Jessie met 4 kittens

Zaterdag, 20 oktober 2012

Super goed nieuws uit het asiel. Moederpoes Jessie is geplaatst!!!
Vanochtend is ze naar het asiel gebracht, dit is altijd een moeilijk moment!
Maar om vier uur werden we gebeld dat ze een nieuw thuis heeft. Nou de wonderen zijn de wereld nog niet uit :-)
We weten dat een jonge sociale kat een goede kans maakt om snel geplaatst te worden, maar zo snel!!   Ons weekend kan niet meer stuk.

Zaterdag, 20 oktober 2012

Deze tekst op facebook geplaatst :

Vandaag gaat Jessie terug naar het asiel. Met pijn in ons hart maar we kunnen ze niet allemaal houden:-(. Uiteraard gaan we haar regelmatig bezoeken en blijven we ons best om iemand te vinden voor deze lieverd. De ervaring leert dat jonge sociale poezen gauw een nieuw thuis vinden en in het asiel hebben ze het gewoon goed hoor, maar het is ons gevoel! Net of we haar in de steek laten:-)


Wie weet er een goed thuis voor deze lieverd? Jessie is geschat op 1,5 jaar en is een poesje dat graag naast je op de bank ligt maar ook nog heel leuk kan spelen. Ze is tenslotte ook nog een heel jong poesje. Ze luistert erg goed en doet geen dingen die niet mogen. Ze is geënt, gechipt en gesteriliseerd. Ze wordt namens het asiel geplaatst. Willen jullie deze link delen aub!

Zaterdag, 13 oktober 2012

Vandaag bezoek gehad van iemand die speciaal voor Kobi kwam. Het was ook duidelijk dat zij een klik hadden met elkaar maar voordat de thee op was had Ibo ook z'n charmes in de strijd gegooid en zelfs wij smolten onder de blik van Ibo. Kortom Kobi en Ibo zijn vanmiddag beiden geplaatst ;-)  Wij zijn er erg blij mee dat zij samen zo'n goed plekje hebben gevonden. We hopen dan ook goeie berichten te ontvangen en wensen hen en het nieuwe baasje heel veel plezier met elkaar!!

Zaterdag, 13 oktober 2012

Gisteren was het een enerverende dag voor het kattengezinnetje.

De overgebleven twee kittens werden 's morgens vroeg opgehaald door een vriendin om met haar mee te gaan naar haar werk in een verzorgingshuis.
Veel ouderen vinden het geweldig om beesten te aaien en te kroelen of om alleen maar ernaar te kijken. En deze smurfjes vindt eigenlijk iederen leuk. Het werd dus echt een groot succes bij de bewoners en de kleintjes gedroegen zich ook bijzonder goed. Af en toe mochten ze op het kantoortje uitrusten van hun werkzaamheden ;-)  Ook dit deden ze zo goed dat er al meteen belangstelling voor hen werd geuit.

Moeder Jessie is gisteren ook op pad geweest maar met de dierenarts als bestemming. Hier is zij gesteriliseerd en ook zij heeft het allemaal goed doorstaan. De grote, kale buik viel de kleintjes niet eens op want ze doken gewoon weer onder moeders buik om te gaan drinken.

Donderdag, 11 oktober 2012

Het is nog net zo leuk in huis als voorheen. Natuurlijk missen we nu Wiek weer heel erg maar moeder Jessie lijkt aan Kobi en Ibo ook nog genoeg te hebben.
We hebben al berichtjes over Wiek (Milo !) gekregen dat hij al lekker aan het kroelen is met z'n nieuwe baasjes en bij hen op bed mag slapen. Helemaal leuk natuurlijk.

Kobi is een schattig poesje die soms ineens naar je zit te miauwen alsof ze je wat wil vragen. Meestal weet je dan echt niets erbij te verzinnen waar dat over zou kunnen gaan maar we antwoorden altijd netjes iets terug.

