Doortje

Maandag, 24 december 2012

Doortje heeft het goed naar haar zin in Numansdorp😉
Haar poezen vriend is een kater en heet Poes.
Ze moeten even aan elkaar wennen maar de ervaring leert dat dit toch bijna altijd goed gaat zeker met een kitten.
Over een week zijn ze onafscheidelijk.
Het is hier wel erg stil zo zonder de activiteiten van Doortje. Ze was altijd erg druk aan het spelen maar nu ligt iedereen in katzwijm. 
Hopelijk zal er binnenkort weer meer te beleven zijn als Loesje kleintjes heeft.
Nu even stilte voor de storm en rustig de kerstdagen beginnen.🙂

Vrijdag, 21 december 2012

Doortje is vanmiddag opgehaald door haar nieuwe personeel 😮
Altijd lastig moment maar het voelt goed en gaan er vanuit dat ze zich gaat gedragen zodat haar nieuwe baasjes blij met haar zijn.
Ze is soms erg ondeugend en helemaal gek op haar... muisjes.
Deze brengt ze naar boven om te verdrinken in de watersbak, dan komt ze naar beneden en gaat hard miauwen. Wij kunnen dan die muizen weer uit het water vissen en dan begint het spel opnieuw.
Maar ja we zullen haar missen hoor, Doortje je bent een schatje.🙂

Woensdag, 19 december 2012

We hebben voor Doortje een goed thuis gevonden🙂
Ze gaat in Numansdorp wonen bij een gezin met grote kinderen en bijna altijd iemand thuis.
Omdat Doortje veel aandacht nodig heeft komt dit super goed uit.😉
Vandaag bij de dierenarts geent en gechipt en ze is goed gezond.
Meer dan 2 kilo weegt ze al.
Waarschijnlijk gaat ze vrijdag verhuizen, met gemengde gevoelens uiteraard. 😥
Maar we hebben er een goed gevoel over en dat is ook heel belangrijk.

Vrijdag, 30 november 2012

Doortje is een schatje. Haar vindster en vangster zei op facebook 'wat ben ik trots op Doortje'. En dat verdient Doortje ook want ze doet erg haar best en het resulteert in een geweldig lief poesje. Ze spint er lustig op los, is speels maar speelt of bijt eigenlijk nooit in je handen.

Als we Doortje naast de andere cyperse poesjes zien past ook wel enige trots want Doortje is niet gestreept maar gestippeld. Echt heel chique 😘

Maandag, 26 november 2012

Doortje is een schattig poesje!
Ze krijgt toch wel wat meer vertrouwen in de mens. Wel wordt ze erg ondeugend en ook tegen haar grote "poezen" vrienden kan ze erg brutaal zijn
Erg grappig om te zien hoor.
Haar favoriete plekje is in de hangmand van haar nieuwe krabpaal. Lekker dromen over haar avonturen!!
Af en toe is ze nog wel aan het niezen ondanks haar 2 kuurtjes antibiotica.
Over een week wordt ze dan toch maar geent en gechipt.

Maandag, 12 november

Doortje wordt deze week geent en gechipt.😉
De socialisatie gaat nu ook zijn vruchten afwerpen, ze komt graag spelen en laat zich dan makkelijk aaien.
We hopen dat ze uiteindelijk zoveel vertrouwen heeft in de mens dat ze ook spontaan naar ons toe komt, nu komen die acties altijd bij ons vandaan.
Nou ze krijgt alle tijd om zich als een goed opgevoed en sociaal poesje te ontwikkelen.😘

Zaterdag, 10 november 2012

Ja, we moeten ons schamen dat we een week niets over Doortje geschreven hebben. 😲
Want er gebeurt natuurlijk van alles met die kleine. Ze groeit ! Als je haar vasthoudt dan is het al echt een lekker ding. Niet meer dat iele poesje met alleen een dikke buik maar een mooie jonge dame met de juiste maten. 🤩

We moeten nog dagelijks werken aan de socialisatie. Ligt ze eenmaal op bed of op schoot dan kan haar geluk niet op. Maar ligt ze op het kleed of de bank dan moet je haar echt met beleid benaderen voor een kroelsessie.
Vanavond kwamen de buurtjes (lieve vrienden eigenlijk) en toen was er wel even paniek bij Doortje maar na wat therapie vond ze het toch ineens wel weer heel lekker om door hen geaaid te worden.

Kortom Doortje is een SCHAT van een poes die erg gericht is op haar eigen baasjes. Kijk maar op de foto hoe lief ze daar ligt !!

