Floor

Dinsdag 3 juni 2013

Gisteren hebben we Floortje moeten laten inslapen.
Cora is maandag met haar naar de dierenarts geweest en na bloedonderzoek bleek dat haar nieren erg slecht functioneerden.
Zondag was ze al erg beroerd en voelde ze koud aan, we hebben haar toen op een warmte kussentje gelegd, dit vond ze toch wel erg lekker.
Heel zielig om te zien als zo'n poesje zich zo ziek voelt.
In goed overleg met de dierenarts en het asiel hebben we dit besluit genomen, het is voor Floortje beter zo, maar dat druist enorm in tegen ons gevoel.
Eerst afgestaan door haar baasje en naar het asiel gebracht, waarschijnlijk was ze toen al niet lekker.


Floortje is 11 jaar geworden

Zondag, 2 juni 2013

Vrijdag is Floortje naar de dierenarts geweest. Ze was heel lief bij de dokter, was iets afgevallen en had koorts en een wat opgezette lever. Ook heeft ze een middeltje tegen het braken gehad.
De boodschap was dat Floortje in ieder geval wel weer wat moet gaan eten. Helaas doet ze dat zelf niet en is Ilse dus begonnen met dwangvoeren. Eten wat vloeibaar gemaakt met water en dan met een pipetje in haar mondje doen.

Wat precies de reden is dat zij zich niet lekker voelt is moeilijk te zeggen. Wellicht door stress/verdriet een verminderde weerstand of zij had al wat onder de leden.

Gisteren heeft zij wel het eten weer gedeeltelijk uitgespuugd. We proberen het vandaag opnieuw en nemen anders weer contact op met de dierenarts.

Om de stress te verminderen hebben we haar nu in een bench gezet en eigenlijk lijkt ze dat juist wel heel prettig te vinden. Ze ligt nu lekker op een warm dekje en zou wel uren geaaid willen worden. Ze ligt dan maar te spinnen ! Ook zachtjes haar vachtje kammen vindt ze fijn.

Donderdag, 30 mei 2013

Vandaag was Floortje niet zo lekker, een paar keer gespuugd. Moeten we in de gaten houden. Ze oogt wel goed.

Gisterenavond en nu vanmiddag en vanavond weer kunnen aaien. Ze ligt dan op bed, het liefst met haar koppie naar de muur maar vindt het wel fijn als ze geaaid wordt. Vanavond heeft ze niet liggen spinnen maar het kan natuurlijk niet altijd feest zijn.

Best vreemd dat dit gedrag alleen van verdriet zou komen. Ze moet zoveel overwinnen om door ons benaderd te worden.
Enfin we houden gewoon vol, er zijn kleine resultaten geboekt tenslotte.

Woensdag, 29 mei 2013

Het gaat nog erg langzaam. Gisterenochtend kon ik Floortje zachtjes over haar koppetje aaien. 's Avonds lag ze op bed en na heel voorzichtig benaderen kon ik haar zo goed aaien dat ze helemaal ging knorreborren. Ze genoot er echt van maar het bleef best wel eng natuurlijk voor haar.

Vanmorgen meteen weer met goede moed naar haar kamertje maar helaas stond haar pet vandaag anders want ze dook onder het bed en bleef daar zitten. Vandaag wel weer een poos bij haar gezeten maar ze vindt het te eng om tevoorschijn te komen.
Misschien vanavond weer als het donker is.

We hebben de luxaflex wel omhoog gedaan want ze vindt het leuk om in de vensterbank te zitten en naar buiten te kijken.

Maandag, 27 mei 2013

Vrijdag belde het asiel over Floor. Floortje is een poesje van 11 jaar oud. Haar maatje is overleden en nu is zij zo verdrietig dat ze met haar koppie in een dekentje gedoken blijft zitten. Dezelfde strategie als van Mickey die hier laatst was 'als ik jullie niet zie zien jullie mij ook vast niet'.

Ilse heeft Floor opgehaald en we proberen met veel aandacht Floortje weer wat op te vrolijken.

Zaterdag eerst even laten wennen aan haar nieuwe kamertje. Ze heeft voornamelijk onder het bed gezeten.

Zondag een groot deel van de dag bij haar op de kamer geweest en veel met haar gebabbeld. Soms zegt ze ineens ook wat terug. Ook moest zij een paar keer haar veilige haven verlaten om naar de kattenbak te gaan. Wel heel knap dat ze dat na een aantal pogingen echt langs ons heen durfde. We hebben haar ook geprezen natuurlijk dat ze zo'n knappe poes is ;-)

En afgelopen nacht heeft ze OP bed geslapen en vanmorgen lag ze in de home sweet home doos. Echt goed hoor Floortje !

Benieuwd welke nieuwe stap we morgen kunnen melden.