2018 Tramrail poesjes

Zondag, 2 september 2018

We schrijven een nieuw stukje voor Nacho. Hopelijk is er een nieuw hoofdstuk begonnen en blijft Nacho gezond.

Voorlopig doet hij het goed. 
De bench is deze week weggehaald. Het heeft zijn diensten bewezen. Nacho kruipt niet meer weg maar vindt het heerlijk om geaaid te worden. Hij is nog wel wat verlegen maar superlief 


Nacho ligt graag in het grotje van de krabpaal. Hij eet het liefst als zijn bakje voer voor z'n snuitje wordt gezet 😮 en je erbij blijft maar gelukkig eet hij ook gewoon de brokjes die altijd naast het watersbakje staan.


Nacho is een mooie vent die bij het aaien al snel zijn buikje toont. Prachtig hoor Nacho maar er moet zeker geaaid worden ?! 😀

Zondag, 2 september 2018

Er is veel te vertellen na een achterstand van 3 weken niet schrijven.

We dachten dat de zorg om deze kittens voornamelijk de socialisatie zou betreffen maar helaas was de medische zorg groter.

Het bleken drie katertjes te zijn. De twee zwarte katertjes; Nobby en Nando en het zwart wit katertje Nacho.

Nobby werd ziek. Koorts, niet eten en spugen. Gal spugen. Het werd niet duidelijk wat precies de oorzaak was. Zelfs een scan gaf geen duidelijkheid. Het ging steeds slechter en op 14 augustus ging het zo slecht dat hij tijdens de observatie opname bij de dierenarts is ingeslapen.

Nando werd ook al snel ziek met dezelfde verschijnselen. We wilden er niet aan denken en deden alles wat mogelijk was om hem het lot van Nobby te besparen maar ook hij is bij de dierenarts ingeslapen. Zes dagen later.
Nando is voor verder onderzoek naar Utrecht gegaan maar hier kwam ook geen duidelijke oorzaak uit. Het meest aannemelijke lijkt nu een virus.

Wij hopen dat Nobby en Nando toch nog van hun korte leventje en hun korte verblijf bij ons hebben kunnen genieten. Wij hebben in ieder geval wel onze liefde aan hen gegeven.

😘

Krantenbericht AD


https://www.ad.nl/rotterdam/kittens-achtergelaten-op-tramrails-in-ijsselmonde~ae5b711b/

Kittens achtergelaten op tramrails in IJsselmonde

Een dichtgeplakte doos met drie kittens is donderdag achtergelaten op een tramrails in IJsselmonde. De diertjes lijken gezond maar zijn erg bang. Ze worden opgevangen in een gastgezin.

© Katwalk

De drie kittens zijn donderdag opgevangen door Ilse van den Oudenalder. ,,Hun  oortjes hangen. Als je ze probeert te pakken, schieten ze alle kanten op'', legt ze uit. ,,Het belangrijkste nu is dat ze tot rust komen. Even een paar dagen geen prikkels.''

Een vrouw die haar hond uitliet vond de dichtgeplakte doos met de kittens. Ze was gaan bellen met opvangplekken, maar die zitten allemaal vol. Uiteindelijk kwam ze via Facebook terecht bij Van den Oudenalder, die onder de naam Katwalk de dieren opvangt. ,,Ze blijven hier tot we een geschikt baasje gevonden hebben'', vertelt ze.

Nestje

Het dumpen van kittens is een bron van frustratie voor Van den Oudenalder, die al vijftien jaar katten opvangt voor instanties als de Dierenstee in Numansdorp en Stichting Scheldekat in Vlissingen. ,,Mensen denken: ik wil graag een nestje met kittens, want dat is zo leuk. Maar ze beseffen niet dat de opvang vol met kittens zit die ook een huis zoeken. Het nestje kittens wordt vervolgens op Marktplaats gezet. Wanneer het daar ook niet lukt om ze te verkopen, dumpen ze ze maar op straat. Vreselijk.''

Geïnteresseerden kunnen zich melden op katwalk.nl.Donderdag, 9 augustus 2018

Hoe is dit mogelijk, wie verzint dit... Een doos met drie poesjes van circa 8 weken op de trambaan zetten 😥
Het verhaal heeft de krant gehaald, zo bizar.

Maar nu zitten het zwart-witte katertje, het schildpad poesje en het zwarte poesje/katertje (?) op de computer kamer bij ons.
Uiteraard wilden we hen in een bench maar we hadden niet gedacht dat ze door de spijltjes naast het deurtje konden maar de eerste nacht waren ze daar dus al uit ontsnapt 
Ze maken tot heden nog geen grote stappen dus vanavond wordt een poging gedaan om hen weer in een andere bench te plaatsen. Hier kunnen zij beter benaderd worden en de behandeling krijgen die nu bij hen past.

Dus lieve schatjes, geniet nog even van de vrijheid vanavond weer in het gareel