2020 Guusje met 4 kittens

Zondag, 13 september 2020

Lieve Djuly is deze week naar onze overburen verhuisd. We zagen er tegenop dat zij uit huis zou gaan 🙃 maar uiteindelijk is dat natuurlijk waar we het voor doen. Djuly is alleen wat langer hier geweest en zo'n ontzettende lieverd. Nu heeft zij drie andere poezenvriendjes waar ze lekker mee kan dollen 

Veel geluk lieve Djuly, we hopen je volgend voorjaar buiten weer tegen te komen 

Vrijdag, 24 juli 2020

Na hun eerste enting die zij goed hebben doorstaan, mochten de poesjes verhuizen.

Dolfje en Donna hebben wij naar hun baasjes in Rotterdam gebracht. Zij werden met open armen ontvangen en er stond een mooie krabpaal en leuke speeltjes te wachten.

Het is altijd wat makkelijker als poesjes met z'n tweeen verhuizen maar Dolfje en Donna zijn zo sociaal dat we hier geen problemen verwachten. Tot nu toe alleen goeie berichten en wordt over en weer van elkaar genoten.

Dobby gaat morgen verhuizen. Heel spannend maar komt ook zeker goed.
Vaak ligt ze haar pluizenbuikje te showen en mag je haar lekker aaien 

Djuly was eigenlijk ook gereserveerd maar de omstandigheden bij het baasje zijn dusdanig veranderd dat dat helaas voor iedereen niet door kon gaan.
Dus ook Djuly rent hier nog over de bovenverdieping heen en weer in afwachting of wij een nieuwe bestemming voor haar geregeld hebben 🙃Maandag, 6 juli 2020

Ook Dobby heeft een lief baasje getroffen, een heel jong baasje maar dat zit helemaal goed 😀
Alle vier dus gereserveerd. 

Alleen Guusje is nog op zoek. 
Er is een afspraak gemaakt voor sterilisatie en als ze daarvan hersteld is kan zij op de site van De Dierenstee. Guusje heeft zich zo knap ontwikkeld tot een lieve, sociale poes. Ze komt zelf om een kroel vragen en geeft op tijd aan als het ook weer genoeg is. 

De kleintjes zijn nu 8 weken en dus best al groot maar ze drinken nog regelmatig bij moeder Guusje. Meestal alle vier tegelijk 😘

Kleine Djuly is nog steeds de kleinste maar we moeten steeds beter kijken wie nou Dolfje of wie nou Djuly is 🙃

Dolfje zit nu in de fase dat hij wat meer slaapt (tussen het rennen door).


Vrijdag, 26 juni 2020

De kittens van Guusje zijn:

Djuly (vr) zwart

Dolfje (m) zwart

Donna (vr) cypers, langharig

Dobby (vr) cypers, langharig


Prachtige en lieve kittens die heel graag nog bij mama aan de buik liggen maar ook al zelf eten en keurig op de kattenbak gaan.


Gelijktijdig met dit nestje hebben wij ook de 5 weesjes in de opvang die 4 dagen ouder zijn. Leuk om de ontwikkeling van beide nestjes te vergelijken. Loopt goed met elkaar op maar je ziet toch dat deze kittens wat meer op moeders zijn gericht dan op ons. De anderen kregen uiteraard melk en eten van ons.


De poesjes zijn nu 6  1/2 week oud. Drie poesjes zijn al gereserveerd en zaterdag komt er ook al iemand voor Dobby kijken. Goeie matches en fijne huisjes en baasje die hen op staan te wachten.


Voorlopig genieten wij nog een paar weekjes van hen.

Op dit moment lopen zij over de bovenverdieping terwijl het andere nestje op hun kamertje zit. Af en toe even afwisselen maar ze vinden het reuze leuk om een sprintje over de gang heen te trekken en dan over elkaar heen te buitelen. Je hoort ze bijna schateren van de lach zo'n lol hebben ze met elkaar 🙂😘

Djuly kreeg af en toe ook wat bijgevoerd. Hier met 1 ml-spuitje.

Maar eigenlijk zorgde zij zelf wel dat ze niets tekort kwam en lag voortdurend bij haar mama.

Vrijdag, 26 juni 2020

Ja, Guusje is al even in de opvang. Zij komt van een locatie waar meer dan 40 katten zijn gevangen in de loop van de tijd. Bij de laatste actie zijn voornamelijk volwassen katten weggehaald waarvan diverse vrouwtjes die al zwanger bleken te zijn. Guusje dus ook.

Guusje is een zwarte, langharige poes die erg dik was...dus zwanger. Inmiddels zijn de kittens 5 weken oud en Guusje heeft nog steeds een flinke buik 🙃   Zij is prachtig met haar zwierige lange-haren-staart.

In de opvang was zij nog niet zo toeschietelijk naar ons toe. Zij had natuurlijk voorheen de vrijheid en nu werd de bevalling in onze kattenkamer afgewacht. De mooiste kamer voor een poesje die we hebben maar Guusje kon het niet waarderen.

12 mei was het zover en lag er ineens een zwart monstertje in het kasteeltje bij Guusje. De bevalling was dus al op gang gekomen maar nummer 2 volgende snel. Eer de anderen er waren duurde het wel weer lang maar om middernacht kwam dan toch de laatste. 3 zwarte en 2 cyperse kittens. Helaas heeft 1 zwart kitten de volgende dag niet gehaald. De kleinste van het stel woog 75 gram maar wij kunnen achteraf zeggen dat deze kleine Djuly dan wel de kleinste maar zeker niet de zwakste was. Zij vocht voor haar melk bij moederpoes en was overal haantje de voorste. Dappere Djuly.

Guusje is inmiddels bijgedraaid en wil erg graag aandacht en geaaid worden. Ga nou niet alleen de kleintjes vertroetelen want dat accepteert Guusje niet. Je mag aan de kittens komen maar niet vergeten om ook haar mooie vachtje te aaien