Pepsi, Frank en Joep

Zondag, 4 januari 2015

Afgelopen vrijdag zijn de nieuwe baasjes Franka en Dee-jay op komen halen. Lieve mensen waar wij onze hartediefjes zeker aan toe vertrouwen.

Zeker Franka is erg speciaal geworden omdat zij het langst bij ons is geweest van alle kittens die we ooit gehad hebben.

Zij kwam bij ons als een heel angstig poesje die geen mensen gewend was en nu na een half jaartje kwam ze elke keer aandacht bij ons vragen. Een ontzettend lief poesje die samen met haar stiefbroertje  naar Den Haag is verhuisd.


De eerste berichten zijn dat ze toch wel een terugval heeft maar we hebben er alle vertrouwen in dat zij het binnenkort ook bij haar nieuwe baasjes erg naar haar zin zal hebben.


We wensen Franka, Dee-Jay en de baasjes heel veel plezier toe met elkaar !!

Zaterdag, 27 december 2014

Franka is zo'n schatje. Ze wordt steeds leuker, zo leuk dat Ilse bijna spijt heeft dat we haar niet zelf hebben gehouden 🙃

Ze maakt nu ook van die sprongen vooruit; onbevangen spelen met de andere twee kittens (waaronder Dee-Jay die met haar mee verhuist !).

En zodra de buitendeur opengaat komt ze meteen in aktie om alle poezen die binnenkomen te verwelkomen, ze fleemt dan wat met de poezen of loopt aan de zij van een poes mee naar de keuken. Zo schattig om te zien. Franka is altijd blij.

Ook bij ons komt ze heel regelmatig vragen om geaaid te worden. Met haar bolle ruggetje staat ze je dan lief aan te kijken en wil dan dat je tegen haar praat en haar even aait. Dat hadden we zelfs een maand geleden nog niet gedacht. Maar sinds de sterilisatie heeft zij hier een enorme spurt in gemaakt.

De toekomstige baasjes van Franka en Dee-Jay zijn al een paar keer wezen kijken en het klikt heel goed.

De poesjes gaan na het vuurwerk verhuizen.

Vrijdag, 12 december 2014

Gisteren is Franka gesteriliseerd. Er is toen ook officieel vastgesteld dat het een meisje is .

Het gaat heel erg goed met haar. Ze lijkt weinig last te hebben van de operatie en de wond. Het is zelfs zo dat ze ineens veel meer naar ons toekomt met een bol ruggetje om geaaid te willen worden. Ze gaat zo goed vooruit, echt een schatje !

Ook het vervoer in het kooitje ging erg goed. Ze is meteen ook gechipt en geënt en een pipetje gehad tegen vlooien en wormen. De gezondheidscheck was verder ook goed. Fijn dat we deze stap ook weer gedaan hebben en dat ze het zo goed ondergaan heeft.

Maandag, 8 december 2014

Het is wel lastig om Frank nu ineens Franka te gaan noemen nou we toch met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid weten dat zij een vrouwtje is. Maar we proberen het in ieder geval


Voor donderdag a.s. staat een afspraak bij de dierenarts dat zij gesteriliseerd wordt. We hopen dat ze een beetje mee wil werken


Groot nieuws is dat Franka gereserveerd is. Zij gaat in Den Haag wonen bij mensen die Franka verder willen begeleiden in haar socialisatieproces. Omdat Franka erg goed reageert op de andere poesjes hier in huis hebben zij besloten ook een tweede poesje voor Franka erbij te nemen. Dat is rode Dee-Jay uit het asiel geworden.

Inmiddels is Dee-Jay hier om alvast aan Franka te wennen (en andersom Franka aan hem). Dee-Jay is een enorme kletskous en treedt op die manier erg op de voorgrond


Best veel ontwikkelingen dus.

Maandag 24 november 2014

Al ruim 4 maanden zijn Joep en Frank bij ons.😀

Joep gaat donderdag verhuizen maar voor Frank zoeken we nog een goed thuis.

