Claire met kittens

Dinsdag, 14 juli 2015

Ach kleine Foppe. 😎

Hij heeft het moeilijk gehad in de eerste periode van zijn leven maar is nu een mooi en super lief ventje.😀

Ook hij verhuist binnenkort en gaat in Zoetermeer wonen. Wel wat ver weg maar hij komt goed terecht en daar gaat het om.😉

Dinsdag, 14 juli 2015

Abeltje en Pidou !😀


Zijn ze niet prachtig. 🤩


Ze worden samen geplaatst, en verhuizen eind deze maand.

Dinsdag,14 juli 2015

Afgelopen week is Claire geplaatst en woont nu in 's Gravendeel.😀

Ze heeft het super goed naar haar zin en het lijkt of ze ons en haar kittens niet mist.😎 Gelukkig maar , ze heeft het verdiend.

Eerst was ze hoog zwanger gedumpt bij het asiel, toen bij ons bevallen van 4 prachtige kittens en na een paar dagen kwamen er nog eens 4 pleegkinderen bij.

Daarvan zij er helaas 2 overleden.🤭

Maar voor de overige 6 heeft ze met heel veel liefde gezorgd. Pomme en Twister zijn ondertussen ook al verhuisd net als Tito.

Allemaal hebben ze het super goed getroffen en uit de berichtjes die we hebben gekregen gaat het ook erg goed met deze smurfjes.😉


Nu alleen nog Foppe, Abeltje en Pidou. Zij gaan verhuizen als hun nieuwe baasje op vakantie zijn geweest. Dus we genieten nog even van ze.

Zaterdag, 13 juni 2015

Abeltje en Pidou! 😉Zaterdag, 13 juni 2015

Tito! 😀

Zaterdag, 13 juni 2015

Pidou!😀

Zaterdag , 13 juni 2015

Twister en Pomme!😀

Zaterdag, 13 juni 2015

Het was even stil op de site maar dit kwam omdat we het erg druk hadden met de kittens en overige opvang poesjes. 😉

Claire vond dat haar taak er op zat toen haar eigen kittens Pomme, Pidou , Twister en Tito alles zelfstandig konden doen.😎

Dit was zeker niet van toepassing voor haar 2 pleegkinderen Foppe en Abeltje.🤔

Deze twee kleine smurfen hebben moeite om hun temperatuur op peil te houden en Claire heeft geen zin meer om bij hen in de bak te liggen.

Voor ons een hele zorg, elke nacht meerdere keren op om te kijken hoe het gaat en soms bijvoeren.

Foppe en Abeltje snappen sinds een paar dagen dat ze zelf kunnen eten maar dat heeft echt lang geduurd.🤭

Gisteren voor de 2e keer deze week met Foppe naar de dierenarts omdat zijn temperatuur enorm zakt en hij dan buiten bewustzijn raakt.  Hij heeft al een paar keer bij Anita, de dierenarts , gelogeerd om weer op te knappen.

Abeltje had blaasontsteking, waarschijnlijk omdat hij zijn plas te lang ophoudt.

Leuk hoor dat mensen een nestje kittens willen maar dit is de keerzijde. het gaat zeker niet altijd goed en er zijn al zoveel kittens. 😥


Zondag, 24 mei 2015

Ze hebben de draad weer opgepakt gelukkig. Moeder Claire heeft wat problemen met de melkvoorziening gehad door een melkklier-ontsteking. Heel pijnlijk voor haar en ze kon dan ook niet lang meer melk geven aan de kleintjes. Dat moest overgenomen worden door om de ca. drie uur bij te voeren.

De vier grootsten zijn inmiddels zo ver dat ze een papje kunnen eten. De twee kleintjes willen het graag nog via een flesje aangeleverd krijgen.


Ondanks dat ze maar vier dagen schelen zit er een vrij groot verschil tussen de twee nestjes maar gelukkig doen ook Abeltje en Foppe het goed.

