Lotte

Zaterdag, 29 oktober 2011

Veel te snel was het dan al zaterdag. De dag dat Lotte naar haar nieuwe baasje zou gaan. Gelukkig was Lotte vandaag erg lief en hebben we nog lekker van haar genoten. Op de afgesproken tijd kwam Natalya haar ophalen. Toen het reismandje tevoorschijn werd gehaald vond Lotte dat weer reuze interessant natuurlijk. We moesten haar er echt uithalen om nog even een kusje te kunnen geven en toen ging ze met haar nieuwe baasje mee.

Lotte wordt vanaf nu aangesproken met 'Polly'.

Toen we 's avonds wilden informeren hoe het met onze schat was bleek Natalya allang een berichtje gestuurd te hebben dat de reis goed was gegaan en dat Polly heerlijk had gespeeld en ook al op haar schoot had liggen slapen.
Ze heeft echt zin in haar nieuwe toekomst! En dat gaat ook zeker goedkomen.

Donderdag, 27 oktober 2011

Lotte is weer de oude. Heeft de hele dag als een dolle lopen spelen. Veelal alleen, met de tent.
Ze lijkt deze week ineens een enorme groeispurt gemaakt te hebben. Ze lijkt zo groot ineens. En vanavond heeft ze samen met Pepper tonijn gegeten. Haar buikje groeide met elke hap ;-)
En haar zwarte vachtje begint zo mooi te glanzen, prachtig zwart. Het is een prachtig poesje, op alle fronten.

Woensdag, 26 oktober 2011

Vandaag een spannende dag voor Lotte; dierenartsbezoek. Vooralsnog vond zij het best lollig, zat lekker te knorreborren in het kattenmandje. Halverwege de autorit werd dat toch steeds minder en rook zij kennelijk al onraad.
Bij het asiel werd zij hartelijk ontvangen door Wendy die meteen naar Frutsel ;-) vroeg en met haar ging knuffelen.

De dierenarts kon geen afwijkingen aan hartje, longen e.d. ontdekken dus alle papieren zijn netjes ingevuld en getekend. Lotte heeft ook geen kik gegeven bij de enting en het plaatsen van het chipje in haar nek en ze was blij dat ze weer in haar bakje terug mocht.


Lotte ligt nu lekker te slapen. Waarschijnlijk zal ze zich de hele dag wat onprettig voelen en slaperig zijn maar als het goed gaat is dat dan morgen weer over.

Op de foto wordt zij door de dierenarts onderzocht.

Ook zijn er weer nieuwe fotootjes in het fotoboek geplaatst.

Maandag, 24 oktober 2011

Lotte kan alles al. Het is een bijdehand en mondig ding. Als ze samen met de andere poezen eet legt zij haar pootje op haar deel van het eten. Als de anderen het nog niet goed begrepen lijken te hebben dan gromt ze er ook nog even bij en meestal is het dan wel duidelijk; dat is van Lotte!
Ook als we 's avonds onze poezen naar de gang willen hebben staat zij vooraan bij het uitdelen van de kipfilet of hamblokjes. Alsof ze de hele dag nog niet heeft gegeten.
Overigens heeft ze met het avondeten samen met Norman sla gegeten. Van Norman wisten we dat hij vegetarische trekjes had maar Lotte vergeet in het heetst van de strijd ook dat zij een carnivoor is.

Op de foto zit zij vanuit de bovenste hangmand van de krabpaal te kijken wat we nou weer van haar willen ;-)

Donderdag, 20 oktober 2011

Natuurlijk is het veel werk om een kitten op te voeden maar je krijgt er zoveel voor terug! Ze leert, speelt en groeit. Ik kan de hele dag naar haar kijken. Haar zintuigen zijn nu volledig ontwikkeld. Ze oefent volop. Ze rent door de kamer en kegelt met muisjes en balletjes en bespringt ons en de andere katten vanuit haar hinderlaag.  De tent wordt in alle hoeken van de kamer opgezet.
Soms komt Rebel even kijken via het (gaas) ruitje of ze in haar tent zit. Wat hij niet verwacht gebeurt dan natuurlijk, hij wordt door haar met tent en al aangevallen.
De goeie sullen staan toe dat ze aan hun poten of oren gaat hangen. Ze hebben haar totaal geaccepteerd. Soms besluipt ze denkbeeldige prooien, of bedreigt ze niet bestaande vijanden. Ze maakt me blij met haar enorme levenslust.
Wat is zij toch een heerlijk wezentje![78\]j,¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿¿/¿åååååååååååååååååååååé                                

De laatste twee regels zijn geschreven door Lotte ( ze gaat altijd bovenop de laptop zitten als je bezig bent)

Alle kittens zijn lief en aandoenlijk maar zij is toch wel bijzonder. Een felle dame die ook heel graag kroelt en op schoot zit. Ze is erg zelfstandig maar als ze moe wordt zoekt ze toch graag de warme plekjes op en is weer de kleine hulpeloze kitten die graag wordt geaaid en geknuffeld. We gaan gelukkig nog een week volop van haar genieten.