Frank heeft in deze 4 maanden enorme stappen vooruit gemaakt en er zit nog steeds progressie in.😎

Het plan was om haar samen met Joep te laten steriliseren maar Frank is niet van plan om vrijwillig in de bench of een reismandje te gaan. Echt een slimme tante hoor.🤩

Dus voorlopig is ze de dans ontsprongen.

Frank laat zich nu aaien als er wat lekker wordt voorgeschoteld en komt soms ook flemen zonder dat er andere katten of eten in de buurt is, nou dat is toch geweldig. 😉

We verwachten dan ook dat zij net als haar zusje Pepsi ( Juno) zodra zij geplaatst is zich nog veel verder zo ontwikkelen. Juno ligt nu zelfs op schoot!

Wie wil deze lieve dame een goed huis geven en heeft veel liefde, geduld en tijd zodat zij zich verder kan ontwikkelen.
Zondag, 9 november 2014

Joepie!!
Joepie is gereserveerd en gaat over een paar weken verhuizen naar Hellevoetsluis.  😀
We hebben een geschikt gezin gevonden, zij gaan verder met de socialisatie van Joep.
Het zusje van Joep, Pepsi nu Juno, heeft na de plaatsing echt enorme grote stappen gemaakt en ligt nu zelfs lekker op schoot dus we hopen dat Joep haar voorbeeld volgt.😎

De afgelopen weken maken Joep en Frank weer wat stappen vooruit. Zelfs Frankie komt de smeerkaas van mijn vingers eten, nou wie had dat verwacht.

Joep en Frank laten zich ook beter aaien en vinden onze handen niet meer zo eng.
Morgen worden zij gesteriliseerd of gecastreerd, ja we denken toch echt dat Joep een dame is maar twijfelen nog aan Frankie. maakt niet uit, ze worden geholpen.🤔

Daarna nog even opknappen en dan gaan we verder om voor Frankie ook een geschikt thuis te vinden.

Dinsdag, 21 oktober 2014

Hahaha, alsof ze samen in de achtbaan zitten zo houdt Frank zich vast aan de railing van het mandje .

Kennelijk slaapt het toch lekker samen in zo'n klein kittenmandje 🙃

Donderdag, 16 oktober 2014

Het feit dat we niet frequent over de overgebleven twee lieverdjes schrijven ligt niet aan hen.

Ze zijn zoals gezegd echt erg lief en ontwikkelen nog steeds. Minder hard dan we zouden willen misschien maar met name Joepie lijkt ons gezelschap leuk te vinden 😮 en komt zelfs soms per ongeluk met haar ruggetje omhoog langs ons heen flemen.
En vanmorgen aaide ik haar toen zij lekker stond te eten met de andere smurfjes. Ik mocht zelfs onder haar buikje aaien en ze vond me het toch fijn! Ze spinde heel zachtjes maar ik hoorde het toch !

We kunnen wel met 'aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid' melden dat het twee vrouwtjes (!) zijn.
De verwijsbriefjes voor neutralisatie zijn al binnen en we hopen op korte termijn een afspraak voor hen te maken bij de dierenarts.

Frankie is wat rustiger dan Joepie maar kan nooit lang achterblijven als Joepie en rode Frankie door de kamer heen rennen .

Donderdag, 25 september 2014

Morgen gaat Pepsi verhuizen naar haar nieuwe baasjes!😀
Pepsi gaat Juno heten en krijgt er een poezen vriendinnetje bij genaamd Hera.

Vanavond zijn we met haar naar de dierenarts geweest en wat heeft zij zich goed gedragen , echt super! 🤩
Ze had wat argwaan toen we haar in haar reismandje wilde lokken. Ze vindt aaien prima maar nu had ze toch in de gaten dat er iets stond te gebeuren.
Ze is niet dom hoor

Bij de dierenarts was ze erg nerveus maar verder heeft ze alles gewoon laten gebeuren. Dus Pepsi is geënt en gechipt. Super trots op haar!!!😘
 
Vanaf half juli is zij bij ons en wat heeft ze enorm grote stappen gemaakt. We hadden dat van haar niet verwacht want wat was ze boos toen ze hier kwam. 😠