En moeder Claire is inmiddels ook weer aardig hersteld en speelt lekker met de kittens mee 😀Op de foto de vier grote kittens die al zelf uit de bakjes eten.Maandag , 11 mei 2015

Foppe en Abel onze 2 vechtertjes doen het super goed. Ze laten de tepel niet meer afpakken en groeien lekker. 😉
Ondanks dat er maar 4 dagen verschil in leeftijd is met de eigen kittens van Claire is het verschil echt groot.
Deze 2 smurfen maar 200 gram ons en Pomme, Pidou, Twister en Tito al bijna 400 gram.
Maar dat geeft niets , we zijn toch al super blij dat ze zich zo kranig gedragen. 😀


 Op de foto Foppe, lekker een tukkie aan het doen en het maakt hem niet uit waar dat is. 😎

Vrijdag, 8 mei 2015

Het gaat erg goed met Claire en haar kittens. 😀

Ook haar pleegkinderen, Abel en Foppe,groeien nu goed en drinken lekker bij haar.😎

Ze stappen lekker door hun bak heen en reageren al op ons al we praten. Ze gaan nu alles goed zien en horen. 🤩

We hadden een lekkere zacht mand voor hen neergezet. Allemaal er netjes ingelegd ............ toen we na 10 minuten gingen kijken lagen ze allemaal naast de mand. Echt al een eigen willetje.


Zondag, 3 mei 2015

Tito een wit met cypers  (koetje) katertje 🙂

Zondag , 3 mei 2015

Pomme een cypers met wit poesje 😀

Zondag, 3 mei 2015

Pidou een schildpad met cypers poesje 😀

Zondag, 3 mei 2015

Twister een rood met wit katertje 😀

gereserveerd

Zaterdag, 2 mei 2015

Sinds gisteren is kleine Abel weer bij ons. 😀

Janet Ockeloen heeft een week de zorg op zich genomen waar we natuurlijk super blij mee waren. Want via de sonde voeding geven ja dat durven we nog niet echt. 🤔
Abel is nu goed gegroeid en weegt al 136 gram. 

Dat hij nu niet uit de fles maar uit de tepel moet drinken snapt hij niet zo goed. Hij kruipt als een ongeleid projectiel over Claire heen maar waarom is onduidelijk. 🤩
Dus vannacht toch maar even extra een flesje melk... gegeven, hij is nog zo ieniemienie.
Ook zijn hij en Foppe veel kleiner dan hun pleegzusjes en broertjes, zij duwen ze gewoon van de tepel af. 

We moeten er echt bij blijven zitten om ze de kans te geven om te drinken. Het is ook geen optie om de grote kittens even weg te halen want dan staat Claire direct op. Waar gaan jullie met mijn kinderen heen........... 😮


Het zijn nu al echte poesjes. Ze stappen door de bak heen en kijken de wijde wereld in. 😉


Op de foto Abel het adoptie kitten.😎

Donderdag, 30 april 2015

Pomme, Pidou, Twister en Tito zijn nu 13 dagen oud en groeien lekker. Kijk maar eens naar het grafiekje 🙃.

Twister had als eerste een oogje open op de 11e dag. Inmiddels zijn alles oogjes open. Ze kunnen nog niets zien maar zij zien er zelf alweer een stukje stoerder uit zo 🙃

Claire zorgt goed voor haar kids en neemt af en toe ook even rust, dan gaat ze lekker even in de vensterbank liggen en naar buiten kijken. Als we dan een van de kleintjes oppakken en deze begint te piepen dan komt Claire direct terug. Ze hoort heel goed het verschil of de kleintjes gewoon een beetje aan het pruttelen zijn of wanneer er echt 'gevaar' dreigt.

Kleine Foppe loopt natuurlijk een beetje achter op hun schema maar weet inmiddels ook zijn eigen plekje wel te bevechten

We willen morgen de grote houten bak neerzetten zodat de kleintjes wat meer kunnen gaan lopen. Zij staan al echt een beetje op hun kleine pootjes en waggelen dan de doos door. Meestal vallen ze na 1 rondje tegen elkaar in slaap.

Donderdag, 30 april 2015

We zijn inmiddels een weekje verder en er is veel gebeurd in de tussentijd.

Met de vier geadopteerde kittens ging het heel moeizaam. Zij waren ook zo klein ! Zo klein dat ze bijna de kracht niet leken te hebben om te drinken.

Janet stond meteen klaar om de drie allerkleinsten een infuusje en sonde voeding te geven. Twee van deze kleintjes hebben het helaas niet gehaald maar het zwarte katertje gaat momenteel goed. Hij is nu een weekje oud en net op het geboortegewicht van de eigen kittens van Claire, 97 gram weegt hij.

