2021 Elinka met 4 cyper kittens

2021

Even een update over de afloop van dit nestje:

Moederpoes Elinka heeft een prachtig thuis gekregen bij een lief bazinnetje met een prachtige tuin en waar zij alle aandacht krijgt. Zo ontzettend fijn dat Elinka goed is terechtgekomen. Eerst heeft zij haar eigen kittens en nog eenzelfde aantal pleegkittens grootgebracht. Nu wordt zij lekker zelf vertroeteld en verwend 😀


Emiel en Elfie zijn samen in Barendrecht gaan wonen in een huishouden met twee jonge baasjes. Ontzettend leuk dat zij nu alle vier 😉 opgroeien.
Veel geluk lieve schatjes 😘


Elinn heet tegenwoordig Tracy en woont bij een grote poezen-vriend. Regelmatig krijgen wij nog een update over Tracy en wat heeft zij het leuk 😀 Heel fijn Elinn dat je daar mocht komen wonen.


En Emmie hebben wij buiten de Hoeksche Waard gebracht naar haar nieuwe huisje. Ook bij een jong gezin met een klein poezenbazinnetje. Wat heb jij een mooi groot huis gekregen om lekker te kunnen spelen Emmie 🤩 Ook jouw berichtjes zagen er heel leuk uit 😀

Zondag, 8 augustus 2021

Met Emiel is het een poosje minder goed gegaan. We zijn diverse keren naar de dierenarts geweest omdat hij afviel en niet wilde eten. Geen koorts of diarree maar echt wel zorgelijk. Gelukkig is dat toch weer goed gekomen en is het nu een heerlijk mollig mannetje. Door alle extra verzorging die op dat moment door hem niet gewenst was (medicijnen toedienen, dwangvoeren e.d.) moeten we wel wat meer moeite doen voor de gunsten van Emieltje. 🙂
(op de foto poseert Emiel)

Elinn was langere tijd wat op meer op de achtergrond maar is inmiddels ook heerlijk aan het kroelen en heeft het reuze naar haar zin op de Katwalk. Ook Elinn heeft een kort knik-staartje maar gelukkig groeien ze toch meer dan we aanvankelijk dachten. Waarschijnlijk wordt het net zoiets als bij moeder Elinka en dat is prima.

Elfie is het enige cypertje van dit nestje met een normale staart. Elfie is de grootste van het nestje, een heerlijk kitten om mee te kroelen. Zij heeft bijna dezelfde tekening in het gezichtje als Elinn maar de staart geeft dan altijd uitkomst wie wie is 🙃

Emmie is een schattig poesje. Komt graag naar je toe en is een slank poesje die wat hoog op haar pootjes lijkt te staan. Dat kan ook door de tekening van haar voorpootjes komen maar het is een beauty. 

Moeder Elinka is een superlieve moederpoes. Wat heeft zij lang de 'kleintjes' geroepen om weer wat melk te geven. En als moeders riep dan kon het op een zeker moment wel even duren maar toch kwamen dan altijd uit allerlei hoeken de poesjes tevoorschijn om haar van haar melk te verlossen.
Overigens is het aantal kittens die hiervan gebruik maakt opgelopen tot 8 (!)
4 van haarzelf, Casper en Chelsea, Woezel en Herbie.

Elinka is ook degene die ons eraan herinnert dat het tijd is voor zachtvoer. Als wij dat dan eindelijk door hebben dan zitten alle kleintjes te eten en Elinka zit te wachten tot zij klaar zijn.....en dan blijven alleen de kruimeltjes voor haar over. Wat ben je toch een liefdevolle moeder Elinka! 😘

Donderdag, 24 juni 2021

Moederpoes Elinka is in de opvang gekomen met haar 4 kittens. Oorspronkelijk 5 kittens maar voor binnenkomst al gereduceerd tot 4.

Vier schattige cyperse kittens. Drie van hen met een kort knik-staartje. Zoals moeder Elinka eigenlijk ook een kort knikstaartje heeft. Alleen Elfie heeft een normaal staartje. De andere twee poesjes heten Elinn en Emmie. Het katertje heet Emiel en Emiel is standaard erg moe (lees lui). Hij heeft een mooi cypers kopje en vrij weinig wit. 
Volgens de papieren zijn de kittens net zo oud als Casper en Chelsea en zou hun 'grootte' door een groei-achterstand komen. In ieder geval zijn we wel een slagje kleiner dan de C-poesjes maar verder ontlopen ze elkaar niet zoveel. Ze eten en groeien goed. 
Moeder Elinka is erg mager maar eet wel graag en goed dus we maken ons er nog geen zorgen om. Ze heeft ook genoeg melk om ook Casper en Chelsea mee te laten delen 🙂

Moeder Elinka zou volgens zeggen heel vies zijn maar haar witte vlakjes vacht lijken een zwarte ondergrond of zwarte donslaag te hebben. Heel bijzonder.