Woensdag, 19 oktober 2011

Gelukkig kan ik goed helpen. Hier moet de computer even opgeladen worden.

Maar daar word je wel moe van natuurlijk.

Woensdag, 19 oktober 2011

Nog anderhalve week en dan gaat Lotte naar haar nieuwe baasje. Wat zullen we haar missen! Het is zo'n heerlijk beestje. 's Morgens als begroeting meteen hard spinnen en ook gelijk weer spelen. Ze kan heel goed alleen spelen maar met de andere poesjes is ook heel leuk.
De tent is nog steeds helemaal favoriet; erin, erop, ertegen, hoe gekker hoe leuker.

Het wegen lukt nog steeds niet via de normale manier. Vanmorgen dus maar via de personenweegschaal gedaan; eerst met en daarna zonder Lotje op de arm.
De teller staat op 1,2 kilo !! Een kanjer dus ;-)

Zaterdag, 15 oktober 2011

Zojuist bij de dierenwinkel ontwormingspasta gehaald voor kleine smurf (even onthouden want over twee weken moet ze weer een shotje).
Bij het weggaan kregen we een fleurig tentje mee voor de poesjes. Nou dat viel helemaal in de smaak. Zowel bij Luca en Rebel als bij Lotte. Uiteindelijk had Lotte toch de regie in handen maar voornamelijk omdat Rebel haar dan af en toe kon bestormen. Hij vond dat gewoon weer het leukst ;-)
Lotte was als een dolle in de weer met alle sliertjes.
We zullen vanavond ook de tunnel weer eens neerleggen dat moet ze dan ook geweldig vinden.

En na een tijdje kwam Lotte zo uit de tent...gehavende tent en tong uit haar bekkie.

Helemaal moegespeeld ligt ze nu bij Ilse te stampen en te sabbelen aan haar arm. Voor het eerst!

Zaterdag, 15 oktober 2011

Gisteren zijn de nieuwe baasjes geweest om Lotte te bewonderen. Ze vinden Lotte nog erg klein ondanks dat ze na het laatste bezoekje toch al weer lekker gegroeid is. We konden het helaas niet bewijzen want Lotte had echt geen zin om in het schaaltje op de weegschaal te blijven zitten. Dat moeten we dus nog eens proberen op een moment dat ze rustig is.

Lotte zal bij hen 'Polly' gaan heten maar wij houden het op de katwalk-site nog even op Lotte.

Wij hebben voor Lotte een afspraak gemaakt voor de enting e.d. op woensdag 26 oktober. Het weekend erna zal Lotte naar haar nieuwe huisje gaan. Spannend!

Vrijdag, 14 oktober 2011

En dan is het ineens weer vrijdag. Lotte weer een halve week ouder en navenant gegroeid. Dinsdag had ze net als alle eigen poesjes een drukke, ondeugende dag maar gisteren was ze weer superlief.
Het is af en toe net een soort touch-screen; als je haar maar even aanraakt begint ze hard te spinnen ;-)
En vanavond komen haar nieuwe baasjes; leuk!


Maandag, 10 oktober 2011

Hier Lotte in het mandje van Norman.

Ook weer een aantal kiekjes van Lotte in het mapje foto's toegevoegd.

Eigenlijk zegt de foto al genoeg natuurlijk. Lotte is zo'n speels en uitdagend doerakje. Ze ziet ook weinig gevaren. Als het te spannend wordt weet ze toch wel dat wij haar te hulp schieten. Op de foto ligt ze Luca uit te dagen maar inmiddels zijn die grote kerels al gewend aan de spring in't veld en reageren dus nauwelijks meer.
Mouse is de enige die we nog wel in de gaten moeten houden met Lotte want hij speelt wat hard met het kleine meisje.

Verder ontwikkelt Lotte zich erg goed. Ze gaat naar boven om te eten, plassen en poepen. En weet ook al beter dat ze niet met onze handen mag spelen.
En het leukste is natuurlijk wanneer zij moegespeeld is; dan zoekt zij ons op voor een lekker slaapplekje. Meestal gewoon op je arm en dan hard spinnen maar vanavond klom ze helemaal in de nek van Ilse om daar een lekker slaapplekje te vinden. Ze kon geen mooier plekje vinden, hier was ze helemaal gelukkig ;-)

Maandag, 10 oktober 2011

Omdat er verder niemand gebruik maakt van onze nieuw gecreeerde kattenplekjes hebben we Lotte maar als figurant gebruikt voor dit hangplekje.

Vanavond meer over haar kattenstreken.

Donderdag, 6 oktober 2011

Gisteren hebben we bezoek gehad voor Lotte. Het kan ook bijna niet anders maar Natalya is reuze enthousiast over Lotte en we hebben hier dan ook een match; Lotte gaat naar Natalya en haar vriend. Heel erg leuk, iedereen lijkt gelukkig met deze ontwikkeling. Ook Lotte heeft zich gisteren van de goede kant laten zien. Ze was lekker beneden aan het hobbelen, beetje achter een balletje aan lopen, in de krabpaal zitten en zelfs een keer boven op Luca gezeten op de bank.

