar naar ons toe wil hij heel veel kroelen en flemen. Echt een verschrikkelijke lieve knul !! 😘

Maandag, 25 april 2016

Zinzi heeft zich echt een week rustig gehouden. Dan lag hij lekker op zijn zachte dekentje onder de computertafel. De deur dicht zodat hij niet wild kon spelen met Yonas en Yuna. 😉

Tijdens het eten hebben we hen wel vaak bij elkaar gelaten zodat ze niet van elkaar zouden vervreemden. Nou dat is goed gelukt want inmiddels staat de deur van zijn kamertje wel weer open en loopt hij weer lekker met die andere twee te socializen.

Sociaal doet Zinzi het echt goed. Hij vindt het heerlijk om te knuffelen en vleit zich dan ook graag tegen je aan als je op de grond zit. En wil dan ook graag geaaid worden.
Echt een hele lieve vent. 🤩

Zijn pootje moet nog wel aansterken maar dat kan niet anders na zo'n operatie. Hij hinkt nog en krijgt elke dag pijnstilling. Toch zie je dat hij elke dag wel wat meer gebruik maakt van zijn pootje en hopelijk doet hij dat omdat hij voelt dat het kan. Erg veel sturen kunnen we hem daar niet in natuurlijk. 🙃

Maandag, 25 april 2016

Nog even een foto van Zinzi tijdens zijn zo typerende manier van eten 🙃

Vrijdag, 14 april 2016

De röntgenfoto waarop goed te zien is dat de heupkop afgebroken is. Omdat het al een 'oude' breuk is zie je tussen de twee delen ook alweer een beetje bot aangroei.

Normaalgesproken moet na het verwijderen van het losse deel van de heupkop het mechanisme vanzelf weer herstellen.

Vrijdag, 14 april 2016

Gisteren stond de afspraak van Zinzi met de dierenarts.
Zinzi laat zich de laatste week erg graag aaien en dat kwam mooi uit bij de actie om hem in de reismand te krijgen. Ilse heeft hem tijdens het aaien in z'n kippennekje gepakt en achteruit in de rechtopstaande reismand laten zakken. Ging heel rustig en daar waren we al super blij mee!
Bij de dierenarts was het lastiger maar uiteindelijk is de reismand weer rechtop gezet en heeft Zinzi zo een narcose prikje in z'n achterwerk gekregen

Na een aantal röntgenfoto's en onderzoeken bleek Zinzi geen last van patella luxatie te hebben maar bleek dat hij een gebroken heupkop had. Van hetzelfde linker achterpootje was ook de kruisband afgescheurd.

Beide problemen zijn behandeld en 's middags mochten we Zinzi weer ophalen.
Tien dagen benchrust was het devies. We hebben het een nachtje aangekeken maar ondanks dat hij in de bench zat was er van rust niets te bekennen. Alles lag overhoop en hij was constant druk in de weer, ook met de achterpootjes

Na overleg met de dierenarts hebben we besloten dat het minder stressvol is als hij los op een kamertje loopt. We hebben alle hogere objecten uit de kamer gehaald zodat hij niet kan klimmen. Hij ligt nu heerlijk rustig op zijn matje en komt elke keer een aaitje bij ons halen.

Het is zo'n lieve knul aan het worden. Zoveel meegemaakt en hij zit gewoon lekker te knorreborren als hij geaaid wordt. Een schatje! 

Hij moet de afgelopen weken veel pijn hebben gehad maar we hopen dat het vanaf nu weer beter met hem zal gaan.


Vrijdag, 8 april 2016

Zinzi begint aardig te ontdooien. Hij heeft het hier goed naar zijn zin met vriendje Yonas en vriendinnetje Yuna maar de mensen en andere poezen vond hij nog niet geweldig.
Sinds afgelopen week begint hij Ilse steeds meer op te zoeken. Hij krijgt in een apart bakje eten omdat daar zijn pijnstilling doorheen gaat. Nu loopt hij eerst langs Ilse heen met een hoog ruggetje en dan kan zij hem zelfs al een beetje aaien. Hij loopt dan nog wel weg maar om direct weer terug te komen 🤭. Knap ventje hoor!

Er is inmiddels een afspraak met de dierenarts gemaakt. Donderdag wordt hij verwacht en dan zal hij onderzocht worden. Mocht inderdaad blijken dat een operatie de oplossing is voor zijn knie-probleem dan wordt meteen daartoe overgegaan.

Nu hopen en duimen dat alles voorspoedig zal verlopen met ons lieve vriendje Zinzi.

Maandag, 21 maart 2016

Zinzi was even bij Frans op bezoek. Hij zit hier in een te klein hangmandje  
Maar wel even mooi geposeerd voor de zwart wit foto hoor Zinzi 🙂

Zaterdag, 19 maart 2016

Gisteren kregen we het verzoek uit het asiel om Zinzi op te nemen. Hij heeft last aan zijn linker achterpootje van zijn knie (patella luxatie).
Zinzi zit bij z'n leeftijdsgenootjes Yuna en Yonas van 6 maanden op de grote kamer zonder hoge klimpalen. Hij hoeft dus geen grote sprongen te maken. Wanneer hij gewoon loopt lijkt hij al flink last te hebben van de knie. Hij hinkt erg.

Het is een erg leuk katje. Hij is via een container vanuit Israel naar Nederland gekomen. Samen met nog twee andere poesjes. Die zijn vanuit het asiel al elders geplaatst. 

Nu heeft hij twee andere vriendjes en zeker met Yonas staat hij vaak even te 'neuzen'. 🙂  's Nachts zijn ze ook actief. We horen ze dan lekker met de balletjes spelen.