Lieve Pepsi we zullen je missen maar we zijn zo blij dat je een heel goed thuis krijgt. 😉

Zaterdag, 20 september 2014

De drie musketiers doen het erg goed.😀

Joep laat zich aaien als hij tussen de andere katten staat te eten. Ook hebben we hem al even opgetild, dus dat ziet er goed uit.😉
Frank is eigenlijk de hele dag beneden en blijft liggen als we langs lopen. Hij ligt lekker te slapen in zijn mandje en is wat meer onbezorgd😎

Hij komt ook op de bank kijken of er wat lekkers is te halen, aaien is nog erg eng dus dat doen we heel kort. Frank blaast dan, maar dat is meer omdat hij schrikt, we hebben het idee dat hij op korte termijn toch wel overstag gaat.
Ff afwachten maar.
Pepsi is een vrolijk poesje wat haar draai helemaal heeft gevonden. Heel de dag houdt ze alles in de gaten en zodra de achterdeur open gaat komt ze aanrennen want ja dan komen er poezenvrienden binnen en dat vindt ze geweldig.
Iedereen wordt begroet en krijgt een "kopje". Zo schattig😘

Gisteren heeft ze kennis gemaakt met de vier nieuwe kittens, nou daar was ze niet blij mee maar zoals een echte dame betaamt laat ze zich niet uit het veld slaan en gaat ze na het kenbaar maken hoe ze er over denkt, het uitdelen van een paar meppen, weer naar beneden om met haar " echte vrienden" te spelen.

Op de foto Joep en Frank die de tv erg interessant vinden en met regelmaat achter de tv zoeken waar de bal is gebleven ;-)

Vrijdag, 12 september 2014

Het gaat steeds beter met Frank, Joep en Pepsi.😀

Pepsi is eigenlijk nergens van onder de indruk en blijft vaak ook zitten als we langslopen.
Ze komt ook kroelen op de bank en is dikke vrienden met onze katers. Ze gooit al haar charmes in de strijd.

Joep doet het ook al stukken beter, gisteren heb ik hem voor het eerst uitgebreid geaaid terwijl hij tussen de andere katten stond te eten. 😎

En het grote nieuws is dat Frank eindelijk ook ontdooit. Hij is vaak beneden en loopt lekker te spelen. Aaien is er nog niet bij maar dat is ook niet het doel als hij maar ontspant en lekker kitten kan zijn. 
Ze zijn ook erg ondeugend. 
Er is al een bloempot gesneuveld en ook het bosje bloemen moest het ontgelden. Ze hebben wel lang plezier gehad van hun roosje.................

Het was onze eigen schuld want ze waren in de woonkamer toen we weg waren dus ja dan vraag je erom.🙃


Zaterdag, 6 september 2014

Ook Frank maakt nu weer stapjes vooruit in de socialisatie! 😉
Hij is vaak beneden en schrikt minder snel en komt ook dichterbij ons dan voorheen.
Hij kan ook lekker flemen met zijn grote poezenvrienden dat deed hij eerst niet zo veel.😎

Pepsi is nog steeds de bijdehandste van de drie, ik kan haar oppakken als ze komt kroelen op de bank en ook als ze in haar hangmatje ligt.
Niet te lang want dat vindt ze nog iets te ver gaan.😲

Joepie komt zodra hij het belletje van het speelhengeltje hoort, dat is echt zijn favoriet. Lekker gek doen maar ook opletten dat hij niet te dichtbij komt, soms lukt het om hem even te aaien.
Als hij maar went aan de aanraking dat is het idee.😎

Afgelopen week hebben ze wel weer een bloempot kapot gemaakt maar dat was ook eigenlijk onze eigen schuld, de kamerdeur stond open toen we weg waren en ja als "de baas van huis is dan dansen de katten"

Vrijdag, 29 augustus 2014

De drie poesjes zijn nu zo'n zes weken bij ons en zetten nog steeds kleine stapjes voorwaarts.