Het vierde kitten, een cypers katertje is bij Claire gebleven en kon het net bijbenen tussen de vier 'grote' kittens. Hij is al 55 gram gegroeid afgelopen week en zit nu op 132 gram! Wel een heel schattig gezicht hoe hij zich staande houdt. In het begin heeft Ilse hem geholpen bij het vinden van een tepel bij Claire en geholpen met z'n voetjes te stampen . Verder ging hij zelf heel knap elke keer lekker warm tussen zijn grote broers en zussen liggen!

We hopen dat morgen het zwarte katertje weer terug kan naar dit nestje en dat ze dan met z'n zessen verder zullen groeien.

Vrijdag, 24 april 2015

Gisteren kregen we een verontrustend telefoontje van de dierenarts assistent van Dierenarts Brasker.

Er waren 's nachts kittens geboren via de keizersnede bij een andere dierenarts en moederpoes is helaas overleden. Heel triest zeg! 😥

Maar wat nu met de vier kittens, kunnen we proberen of Claire ze accepteert zodat deze kleintjes toch moedermelk binnenkrijgen.

's Morgen gelijk deze vier opgehaald bij Janet en wat denk je Claire hoorde ze piepen en ging er gelijk voor liggen.🤩

Vergeleken met haar eigen kittens zijn deze super klein dus we zullen het goed moeten begeleiden.

Super lief dat Claire haar pleegkinderen met open armen heeft ontvangen.😀

Woensdag, 22 april 2015

Claire zorgt heel goed voor haar kittens. Ze groeien dan ook erg goed.😉

We hebben hen Pomme, Pidou, Tito en Twister genoemd. Moeilijk kiezen uit zoveel leuke namen. What's in a name.😎

Het is echt genieten om naar te kijken, een heel lief gezinnetje.

Zondag, 19 april 2015

Zaterdag, 18 april om 10 uur precies is Claire haar eerste kitten geboren. Het rood - witte katertje.

Claire lag in haar doos met zachte dekentje en Ilse mocht haar lekker over haar buikje aaien. Tot het moment dat de kitten in z'n vliesje eruit kwam. Toen was de aandacht van Claire volledig op haar kitten gericht en veranderde meteen in een 'moeder'. Wat een mooi gezicht was dat.

Toen ze de rood witte kitten had schoongepoetst diende meteen nummer 2 zich aan; het schildpadje (of toch cypers met rood ?). Daarna de grote zwart witte poes en nummer vier kwam om 11:30 uur.

Claire heeft het heel goed gedaan en inmiddels ligt ze al een dagje met de kleintjes aan haar buikje

Zaterdag, 18 april 2014

Nr.1 Het rood witte katertje is net geboren 🙂

Donderdag, 16 april 2015

Het is elke keer weer spannend als we thuiskomen. Zou Claire stiekem al aanstalten maken voor de bevalling ? Maar nee hoor, ook vandaag ligt ze weer rustig in het raamkozijn te luieren.

Ze is hier ook nog maar een weekje. Kijken wat de komende week gaat brengen


Zaterdag, 11 april 2015

Gisteren een berichtje over Claire ontvangen en meteen contact met het asiel opgenomen. Want wat zouden we graag een zwangere poes opvangen en de bevalling hier willen meemaken. We hebben al heel veel volwassen poezen en kittens opgevangen. Maar nog nooit een zwangere poes. (op die paar keer na dat ze achteraf niet zwanger bleken te zijn .

En nu is Claire hier en denken ook wij echt dat zij zwanger is.

En het is ook nog zo'n lief, zachtaardig en mooi poesje. Wat moet dat straks toch een lief moedertje voor haar kittens worden.

Duimen dat alles goed gaat! Gelukkig hebben we professionele achterban die altijd paraat staat wanneer hulp geboden is!


Overigens was zij samen met haar broertje bij het asiel afgezet. Aan het eind van de dag bleken zij na de ontsnapping uit hun doos gewoon op het terrein te lopen. We hebben wel even overwogen om ook het broertje mee te nemen om ze samen te houden maar het mannetje is nog niet gecastreerd en moet dan zolang wachten om bij Claire te kunnen blijven. Terwijl hij nu al heel snel geplaatst zou kunnen worden via het asiel. Het is ook een heerlijk kroelertje!