Ibo is soms al net zo raadselachtig. Klimt in de gordijnen alsof het Tarzan zelf is met z'n iele lijfje. Hij babbelt ook lekker tegen je vooral om je goeiemorgen te wensen.
Gisteren vond hij het ook prachtig toen de kleine knispertunnel een eindje van de vloer gehouden werd. Hij kwam dan hard aangelopen en sprong dan met een mooie boog in de tunnel om er aan de andere kant weer wild uit te springen. Wat een artiest!

Jessie moet morgen dus naar de dierenarts. Duimen dat het allemaal goed gaat.
Bij een vorig nestje met zo'n aktie waren moeder en kinderen na zo'n half dagje afzondering van elkaar totaal van elkaar vervreemd. Moeders die heel anders ruikt natuurlijk. Dat zal morgen ook wel weer wat worden.

Dinsdag, 9 oktober 2012

Hier nog even een portretje van onze Wiek. De grootste van de vier. Hij gaat morgen ook verhuizen. Wat zullen we hem missen. Zeker Ilse want Wiek ligt graag bij haar te slapen. En sinds een paar dagen kan ook Wiek spinnen en dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren.
Z'n nieuwe baasjes kijken erg naar hem uit dus hij komt zeker goed terecht. Met Epke is het ook helemaal goed gekomen. Het duurt gewoon even voordat ze echt gewend zijn aan de nieuwe situatie maar met een paar dagen weten ze niet beter meer.

Hier zit Wiek met zusje Kobi. Kobi blijft met Ibo nog even bij ons tot zij ook een baasje hebben gevonden.
Zo bang als Kobi eerst was om de trap af te komen (zelf of gedragen door ons) zo hard spurt ze nu van boven naar beneden en weer andersom. Helemaal leuk vindt ze dat rennen. En het allerleukste voor ons ook om te zien is als moeder Jessie ook mee gaat doen. Wat kan die gek doen! ;-)
Kortom voorlopig blijft er hier nog wel leven in de brouwerij.

Vrijdag staat de afspraak voor Jessie om gesteriliseerd te worden. Vanaf donderdagavond dus even niet eten. Helaas voor de kleintjes geldt dat dan ook voor hen omdat ze op 1 kamertje zitten 's nachts. Hopelijk gaat het allemaal voorspoedig en is Jessie zaterdag alweer een beetje bij de les.

Zondag, 7 oktober 2012

Epke (op de foto met z'n zus en onze Mouse) is gisteren door z'n nieuwe baasjes opgehaald. Hij was nog lekker aan het spelen met z'n maatjes toen het moment daar was. Maar toen hij eenmaal in z'n warme dekentje was gewikkeld vond hij het ook wel weer interessant om de nieuwe stap naar de nieuwe toekomst te zetten. Het is natuurlijk wel heel wat anders om als enige vertroeteld te worden en de aandacht niet te hoeven delen met je broers en zus. Het is dus nog wel even wennen maar we hopen over een paar dagen wel berichtjes te mogen ontvangen dat hij ons vergeten lijkt te zijn en dat hij zich daar helemaal thuis voelt.

De achterblijvers lijken er minder moeite mee te hebben. Moeder Jessie zit weleens te miauwen maar dat zal meer met de hormonen te maken hebben. Zij wordt deze week gesteriliseerd. Dan is zij daarna ook klaar voor een nieuw baasje. Want je zou het bijna vergeten met zulke leuke kleintjes erbij maar moeders zoekt natuurlijk ook een baasje !! En zij is leuk hoor !! En ook nog maar een klein jaartje oud.

Vrijdag, 5 oktober 2012

Voor ons is dit de laatste dag met het hele gezinnetje;-(
Altijd een dubbel gevoel als er een kitten, in dit geval Epke, naar zijn nieuwe baasje gaat.🙂

We zijn blij dat hij een thuis heeft maar we zullen hem ook ontzettend missen.😥

Maar ja dat hoort er ook bij maar wennen zal het nooit.