Pepsi is gewoon een nieuwsgierig aagje en laat zich niet zomaar door onze aanwezigheid intimideren. Ondanks dat zij niet zo'n snoeperd is komt ze altijd wel even kijken wat we in de aanbieding hebben en wil zich dan ook wel vluchtig even laten aaien.
Als onze eigen poesjes door de achterdeur binnenkomen dan rent Pepsi er naartoe om ze allemaal even gedag te zeggen. Het staartje parmantig in de lucht. Helemaal blij is ze dan 🙂

Joepie maakt de laatste tijd ook mooie sprongetjes voorwaarts. Gisteren kwam hij als eerste en enige op bed en liep lekker over het dekbed te paraderen.
Joepie heeft de steun van Pepsi nog wel nodig als er gezamenlijk met de grote poezen wordt gegeten. Hij moet dan zoveel in de gaten houden; het eten, de grote poezen, of Pepsi er nog wel is maar vooral die grote mensen die altijd klaar staan om even aan je te zitten

Frankie blijft wat achter in de socialisatie. Hij is niet altijd aanwezig bij de gezamenlijke maaltijden en voelt zich ook nog niet zo vrij dat hij lekker onbevangen beneden kan spelen. Vooral als de tv aanstaat is hij op z'n hoede. Daar kan hij maar niet aan wennen zo lijkt het. Het is echter niet te voorspellen, onverwachts zet hij wellicht ook ineens een paar stapjes voorwaarts.

Zaterdag, 16 augustus 2014

Onze lieve Pepsi!

Zaterdag, 16 augustus 2014

Op de foto Frank die toch erg veel interesse heeft voor de ""nieuwe" speeltunnel. 🤩

Zaterdag, 16 augustus 2014

Frank is nog steeds erg achterdochtig en komt maar af en toe eens naar beneden.🤔
Hij is erg onzeker en weet niet goed of hij Pepsi en Joep moet volgen.

Pepsi is erg gecharmeerd van Luca.🤩
Luca is een super sociale kater en dat komt goed uit. Als ze dan aan het kroelen is met Luca vergeet ze alles om haar heen en kan ik haar oppakken, knap hè. Ze kijkt dan wel om, zo van wat gebeurt er maar ze vindt het goed.
 Het zijn korte momentjes  maar dat geeft niet.

We verdenken Joep ervan dat het toch een meisje is maar we weten het nog niet helemaal zeker.
Nou dan noemen we haar Snoopy i.p.v. Joepie.................maar daarover later meer.🤩

Dus kleine stapjes vooruit van deze drie musketiers.
Van de speciale momentje dat ze meer vertrouwen hebben genieten we altijd enorm.😉

Op de foto Joep die zich erg aan het uitsloven is, hij kan erg druk spelen en gaat dan helemaal los.

Maandag 11 augustus, 2014

Zoals afgesproken een actie foto van Frank! 😉

Het ziet er nog wat houterig uit maar hij komt los.

Gisteren kwam hij ook al vis eten terwijl ik vlak bij de kleintjes op de grond lag. Hij kon het lekker stukje vis niet weerstaan. 🤩

Donderdag, 7 augustus 2014

Nog geen actie foto van Frank maar deze komt echt binnenkort hebben we met hem afgesproken.😉

Donderdag, 7 augustus 2014

Pepsi en Joep doen het goed, zij spelen er vrolijk op los en Pepsi eet zelfs al slagroom van mijn vingers.😎

Frank kijkt echt heeeeeeel lang " de kat uit de boom", hij vertrouwt het allemaal nog niet zo.
Zelfs voor rosbief durft hij niet heel dichtbij , terwijl Pepsi en Joep op centimeters afstand van mij dit heel snel naar binnen werken.🤩
En dan moet ik ook snel zijn om nog wat voor Frank te bewaren.😮

Vooral Pepsi is onder de indruk van onze eigen katten en onze Luca wordt nu
(mis)gebruikt om heel veel te aaien zodat Pepsi komt flemen bij hem. Ze heeft er dan geen erg in dat ik haar aai maar zodra ze dit wel in de gaten heeft loopt ze weg en is ook weer zo terug.