Lotte lijkt steeds energieker te worden. Zeker nu ze zoveel aandacht van Mouse krijgt. Die kijkt z'n ogen uit naar dit wonderlijke wezentje. Mouse kijkt slechts, hij speelt niet met Lotte maar is de hele middag bij haar in de buurt geweest. Mouse ligt ook ineens quasi te spelen en zodra Lotte daar dan interesse voor krijgt laat hij weten dat het zijn speeltje is..held!

Vandaag is Lotte voor het eerst op de grote krabpaal geweest op de kattenkamer. Ook daar staat Mouse weer met opperste verbazing naar te kijken (zie foto).


Lotte is gewoon alles aan het ontdekken. Gisteren liep ze ook over de laptop heen terwijl Ilse vrolijk een mailtje aan het schrijven was (ook maar op de foto gezet).
En traplopen kan ze dus ook al !! Alleen trap af overigens. De trap oplopen redt zij nog niet met haar kleine pootjes.

Het is echt een superleuk poesje. We hebben bij het kopje 'Foto's Lotte' ook weer wat nieuwe foto's geplaatst waarop ze lekker staat te eten,  op de krabpaal speelt en met Mouse weer als toeschouwer. Even kijken dus.Maandag, 3 oktober 2011

Vandaag de bench weggehaald. Daar is Lotte al te groot voor. Ze kan zich goed redden in de kamer. Springt zelf op het bed voor haar favoriete plekje.

Als we thuis zijn halen we haar gezellig beneden. Het blijkt nu dat Norman helemaal niet van slag is van Lotte's aanwezigheid. Waarschijnlijk is hij nog steeds niet de oude door het bezoek aan de dierenarts laatst. Hij zat nu op z'n gemak naar Lotte te kijken hoe zij beneden uit zijn bakje eet. Dan is het weer echt onze oude vriend, onze Norman.

Lotte loopt beneden achter ons aan te huppelen, van de kamer naar de keuken en weer terug. Ze loopt nog niet zelf de trap op en/of af maar dat gaat ook vast niet lang meer duren.
Ze heeft nog steeds blauwe oogjes. Bij bepaalde lichtval lijkt dit al minder te worden dus dan wordt het echt al een grote meid.

Zaterdag, 1 oktober 2011

Lotte is weer enorm vrolijk en loopt energiek te spelen met het balletje met geluidje. Als we haar aaien gaat ze op haar rug liggen om met alle vier de pootjes in de lucht te trappelen. Het is zo'n voorbeeldig poesje. Gaan we even weg dan bleef ze eerst in de bench maar nu mag ze al los op de kamer blijven. Ze zoekt dan een plekje in de zon op het bed. Als we dan even komen kijken dan rekt ze zich uit en kijkt ons aan maar gaat dan weer lekker verder met haar dutje.

Vandaag was het open dag van het asiel. Men had onze Lotte daar ingeschreven onder de naam Frutsel (eerste ingeving van Ilse toen ze Lotte ging ophalen) met als geboortedatum 27-8-2011. Lotte is daar maar 1 kort dagje geweest maar had daar ook al een onuitwisbare indruk achtergelaten. Leuk he!
 

Donderdag, 29 september 2011

Wat is het toch een schatje! Ze vindt alles leuk. Speelt tot ze haar ogen echt niet meer open kan houden en valt dan lekker in je armen in slaap.
Ze is ook al een paar keer bij de buren geweest en vindt ook daar alles leuk en interessant.
Op de foto staat ze al kletsend in het gras. Ook dat is leuk.

Binnen komt ze regelmatig een grote poes tegen. Lotte kan ze niet uit elkaar houden. Ze begrijpt soms niet eens dat een staart bij de betreffende poes hoort. Het zou ook zomaar een los onderdeel kunnen zijn waar je mee kan spelen.
Mouse vindt haar reuze interessant, wel raar maar hij is heel nieuwsgierig naar dit kleine bolletje wol.
Ben vindt het prima dat Lotte bij ons is. Ook Luca tilt er niet zo zwaar aan.
De enige die wat van slag is is onze vriend Norman. Hopelijk kan Lotte ook zijn hart nog veroveren.

Dinsdag 27 september 2011

Vanmorgen een berichtje van het asiel dat Lotte een onderkomen zocht. Het duurde daarna niet lang en zij werd opgehaald.

Lotte is in een maisveld gevonden en als eenling in het asiel gebracht.

Je weet natuurlijk nooit wat je krijgt maar dit is echt geen socialisatie opdracht. Wat een kroelertje is dit zeg! Alsof ze hier al dagen is zo kruipt ze in je armen en spint er lustig op los. Spelen en rennen vindt ze ook helemaal leuk.
En terwijl ik dit schrijf lig ze op m'n schoot te spinnen en aandacht te vragen (zie foto). Wat een kado'tje.

In het asiel werd ze vier weken oud geschat maar ze weegt 575 gram! Dat houdt in dat ze al ruim 5 weken moet zijn. In dat geval is ze wel klein.
Onbegrijpelijk dat ze in het wild heeft geleefd want ze poept en plast netjes op de bak en drinkt netjes melk uit het bakje. Voorbeeldig.