Ibo heeft ontdekt dat hij toch wel heel hoog in de gordijnen kan klimmen en dat dit ook super leuk is.
Dit mag natuurlijk niet maar ja wordt maar eens boos op zo'n lief mannetje😠
Ik probeer het wel, bestaffend toespreken met lage stem en ergens anders neerzetten.
Dit werkt goed hoor..................voor een paar minuten. Dan maar de gordijnen omhoog doen dan kan hij er niet meer bij.

Nu liggen ze weer in coma, even energie opdoen en dan kunnen we weer lekker "beesten".🙃

Vrijdag, 5 oktober 2012

Dierendag is weer achter de rug. De poesjes hebben er wel van genoten. Jessie en de kleintjes zijn de hele dag beneden geweest en konden het goed met de eigen poesjes vinden. Jessie heeft de situatie wat uitgebuit door lekker op tafel te gaan liggen en toen ik een uurtje later weer thuis kwam na een rondje collecteren (voor de dierenbescherming!) lag ze nota bene op de kast. Dat krijgen de andere poesjes echt niet voor elkaar bij het vrouwtje ;-)

De belangstelling voor de kleintjes wordt inmiddels wat groter met dank aan de facebookvrienden. Ook is er deze week een mooi foldertje in het asiel opgehangen om de ukkies onder de aandacht te brengen.
Voor Epke hoeven deze akties niet meer want die wordt zaterdag door z'n nieuwe baasjes opgehaald. Er was een fijne klik tussen hem en de nieuwe baasjes dus daar hebben we een goed gevoel over.
We gaan hem vandaag en morgen nog even flink knuffelen en verwennen.

Woensdag, 3 oktober 2012

De dagen vliegen voorbij. Ook voor de kittens. Ze groeien als kool en spelen als een dolle.

Vandaag zijn ze bij de dierenarts in het asiel geweest voor de enting, chip en ontwormen. Daarbij krijgen ze ook altijd een gezondheidscheck. Geen garantie voor de toekomst maar het ziet er nu allemaal heel goed uit; gezonde kittens. Ook moeder Jessie heeft deze dingen ondergaan en werd geprezen om haar goede figuur 😉; ze weegt 3,2 kg en wordt geschat op ruim 1 jaar. Een jonge moeder dus.

Van de karaktertjes kun je nog niet zoveel zeggen. Kobi en Ibo zijn momenteel de vrolijke snuiters. Epke en Wiek ook maar die zijn wat rustiger. Wiek kroelt graag met het baasje ;-) Ze zijn alle vier graag bij de mensen en gewend aan andere poezen. Of de andere poezen ook gewend zijn aan hen laten we maar even in het midden. Ons eigen bestand is al te belegen voor zulke fratsen.

Vrijdag, 28 september 2012

De dagen gaan snel en de kittens groeien erg hard.
Kobi, het enige poesje, durft nog niet de trap af.😲

Wel erg schattig om te zien hoor, ze blijft boven staan en ook als we haar tillen vindt ze het eng.

De rest is zo snel dat we erg goed in de gaten moeten houden waar die smurfen zijn.
We hebben helaas nog maar voor 1 kittens een goed thuis gevonden.😮
Epke (Sjakie bij zijn nieuwe baasje) gaat volgende week zaterdag verhuizen.😥
We zullen hem missen! Voorlopig gaan we nog lekker van hem genieten.😀

Op de foto zijn ze aan het spelen met hun tent.
Dit is bij elk nestje weer een succes. Er op, er in, er onder, het maakt niet uit, ze hebben er veel plezier van.🙃

Maandag, 24 september 2012

Epke had als eerste door hoe hij naar beneden kon komen😉

De rest volgde zeer snel, alleen Kobi vindt het nog een beetje eng!
Ze vinden het super interessant om zelf naar beneden te gaan en daar de boel onveilig te maken.
Ibo vindt het erg leuk om in de gordijnen te hangen als een soort Tarzan in een liaan.
Dit moet hij even gauw afleren voordat de andere ook op het idee worden gebracht.