Onze Rebel, bijnaam "Dikke deur", heeft zelfs ontzag voor de kleintjes. Hij laat hen eerst eten en wacht zijn beurt af.............. ja niet zo slim Rebel want ze laten echt niets voor jou liggen.😎

Je weet nooit hoe het balletje rolt hoor, we hebben al vaak meegemaakt dat eerst blijkt dat de ene kitten een enorme voorsprong heeft t.o.v de andere kittens qua socialisatie maar dat dit over een paar weken zomaar anders kan zijn.

Wij hebben alle tijd en Frank zo te zien ook.

Op de foto Joep en Pepsi in actie!
Op de foto klikken om te vergroten!

Zondag, 3 augustus, 2014

Ja ja het is zover Frank is overstag!😮
Gisterenavond zaten we nog tv te kijken en wie kwam er naar beneden, Frankie met in zijn kielzog Joep.😎
Knap hé.

Ze hebben heel geïnteresseerd alles eens bekeken en Frank heeft ook nog liggen spelen met de krabpaal.
Whoopi, Teddy en Carlijn waren erg druk en dat trok toch wel de aandacht.
Het is wel jammer dat zij nu net dit weekend gaan verhuizen naar hun nieuwe baasjes maar hopelijk heeft het toch het ijs gebroken en durven Joep en Frank nu naar beneden.

Frank liep op zijn gemak lang het dressoir en schrok zich werkelijk rot toen er geluid uit dat ding aan de muur kwam, ja een tv had hij niet eerder gezien en toen verdween hij heeeeeeeeeeel snel weer naar boven.

We zijn weer trots op de grote stap die ze gemaakt hebben.😘

Donderdag, 31 juli 2014

Dit ziet er toch al veel meer ontspannen uit dan een week geleden!😉

Donderdag, 31 juli 2014

Dat Frank niet meer in zijn dichte grotje kan heeft goed geholpen.😀

Hij zoekt natuurlijk wel een rustig plekje waar hij die enge wezens ( ons dus) niet veel ziet maar ja die plekjes zijn er op de kattenkamer haast niet meer.......

Uiteindelijk durft hij toch wel wat meer, hij is al beneden geweest samen met Joep en Pepsi. Uiteraard vliegt hij weer naar boven als het te spannend wordt maar we zijn trots op hem hoor.😉

Voor lekkere hapjes durft hij al op 50 cm afstand van ons te komen, ja kipfilet en rosbief doet wonderen.🤩
Pepsi verblijft eigenlijk al heel veel beneden, soms ligt ze bij de andere kittens op de bank, soms op de salontafel maar ook lekker op het kleed. Wel altijd bedacht op wat komen gaat maar dat is niet erg, dit wordt vanzelf minder.

Zelfs Teddy tolereert de aanwezigheid van Joep , Frank en Pepsi en verblijf soms weer op zijn oude vertrouwde kattenkamertje, het blijven toch eigenzinnige beestjes😲

Dinsdag, 29 juli 2014

Frank die nu alleen in de open grotjes mag bivakkeren!😉

Dinsdag, 29 juli 2014

Pepsi is toch wel degene die de kar trekt, ze is erg ondernemend en Joep volgt haar gelukkig.😎
Frank wil nog niet helemaal uit zijn schulp kruipen maar we hopen dat hij toch wel hun voorbeeld gaat volgen.

Pepsi en Joep komen al naar beneden en zoals op de foto is te zien heeft Pepsi zich al een mandje toegeëigend!

Omdat Frank heel vaak in het grotje van de krabpaal lag en daar niet voor ons bereikbaar hebben we deze nu dicht gemaakt. Als hij daar in zat was alles wat daar buiten gebeurt bedreigend en blaast hij alleen maar.

