De Dag van .....

Zondag, 20 maart 2016

De dag van Luca

Ga ik lekker bij het vrouwtje kroelen komt die dikke er weer bij 🙃

Zondag, 20 maart 2016

De dag van Rebel

Rebel z'n dag ziet er tegenwoordig heel anders uit dan toen hij nog een bijbaantje bij het tuincentrum had. Hij is werkloos en hangt hele dagen rond het huis en domineert wat in de tuin gebeurt. Er mag veel maar soms moet hij even ingrijpen.

Als hij 's avonds lui onder 'zijn' tafeltje ligt houdt hij met een schuin oog de bank in de gaten. Zeker als het vrouwtje gaat zitten moet hij alert zijn want dan zit vrijwel meteen Luca bij haar te kroelen. En dán komt Rebel in actie!!

Rebel de zwerfkat die moeilijk te benaderen was, díe Rebel, springt meteen op de bank en gaat onvermoeibaar kopjes geven en vlijt zich met z'n vele kilo's tegen Luca aan.
Luca vindt het niks maar weet inmiddels dat tegenstribbelen niet werkt.

Dus zit het vrouwtje hele avonden met twee dikke verliefde look a likes op schoot

Vrijdag, 6 april 2012

De dag van Pepper

Het is weer lente!!!! En Pepper is weer een beetje de ouwe Pepper aan het worden. Loopt lekker door het slopje naar de slootkant. Als je haar wilt pakken loopt ze weer standaard een paar meter voor je uit zodat dat net niet lukt. Kortom het is weer de deugnietje die lekker van het leven en het zonnetje geniet.
Op de foto ligt ze lekker in het zonnetje. Een roodgloeiend jasje krijgt ze daar van.

Dinsdag, 28 februari 2012

De dag van Norman

Eigenlijk ben ik al klaar met de dag van Norman want het is zo'n voorbeeldige poes. Een poes zonder kattekwaad dus.

Zijn dag begint als onze wekker gaat. Dat is een teken voor hem om ons te manen dat hij het ook gehoord heeft. Als het net iets te lang duurt brengt hij eerst een bezoekje aan de kattenbak (wat we op dat tijdstip liever niet hebben...). En dán...dan met z'n allen naar beneden rennen!! Snel Ben nog even naar binnen laten en dan weer met z'n allen door de kamerdeur die openzwaait naar de etensbakjes. Niet om te eten..néé...om lekker geknuffeld te worden!

Norman is van het industrieterrein geplukt toen hij een paar weken oud was en is nog altijd op z'n hoede. Alleen tijdens het eten, en vooral 's morgens kun je hem heerlijk knuffelen en aaien. Het is echt een onwijze lieverd!!

Dinsdag, 10 januari 2011

De dag van Norman

We hopen eerdaags iets te schrijven over onze lieve schat Norman.
Hij is eigenlijk een beetje onopvallend maar stiekem ook een hartediefje. Mijn hart heeft hij in ieder geval gestolen!

Dinsdag, 10 janauri 2012

De dag van Pepper

Pepper is een ander poesje aan het worden. (eigenlijk is dit gewoon de winterversie van onze Pepper; veel binnen en kroelen.) Zij heeft natuurlijk de fotowedstrijd gewonnen met die tronie van d'r. En nu trekt ze alles uit de kast om nog meer aandacht te krijgen. Best apart dat het zo ineens naar je bol kan stijgen.

Onze mooie designstoel is het doelwit van haar aandachts-activiteiten. Ze heeft de onderkant van de stoel al gemolesteerd. Hopelijk weet ze niet dat we de bovenkant nog erger zouden vinden. Het is weliswaar een tweedehandsje maar we zijn er wel voor naar Den Bosch gereden.

Ondanks dat is Pepper ons toppertje, onze deugniet die wij niet zouden willen missen. Dan rijden we nog wel een keertje naar de andere kant van Nederland om een stoeltje op te halen.

We beloven dat we niet meer zo boos zullen zijn als je weer ondeugend bent.

Donderdag, 5 januari 2012

De dag van Pepper

 

Het geknal en geknetter van oud en nieuw ligt gelukkig weer achter ons. Zeker Pepper, die normaalgesproken zelf ook als gillende keukenmeid door het leven gaat, is daar erg blij mee.

 

Vorig jaar heeft zij zich een dag in de schuur schuilgehouden. Pas toen een zaklampje in haar snoetje scheen durfde zij zich te verroeren. Wij dachten ervan geleerd te hebben maar het spektakel begon nu al op 29 december.

Pepper heeft de kleine ruimte achter de wasmachine als stilste plekje in huis beoordeeld en daar de feestdagen doorgebracht.

Op moment supreme toen het buiten helemaal los ging heeft Jessy haar gezelschap gehouden en lagen zij stijf tegen elkaar aan oud en nieuw te vieren.

 

Nu is het weer rustig buiten en heeft Pepper weer praatjes.Donderdag, 29 december 2011

De dag van Ben

 

Ben z’n verkering is verhuisd. En in zijn geval kun je dan wel zeggen dat het “uit” is.

Het was toch een beetje een gearrangeerde relatie. Het vrouwtje van Spetter, Spetter was de hond van de overburen, dacht bij het uitlaten van de hond dat deze altijd naar Ben op zoek was. “Spetter is verliefd op Ben”.

 

Ooit kwam zij met een vriendinnetje aangestept om naar Ben te kijken maar Ben zat onder een auto. Het meisje smeet haar step neer en viste hem onder de auto vandaan. Wij aanschouwden het allemaal en namen Ben weer in ontvangst alsof hij was weggelopen en na lange tijd weer door haar was teruggevonden ;-)

 

Zo is Ben. Laat alles over zich heenkomen. Hangt als een zak zand in je armen als hij toch even naar Spetter moest kijken.

Nu is het uit.De dag van Rebel

Die heeft een snipperdag..
Woensdag, 28 december 2011

De dag van Rebel

Rebel heeft weer een drukke dag gehad. Hij heeft een nul-uren contract bij het tuincentrum verderop maar dit zijn natuurlijk drukke dagen.
Hij kan ook echt niet aangeven hoe laat hij weer thuis zal zijn. Vanavond kwam hij laat. Norman lag al lekker languit in z'n mandje. Maar als Rebel binnenkomt staat het eten al geurig op hem te wachten en Norman schuift voor de gezelligheid bij hem aan. Ondertussen communiceren ze wat, meestal met lichaamstaal, soms verbaal.

Rebel ontdekten wij laatst bij het tuincentrum. Hij leek zich toen betrapt te voelen en bovenal verbaasd om ons daar te zien, terwijl het hemelsbreed 100 meter van huis verwijderd is... Maar goed hij kwam toen luid miauwend achter ons aan gesneld.
Die voorstelling herhaalde zich nog een paar keer en nu vermoeden wij dat hij daar een bijbaantje heeft als bewaker. In ieder geval gaat hij altijd strak in het pak van huis en is best moe als hij weer thuiskomt.