Ze worden al erg groot en volgende week woensdag gaan we naar het asiel om te enten en chippen. Moederpoes Jessie zal volgende week gesteriliseerd worden, dan kan ze nog bij ons herstellen van de operatie.😥

Als we voor haar geen thuis vinden zal ze toch vroeg of laat terug moeten naar het asiel.😠

Voorlopig denken we daar maar niet aan en blijft ze nog een poosje bij ons.😀

Op de foto is Epke zittend in slaap gevallen.🤭

Donderdag, 20 september 2012

Tegenwoordig bezet de familie de hele bovenverdieping. Ze kunnen ook de trap af en op maar daar is eigenlijk weinig animo voor.
Gewoon lekker hard achter elkaar aan rennen, of met het trekkoortje in de badkamer spelen is veel leuker. En als ze dan moe zijn met z'n allen op een klein plateau van de krabpaal kruipen. Meestal moet er dan nog een foto gemaakt worden want dat vindt het vrouwtje leuk.

Ze groeien trouwens als kool. Vooral Wiek is een echte stevige knul. Hij is zo lief en zoekt altijd het gezelschap van Ilse op.
Kobi kwam hier met een pluizig vachtje en dat heeft ze nu nog steeds. Heel schattig. Zij praat, vooral 's morgen bij de begroeting. Ibo doet dat ook ;-)

Woensdag, 19 september 2012

Het gaat zeer goed met de kittens. Ze vinden het super leuk om als een stel paarden achter elkaar aan te rennen.
Even in de spiegel kijken op de slaapkamer en enorm blazen tegen die rara kat, hij lijkt op iemand maar daar kom ik nog wel een keer achter.😎

Ze zijn dit ook weer zo vergeten en rennen snel weer door.

Op bed klimmen hebben ze nu ontdekt en dat is natuurlijk lachen, het lijken wel een stelletje acrobaten🤩

Kobi, op de foto, is het enigste meisje maar zij houdt zich goed staande hoor!😘

Als ze iets te hard wordt aangepakt door haar broers schreeuwt ze er lustig op los en het lijkt wel of ze weet dat wij gelijk komen om haar te redden.
Vervolgens komt ze uit haar hinderlaag om haar broer terug te pakken, ja ja daar laten we ons niet voor gebruiken.

Ze vermaken zich prima en gaan steeds vaker alleen op een plekje liggen slapen.

Jessie zit dan een beetje te miauwen maar daar wordt alleen op gereageerd als ze willen drinken.
Moeder houdt alles goed in de gaten en komt ook vaak om een knuffel vragen.🙂

Maandag, 17 september 2012

Nu nog een lekker ruim mandje

Maandag, 17 september 2012

Jippie!
Epke is de eerste die een nieuw huis heeft gevonden.😀
Op de foto ligt hij lekker ontspannen te slapen op schoot bij zijn nieuwe baasje!
Zijn broer Wiek kijkt toe om er vervolgens bovenop te gaan liggen😮
De kittens groeien nu wel erg hard en ontwikkelen zich snel.
De bovenste hangmand in de krabpaal is nu vaak bezet. Toch wel een hele klim hoor voor die kleine pootjes.
Kobi en Ibo kunnen hard knorren als ze geaaid worden, Wiek doet dit nog niet maar geniet er wel zichtbaar van.

Zondag, 16 september 2012

Gisterenavond zijn de kleintjes met hun moeder beneden geweest. De kleintjes vonden het schijnbaar helemaal leuk dat hun moeder erbij was want ze waren helemaal door het dolle. Ze bleven rennen. Wiek belandde op het laatst op de bank en hield vandaar de boel in de gaten; het leek net of hij een spannende tenniswedstrijd aan het volgen was. Hij liep van de ene kant naar de andere ;-) Eind van het liedje was natuurlijk dat ze allemaal moe en voldaan bij moeders gingen drinken.

Vanmorgen stonden de kleintjes al vroeg met de pootjes onder de deur door als teken dat ze bij ons wilden spelen (lees; rennen).

Donderdag, 13 september 2012

Oh, wat een lekker mandje hebben ze hier weer gevonden. Maar het is soms wel moeilijk kiezen want er staan nog meer mandjes in de kamer. Soms liggen ze 's morgens met z'n vieren op het kleine kleedje onder de computerstoel en Jessie ligt er dan dicht in de buurt.

