2016 Acht Scheldekat kittens

Donderdag, 4 augustus 2016

Rustig hoor nu er al een paar zijn uitgevlogen. Nog maar 3 uit dit nestje (+3 van Grace +3 van de drie uit Breda ).

Twee zwarte katertjes Bruno en Morris en het cyper poesje Pippi. Drie prachtige volle kittens.
Om de foto's bij Stichting Schelde kat wat te updaten kregen we de opdracht om weer een paar mooie foto's aan te leveren van deze smurfjes. Ilse is meteen de uitdaging aangegaan en daar zijn echt een paar mooie plaatjes uitgekomen van die twee zwarte lieverdjes.

We hebben op dit moment het gevoel van oogsten. Eerst 10 weken werken en investeren en nu heerlijk genieten van deze mooie en lieve lichting kittens.
En Pippi zorgt ervoor dat we alert blijven en niet indommelen. Vrolijke snuiter 🙃                                          

Zaterdag, 30 juli 2016

Dan zijn er nog drie Schelde katjes over dan deze 'achtling'. Dat wordt wel rustig zo.


Op de foto: Nog even een terugblik naar vorige week toen de Schelde-katjes geënt werden. Totaal niet onder de indruk lagen ze om Brenda heen om te zien hoe dat er allemaal aan toe ging. Af en toe de dopjes wegmeppend die dan weer moesten worden gezocht.

Kijk Pippi eens liggen

Zaterdag, 30 juli 2016

En vandaag was het een spannende dag voor Sven en Mika, twee zwarte Schelde-katjes.
In de auto hebben we hen bijna niet gehoord.
Na een half uurtje kwamen we in Pijnacker aan bleek ook voor hen alles geregeld te zijn. Een krabpaaltje, een krabton, lekkere mandjes, speeltjes, meer dan ze konden wensen en het was er.

Mika ging meteen op onderzoek uit. Sven was wat terughoudender maar toen we aan de koffie zaten kwam hij al om de beurt bij iedereen zitten. Ook bij het nieuwe vrouwtje ging hij lekker op schoot.

Later berichtjes gekregen dat ze lekker bij Lisanne in slaap waren gevallen. Het zijn ook van die lieverdjes 😘  Heerlijke knuffelbeestjes.

Ook jullie heel veel geluk gewenst lieve Binky en Bibi 😘


Op de foto: moe van de reis en de nieuwe indrukken. Liggen al meteen te slapen in hun nieuwe huisje

Zaterdag, 30 juli 2016

Gelukkig ook weer mooie gebeurtenissen.

We ontdekten ineens dat het bij Stichting Scheldekat gebruikelijk is om de poesjes zelf weg te brengen. We hadden het ons niet gerealiseerd maar verder geen probleem.

Dinsdagavond zaten we dus met Pjotr en Lars in de auto naar Zierikzee.
We hadden daar een erg leuke ontvangst. Heel erg leuk om te zien hoe goed onze schatjes onthaald werden. De nieuwe vrouwtjes hadden alles tot in de puntjes voorbereid.
Inmiddels ook al hele goeie berichten ontvangen over de ontwikkelingen van de twee smurfjes daar. Ze gaan gewoon verder met kroelen en spinnen 🙃. Weer het oude liedje; zodra wij uit beeld zijn bestaan we niet meer voor hen

Heel veel geluk lieve Pjotr en Lars.(Kijk ze eens liggen; vrijwel direct na aankomst in Zierikzee al hun favoriete plekje gevonden)

Zaterdag, 30 juli 2016

Wat er al niet in 6 dagen kan gebeuren...
Sinds de laatste update zijn er veel dingen veranderd.

Maandag ging het met Annika niet goed. 's Middags naar de dierenarts geweest voor de hoge koorts en verminderde activiteit. Dat leek een slijtage slag voor haar te zijn. Eenmaal weer thuis is zij niet meer opgeknapt. Kennelijk was het lichaampje, van nog geen 5 ons, te zwak om nog verder te kunnen. 's Avonds hebben wij afscheid van haar moeten nemen.
Lieve, lieve Annika, we hadden wat anders voor je in gedachten maar helaas mocht het niet zo zijn. Je blijft in ons hart.


Zondag, 24 juli 2016

Drukke boel met die acht Schelde-katjes    Allemaal vrolijke snuitertjes die vaak over elkaar rollen om je te begroeten (of om met je mee te glippen de deur door naar de woonkamer of soms zelfs naar buiten  ) Altijd alert blijven dus met die schurken.

Drie weken terug is de dierenarts uit Middelburg geweest voor de eerste enting. Gisteren waren ze er voor de tweede enting.
Zeven van boven (Annika is nog echt te klein en onstabiel dus dat komt later hopelijk) en de drie Schelde-katjes van beneden hebben allemaal hun check en enting gekregen. Nu nog een chip maar daar komt morgen weer iemand anders voor.
Een hele organisatie maar het wordt allemaal netjes gedaan.