Nu moet hij een ander plekje zoeken waar we beter met hem kunnen "praten" en hij meer ziet van wat er in zijn kamertje gebeurt. En we hopen dat hij dit dan als gewoon gaat ervaren. 😉

Ze eten goed en ook de andere kittens vinden het nu goed dat ze er zijn......... want ja ze moeten natuurlijk wel eerst goed gekeurd worden, zij waren hier eerder.🤩

Zo grappig om te zien dat het echt twee groepjes zijn. Het is echt niet zo we zetten er 3 kittens bij en dan speelt en kroelt dat met elkaar . Nee ze hebben echt al een eigen willetje hoor. 😎


Woensdag, 23 juli 2014

Het gaat steeds beter met de drie musketiers! 😀

Ze komen vaker uit hun schuilplekjes tevoorschijn en durven ook al naar de gang en badkamer te lopen. 😎
Uiteraard schrikken ze nog van alles maar vooral Pepsi is erg brutaal. Ze zijn sociaal naar onze eigen katten en de kittens.
Maar Whoopi, Teddy en Carlijn vinden hen maar super stom en blazen als ze elkaar tegenkomen.
Nou daar zijn wij maar ook Pepsi, Joep en Frank niet zo van onder de indruk hoor.
Dit duurt meestal een week en dan spelen ze er weer vrolijk op los.
Het sociale gedrag van Whoopi, Teddy en Carlijn is heel goed voor de socialisatie van Pepsi, Frank en Joep.🤩 Als het goed is kopiëren ze dit!

We proberen ze aan allerlei geluiden te laten wennen en er wordt dus ook gestofzuigd en gedweild op hun kamertje ondanks dat ze dit eng vinden. De stofzuiger wel op de laagste stand maar we ontzien ze niet dan went het des te sneller. 🤨 Radio en tv aan gezellig toch.

Frank ( Frenkie) is nog erg voorzichtig en bekijkt alles graag vanuit zijn penthouse, lekker hoog in zijn grotje houdt hij alles in de gaten.

Op de foto Pepsi in haar hangmandje en Joep in de krabpaal.

Vrijdag, 18 juli 2014

Joep, Frankie en Pepsi komen al een beetje uit hun schulp, heel klein beetje.🤔

Als er iets lekker wordt neergezet waar veel aroma vanaf komt, ja dan komen de drie musketiers wel even kijken.
Pepsi zit dan op een afstand van zo'n 50 cm te eten en houdt alles in de gaten, maar ze eet lekker door.
Joep en Frankie liggen veel in hun grotje zodat ze alles kunnen overzien.
Ook zij kunnen de verleiding van het lekkere eten niet weerstaan en komen dus ook eten. Ja ja werkt haast altijd...😎

De kittens Teddy, Carlijn en Whoopi vinden deze nieuwe wezens maar stom en vooral Ted blaast er op los.
Wat doen zij in mijn kamer, bij mijn eten, in mijn krabpaal😮

Ze snappen het even niet maar ook dat went wel weer. Over een week zijn het waarschijnlijk dikke vrienden.😉

Zodra het gaat schemeren komt er meer beweging in en gaan ze op onderzoek. Vooral Pepsi neemt het voortouw, erg nieuwsgierig poesje hoor!😘

Donderdag, 17 juli 2014

De noodklok werd geluid voor drie nog te socialiseren zwerfkittens. Door snel handelen heeft een klein netwerkje aan mensen deze kittens kunnen redden.
Dank aan Signy en consorten en Stichting Anak Kucing.
Want: Met het redden van een dier verander je niet de hele wereld maar je verandert wel de hele wereld van dat ene dier !!!

De drie kittens van ca. 10 weken zijn nu bij ons in de opvang. Zij moeten nog erg wennen aan de mensenwereld. Wij proberen hen zo goed mogelijk hierbij op weg te helpen, te socialiseren dus.

Als eerste in een bench om tot rust laten komen maar we hebben een mooie kattenkamer waar het andere nestje niet meer zoveel gebruik van maakte dus zitten de drie musketiers inmiddels lekker op de kattenkamer.

Ook hebben we hen alvast een eigen identiteit gegeven. Het lapjespoesje heet Pepsi, de prachtige grijze kater heet Frank/Frenk en de wit met grijze kater heet Joep. Als het geslacht anders blijkt te zijn dan maken we er wel weer wat anders leuks van 😘.