Vanavond zijn de kleintjes weer lekker beneden geweest om de grote wereld wat verder te ontdekken. Hier komen ze soms ook een volwassen poes tegen. De een vindt de kleintjes wel leuk, de ander blaast even. Dan staan de kleintjes  verschrikt met een hoge rug en dikke staart. Even later draaien zij zich om en zijn ze ook meteen alles weer vergeten. Het hoort allemaal bij het socialisatieproces ;-)

Woensdag, 12 september 2012

We zijn net wakker hoor😉 Nog even bijkomen .

Woensdag, 12 september 2012

Het enige poesje uit het nestje, Kobi.
Kobi vindt alles gezellig en leuk, en miauwt ook als ze ons ziet binnenkomen.
Ze kan enorm knorren als ze geaaid wordt 🙂

Woensdag, 12 september 2012

Wiek of Epke?

Wij weten het nu even niet , ze lijken zo veel op elkaar!

Maandag, 10 september 2012

Vanmorgen lagen de kleintjes 'vier op een rij' in het mandje te slapen. Als sardientjes in een blikje maar het zag er reuze gezellig uit. Kennelijk hadden zij nog een andere tijd geprogrammeerd staan dan de zes uur die de wekker hier aangeeft dus mochten we hen wakker maken ;-) 
Kobi vond het gelijk al leuk want die begon luid te spinnen! Wat een blij poesje is dat toch. De anderen waren ook meteen te porren voor een spelletje en het hele spul liep dus al snel door de kamer heen te rennen.

Op de foto staat Ibo. Ibo heeft een bikini maar op deze foto laat hij dat nog niet zien.


Zondag, 9 september 2012

Wat een schatjes!! We hebben soms nog wat moeite om Epke en Wiek uit elkaar te houden maar het lukt wel als we elkaar maar een beetje helpen. Epke is wat kleiner en iets lichter van kleur. Wiek is in de nek ook wat donkerder. Als je ze naast elkaar ziet is het dus niet zo moeilijk als afzonderlijk.

Kobi ontpopt zich tot een zeer tevreden en ook luid knorrend poesje, zo schattig.

Vanmiddag om de beurt de kleintjes even mee naar beneden genomen om een foto buiten te maken. Ze zijn alle vier nogal donker van kleur en dus weer wat lastiger te fotograferen. In het daglicht zou dat beter gaan.
Hierbij een foto van Wiek die het wel interessant vond; de wind, de BBQ geuren van de buurt enz.

Ibo heeft het spelletje van het balletje in de ring al helemaal door. Terwijl de anderen het balletje meteen kwijt zijn weet Ibo het goed te volgen.

Dit is wel een grappige foto van het gezinnetje. Moeders die alles prima vindt; Ibo zit boven op haar rug, Epke rolt er net van af en Wiek loopt daarachter alweer wat nieuws te verzinnen. Kobi staat hier niet op maar doet niet onder voor de rest ;-)

Zaterdag, 8 september 2012

Afgelopen week al contact gehad met een collega opvangadres over de overdracht van het nestje van moederpoes Jessie en de drie jongens Epke, Ibo, Wiek en hun zusje Kobi.
Zij zijn op ca. 1 augustus geboren op een boerderij. Daarna zijn ze al snel in het opvangadres terechtgekomen. Daar zijn ze erg vertroeteld want het zijn nu heerlijke, sociale poesjes. Ook hebben ze heel toepasselijke namen gekregen: Epke voor de acrobaat, Wiek naar een boer, Ibo het zwarte katertje (van Ebony) en Kobi het schildpadpoesje.
Wij nemen nu het stokje over voor de opvang van dit nestje tot ze geplaatst kunnen worden.

Ze zijn nu een klein dagje hier en het belooft echt heel gezellig te worden met z'n allen. Ze eten lekker en vinden het leuk om geknuffeld te worden. Ook de moeder is een lieve, relaxte kroeler.