Als dat geregeld is kunnen deze week de eerste twee naar Zierikzee verhuizen. Pjotr en een zwart vriendje. Pjotr heeft een mooie groeispurt gehad de afgelopen weken. Niet alleen in gewicht en omvang maar ook qua karaktertje. Hij lijkt wel energieker en vrolijker te zijn dan voorheen. Wil ook graag even kroelen. Heeft misschien ook wel alles te maken met z'n gewicht!
Hij heeft een prachtig koppie met sprekende wenkbrauwen 

De zwarte poesjes zijn ook heel mooi. Glanzende vachtjes en guitige koppies.

Sven en Mika zijn ook gereserveerd en zullen eind van de maand verhuizen wanneer hun nieuwe baasje vakantie heeft. Beiden echte schatjes. Komen altijd al spinnend naar je toe om te kroelen. Mika is wat slanker dan Sven maar het is dan ook een meisje he 🙃

Lars herkennen we aan zijn navelbreukje. Als je hem van een afstandje ziet is hij toch al daaraan te herkennen

Bruno, Sven en Morris moeten we vaak even op de nagellak controleren om te weten wie het zijn 🤔

Annika lijkt inmiddels minder te hoesten en niezen. Zij moet nog wel in gewicht aankomen. Het is wel een superlief dotje.

En Pippi....Pippi is een doerakje


Foto: lekker een beetje gek doen met elkaar 😀

Woensdag, 13 juli 2016

De inkt was nog niet droog van het stukje hier onder en de eerste (uiteraard Pippi) liep de trap op en af 🙃   Erg grappig om het vrouwtje zo in de maling te nemen Pippy!
(We nemen nu overigens meestal de achterdeur.....)

De zeven groten van dit nestje van acht zijn op 2 juli geënt. Keurig verzorgd door de stichting Scheldekat. De dierenarts kwam aan huis om deze acht en de drie beneden te enten en te bekijken.
Meestal kijken we een paar dagen of er een reactie op komt maar dat viel mee....toch deze week. Veel later dan we normaalgesproken zouden kunnen verwachten begon er iemand met braken. Meteen even een bij de dierenarts laten bekijken en dat lijkt nu gelukkig al onder controle. Nu is de volgende echter alweer aan het kwakkelen. We proberen het adequaat te (laten) behandelen om erger te voorkomen.

Verder is het nog gewoon een vrolijke boel op de bovenverdieping. Ze worden al zo groot en mooi. Lieve, sociale schatjes allemaal!

 

Dinsdag, 5 juli 2016

Wat worden ze al groot (vinden wij ). Prachtige volle, glanzende kittens. Meestal plaatsen wij de kittens al als ze bijna een kilo zijn. Van Stichting Scheldekat worden de katjes pas na de tweede enting geplaatst op ca. 12 weken. Nou dat verschil kunnen we goed zien.

Ze hebben nog genoeg vertier boven kennelijk want er wordt nog geen aanstalten gemaakt om de trap naar beneden te nemen. Gelukkig maar want als je ons soms het kamertje ziet verlaten met acht kittens die ook staan te dringen om naar buiten te gaan......die poppenkast moeten we niet bij de buitendeur hebben

Op de foto is Pjotr te zien in z'n relax stand 🙃

Zaterdag, 25 juni 2016

We zouden willen dat het met Annika iets beter zou gaan maar ze is erg snotterig maar niet verontrustend ziek.

De rest gaat erg lekker. Het groeit, het speelt, het eet, het poept, een energieke bende zeg maar . We beginnen zowaar sommige zwartjes te onderscheiden van elkaar 🙃 Sven en Mika zijn de kroelertjes, samen met Annika natuurlijk  Ook Morris (mint groene nagellak 🤩) is een hele leuke schat. Lars geeft kusjes in je gezicht 😘. Het zwarte poesje met de witte nagellak in z'n nekje  is een bulletje, Hij heet Bruno is echt een snoepie 😀.
Soms vragen we aan elkaar 'wie vind jij het leukste' of 'het liefste' ? Nou vraag het zes keer en je krijgt zes keer een verschillend antwoord .

De twee cypertjes; Pippi en Pjotr onderscheiden zich qua uiterlijk makkelijk maar ook qua karakter zijn ze nogal kenmerkend. Pippi is een aanwezig, mooi poesje die overal vooraan staat en Pjotr is een rank mannetje die zich vooral niet wil opdringen 😘


Het leukste is om 's morgens de deur in dit kamertje open te zetten want dan komt de hele bende naar buiten gerend en rent dan meteen door naar de slaapkamer 🙃. Ook op de grond liggen op hun kamertje is superleuk. Ze klimmen dan boven op je en zoeken een slaap- of speelplekje 🤩

(op de foto: Pippi en Sven)

Maandag, 20 juni 2016

De kleintjes doen het prima. Vorige week hadden ze 1 dag dat ze allemaal heel veel gegroeid waren. Zoveel dat we sommigen meerdere keren op de weegschaal hebben gezet maar het klopte echt 🙃

De lijn naar boven is wel vastgehouden maar niet meer zo extreem als die ene dag.