O ja, als ze haar behoefte op de kattenbak doet moet je stofzuigen...ze denkt volgens mij dat de hele inhoud van de bak er uit moet

Vrijdag, 2 november 2012

Doortje was hier net terug van de dierenarts voor de laatste behandeling van haar oormijt. Ze vindt het een vervelend gevoel die vettigheid in en rond haar oor en legt dan ook haar oortjes een beetje plat. Het was net onze eigen halloween-verschijning ;-)

We hebben hier samen even het verhaaltje van gisteren doorgelezen maar het boeit Doortje niet zo. Er gebeurde uiteraard allang weer wat anders wat veel interessanter was.

Vandaag was Doortje weer superlief. Ze is alleen wat schrikachtig bij het pakken maar ligt ze eenmaal op schoot dan gaat haar motortje aan en houdt niet meer op. Wat een knorrieborrie is het toch!

Donderdag, 1 november 2012

Doortje moet straks naar de dierenarts voor controle van haar oortjes.
Ze had oormijt en dit moet even goed behandeld worden🤩

Het niezen wordt al minder, maar is nog niet helemaal weg.

Doortje kan erg kroelen maar soms ook nog erg schrikken van iets of iemand.
Dan duurt het weer even voor ze op haar gemak is.
We proberen veel met haar te kroelen en te aaien. Als ze moe is laat ze alles toe en blijft ze het liefst op schoot liggen. 😀

Met wat extra aandacht en geduld gaat het wel lukken om haar goed te socialiseren.

Zodra ze helemaal beter is wordt ze geent en gechipt en gaan we actief op zoek naar een goed huis voor haar.😉

Zondag, 28 oktober 2012

Doortje heeft de afgelopen dagen flink lopen niezen maar vandaag gaat het een stuk beter met haar.

Ze heeft wel onze Pepper aangestoken, die is schor en niest nu ook. Pepper is niet lekker en ligt de hele dag te slapen op bed😥

Gelukkig zijn onze eigen katten allemaal ingeent tegen de niesziekte maar we moeten wel heel voorzichtig zijn met onze zwangere moederpoes.
Liselotte zit op haar eigen kamer en we moeten goed met de hygiene omgaan. Dus handen desinfecteren voor we haar aaien en andere kleding aan als we bij haar op de kamer komen.😲

Doortje is een leuk en sociaal poesje. Zodra ze op schoot ligt houdt haar motor niet meer op!😎 
Ze kan soms nog wel een beetje schrikken als we haar ineens willen oppakken maar dit wordt al wel wat minder.🙃
Ze is vrijdag naar de dierenarts geweest en de oormijt wordt al een stuk minder. Volgende week moet ze voor de laatste behandeling.

Woensdag, 24 oktober 2012

Doortje lijkt elke ochtend gesocialiseerd te willen worden. We beginnen de dag elke keer met wat schrikachtige reflexen en als er na verloop van tijd genoeg tegen haar gepraat en met haar gespeeld is dan komt ze ineens naar je toe om aandacht te vragen en te kroelen. Het is echt een schatje !

Deze foto is al van een paar dagen terug en ook niet zo scherp maar ze zat hier zo heerlijk met de oogjes dicht te stampen ;-)  Aandoenlijk toch!

Dinsdag, 23 oktober 2012

Het gaat lekker met Doortje. Ze was erg mager maar is flink gaan eten toen ze hier kwam. Met als gevolg dat ze nu een heel dik buikje heeft in vergelijking met haar lijfje. Het ziet er wel lief uit maar het moet van lieverlee iets meer in verhouding met elkaar worden. Gelukkig weten we dat een kat zich niet snel over-eet anders zou je bang zijn dat ze op knappen staat ;-)

We hebben de bench gisteren maar weer weggehaald want het was bijna een straf voor haar om daar in te moeten als we gingen slapen. Nu mag ze lekker bij de andere poesjes slapen en dat gaat prima.

Op de foto zit ze lekker van het zonnetje te genieten. Die kleine smurfjes weten altijd het kleinste zonnestraaltje op te vangen.
Lekker hoor, een beetje mooi zitten zijn.

Zondag, 21 oktober 2012

Doortje was twee dagen erg aanhankelijk, ze wist van ellende niet bij wie ze moest gaan kroelen, ze wilde geen moment alleen gelaten worden. Nu is ze duidelijk een heel stuk opgeknapt en speelt ze graag. Ineens vindt ze ons toch wel een klein beetje eng, maar zodra we haar aaien is ze weer de "oude" Door. 🤭

Zondag, 21 oktober 2012

Doortje is vanaf donderdagavond 18 oktober bij ons. Ze is gevonden en gevangen in een tuin in Piershil. Ze was slecht verzorgd en erg mager.😥 Waarschijnlijk liep ze toch al een poosje rond. na een bezoekje aan de dierenarts bleek ze niesziekte te hebben. Ook in beide oren oormijt en heel veel vlooien. Dus voorlopig aan de antibiotica en de oren behandelen. Oormijt is erg besmettelijk! De vlooien hebben we nu goed onder controle, elke dag kammen en ze is ingespoten dus dat gaat de goede kant op.🙂