Kleine Anika heeft nog steeds soepoogjes en krijgt daarvoor twee keer per dag een druppeltje antibiotica. Om te voorkomen dat we daarna ook nog de anderen zouden moeten behandelen nemen we die nu ook meteen mee in deze behandeling. Ieder z'n eigen spuitje die dus ook twee keer per dag allemaal weer schoon moeten 😉


Woensdag, 15 juni 2016

Hehe, een beetje op adem komen

Bijna twee weken lang wegen, kroelen, voeden, schoonmaken en kittens oneindig op de bak blijven zetten om toch maar zo snel mogelijk zindelijk te krijgen. Want 1 kitten die eens een ongelukje heeft is nog niet zo erg maar twaalf kittens om achteraan te lopen...

Maar het is gelukt. Al twee dagen keurig alles op de bak. Wat een weldaad als je 's morgens het kamertje binnenkomt

Het is echt genieten. Het gaat ook zo goed met ze. De groeicurves gaan nu ook weer wat rechter naar boven .

En ze zijn leuk !! LEUK !! Het grote cyperpoesje staat overal vooraan. Bij elke deur die opengaat sneakt zij naar binnen
Het kleinste zwarte poesje is ook zo'n schatje. Heeft nog wel wat soep-oogjes maar ze is zo lief.
Alle zwartjes zijn trouwens super aanhankelijk.
En kleine Pjotr, het cyperkatertje, is ook weer terug bij de groep. Hij heeft ruim een week bij de buren in de kattenkamer gelogeerd en zich daar de aandacht en melk van moeder Grace laten welgevallen  Dat heeft hem een mooi rond buikje opgeleverd 🙃

Zaterdag 11-06-2016

Twee keer per dag worden de kleintjes gewogen.

Leuk speelgoed die vergiet😎

Het kleine cyperse katertje is erg moe en blijft lekker zitten in de vergiet.😉

Donderdag, 9 juni 2016

Het is leuk, het is geweldig! Maar het is druk, druk !!
Acht van die enthousiaste smurfjes die op en in je klimmen. Echt geweldig maar probeer maar eens de deur achter je dicht te trekken als ze met z'n achten de boel proberen te barricaderen 🙃  Daar moet je dus voor met z'n tweeën zijn of een trucje verzinnen.

Het gaat zowel met dit nestje als met onze moederpoes met haar vier kittens erg goed. Ze hebben wel een beetje last van de warmte maar als dat alles is hoor je ons niet klagen. We moeten wel het gewicht van een aantal kittens in de gaten houden. Maar ze zijn erg levendig en alert.

Het gaat zo goed dat we beide kamers tegelijk open hadden gezet. Ze konden dus met elkaar socializen. En dat deden ze dus ook! Heel erg leuk om te zien hoe moeder Grace om zich heen keek en leek te denken "moet ik echt voor deze hele club gaan zorgen?" 🤨
Alleen het kleinste zwarte poesje ging echter bij Grace liggen drinken. Zij werd ook lekker door moederpoes gewassen. Echt superleuk en goed hoe Grace dit doet 😘

Aan het eind van de sessie ging ieder weer vanzelf naar hun eigen kamertje   Knap he!

Inmiddels komen er ook al wat telefoontjes binnen van mensen die poesjes via stichting Scheldekat hebben gereserveerd. De cypertjes lijken inmiddels al een bestemming te hebben, ieder met een zwart poesje/katertje. Fijn hoor dat ze samen naar een baasje mogen.😘Zondag, 5 juni 2016

Stichting Scheldekat had op woensdag jl. geen opvangadres voor de acht gevonden kittens. Als dat donderdag nog het geval zou zijn zouden de kittens hier opgevangen worden. Donderdag werden zij gebracht 🙃

De acht zouden wellicht bestaan uit twee aparte nestjes van 5 en 3 kittens omdat ze zo gevonden waren op een afgelegen terrein waar zwerfkatten worden gevoerd.
Ze zijn wel allemaal ongeveer even oud. Het is moeilijk om te zeggen wie bij elkaar zouden horen. Het is overigens helemaal moeilijk om ze uit elkaar te houden want het zijn zes geheel zwarte kittens en twee cypertjes.
Ze zijn reuze aktief en sociaal. Als je bij hen op het kamertje zit dan krioelt alles om je heen

Het gewicht varieert globaal van 4 ons tot 6 ons.
Het cypertje van nog geen 4 ons vonden wij zaterdag ochtend niet aktief en was ook wat afgevallen. Ondanks het gevaar om iets over te brengen op de kittens van Grace hebben we toch besloten om deze kleine smurf bij de vier van Grace te zetten. Grace vond het prima, begon hem meteen te wassen (op z'n poepert na). De kleine drinkt nu heerlijk en slaapt lekker bij de andere kleintjes.

De zes zwartjes en het overgebleven grote (en heel mooie!) cyper kittens groeien nog niet overmatig. Het kleinste zwartje van nog maar net 4 ons moeten we ook goed in de gaten houden. Hij is erg tierig maar groeit vooralsnog niet veel.

Al met al een hele drukte

Op de foto alle acht bij 1 bordje 🙃
Na het eten ziet het er overigens iets anders uit