2016 4+4 Scheldekat Cypers

Vrijdag, 10 februari 2017

Nou, Ivo is verhuisd. Deze jongeman heeft de naam Odin gekregen. Prachtige naam bij een prachtige vent.

We hebben inmiddels al zoveel leuke berichtjes en foto's over hem gekregen! Hij doet het supergoed. Wij snappen het soms echt niet maar de poesjes ontwikkelen zich soms in een andere omgeving heel anders dan hoe we hen hier kenden.
Ivo ook; krijgen we een foto dat hij op schoot van z'n vrouwtje ligt 🙃 Ongekend. We zijn superblij met deze match. Ook Juno en Hera beginnen Ivo al aardig te waarderen 😘


Het overgebleven duo Dotje en Suske uit dit nestje zijn nog bij ons. Zij zijn wel gereserveerd maar zullen pas in maart naar hun nieuwe adresje in Malden verhuizen.
Toen het bezoek kwam voor Dotje en Suske liet Dotje zich lekker zien. Suske naar verwachting natuurlijk weer op de achtergrond wanneer er vreemde mensen zijn 🙃

Normaalgesproken komt Dotje op haar eigen moment bij ons een kroeltje halen en Suske komt eigenlijk altijd wanneer we op de bank zitten lekker kroelen. Lekker tegen je aan komen liggen en dan lekker over haar buikje aaien. Het enige dilemma wat ze nog heeft is een keuze maken tussen Ilse en mij maar gelukkig vindt ze mijn hoekje van de bank het lekkerst 🙃

We zijn superblij met de match die we voor hen hebben gevonden. Lieve baasjes voor twee lieve poesjes. Dat moet goed gaan.


Op de foto : Dotje

Zondag, 22 januari 2017

Er is veel gebeurd sinds 11 december, de laatste keer dat we over de cyper-family schreven 😮

Het goeie nieuws is dat ook Ivo een nieuwe huisje heeft. Hij is naar twee poesjes verhuisd die ook bij Katwalk vandaan kwamen; Pepsi (nu Juno) en Hera (uit het nestje Jorni en Joan). Wij waren heel erg blij met deze aanvraag. Ons voorbeeld adres wanneer we voor iets moeilijker plaatsbare katjes een baasje zoeken wilde nu zelf nog een katje erbij.
Lieve Ivo heel veel geluk en maak er wat gezelligs van met je twee nieuwe zusjes 😘


Het minder goede nieuws is dat Dotje en Suske weer bij ons terug zijn. We kunnen het niet verklaren. Ze hebben gewoon even geen geluk gehad.
Het feit op zich is niet leuk en ook voor deze twee smurfjes leek het eerst wat verwarrend maar inmiddels genieten wij weer volop van dit geweldige duoOp de foto Suske met haar prachtige groene oogjes !!!

Zondag, 11 december 2016

Vanavond gaan wij vriendje Omar naar zijn nieuwe baasjes brengen.
Spannend voor alle partijen. Omar is het vriendje van Ilse. Zwaan kleef aan 🙃  Hij is hier al zo lang geweest en we hebben ook al veel met hem meegemaakt. Natuurlijk zijn ontwikkeling naar zo een leuke, speelse, drukke puber kater maar ook met zijn hartprobleem. Maar vanaf vanavond gaan zijn nieuwe baasjes van hem genieten en hij van hen en van de nieuwe poezenvriend en hondenvriend  Dan blijft alleen Ivo nog over uit dit nestje. De lieve, verlegen slungel (Ivo op stelten ) die steeds meer toenadering zoekt bij ons en bij de kleine Snoet.

Vorige week zou hij gecastreerd worden maar zijn balletjes waren niet goed ingedaald en dat moet dus nog een keer in de herkansing met een wat grotere operatie.
Zondag, 27 november 2016

Dotje en Suske hebben afgelopen week bezoek gekregen van hun nieuwe baasje.

Dotje had een leuk speeltje te pakken en kon daar dus wel een leuk showtje mee geven  
Suske is wat terughoudender als het om nieuwe situaties of mensen gaat. Zij kwam later gelukkig ook nog wel even spelen.

Het zijn alletwee zulke lieverdjes. Kroelen en bij je liggen vinden ze echt heerlijk. Dotje prefereert de kleine hoekjes en holletjes en ook Suske snuffelt graag met haar snoetje tussen je rug en de bank o.i.d.  Lekker stelletje.

Morgen worden ze beiden gesteriliseerd en dan blijven ze nog een weekje hier. Volgende week maandag verhuizen zij naar Delft 🤩

Zondag, 27 november 2016

Ilse heeft gisteren Omar onder de aandacht gebracht op Facebook om te zien of we het juiste baasje kunnen vinden voor Omar (die mogelijk op termijn toch wat extra zorg nodig zal hebben voor z'n hartfalen).

We waren zeer verrast met de reactie uit de naaste kring waarin nu het nieuwe baasje is gevonden.
Ziet er heel erg goed uit voor onze Omar. Naast de zorg zal hij er een poezenvriendje en een hondenvriendje krijgen.

Zal vast even wennen zijn voor hem maar we zijn erg blij met deze ontwikkelingen voor onze lieve vriend.😘

Dinsdag, 22 november 2016

Gisteren is Ilse met Ivo naar Gorinchem geweest voor een hartecho bij de specialist.

Wij waren echt bang dat Ivo eenzelfde afwijking zou hebben als Omar maar tijdens het onderzoek bleek al dat de arts een stuk vrolijker verslag deed en de uitkomst was dan ook om echt blij van te worden!!! 😀

We zijn ontzettend blij dat het lieve ventje een goed werkend hartje heeft. Hij heeft zich tijdens het onderzoek heel goed en gewillig gehouden. Hij kon ook lekker geaaid en geknuffeld worden.😎

Gisterenavond leek het wel alsof Ivo zelf ook over een grens was getrokken met al deze gebeurtenissen want hij heeft heerlijk gespeeld en kwam naar de bank en leek ook elke keer een soort van 'oogcontact' met ons te willen maken. Echt een schatje!


Op de foto Omar tijdens de hartecho (dus niet Ivo )


Donderdag, 10 november 2016

Er is veel gebeurd de afgelopen maand met onze acht Scheldekatjes.

Per poesje of koppeltje even een update.

Dot en Suske

Dot en Suske hebben een maandje in Middelburg gewoond en zijn toen weer teruggekomen.
Inmiddels zijn ze hier alweer bijna twee weken en hebben de draad weer helemaal opgepakt bij hun eigen broertjes.

Beide poesjes, die inmiddels echt een setje vormen, zijn dus weer klaar voor een nieuwe en hopelijk laatste herplaatsing.

Met name Suske lijkt van de gebeurtenissen een angst aan reismandjes overgehouden te hebben Toen deze week het mandje klaargezet werd voor het dierenartsenbezoek van Cas en Jelle schoot Suske onder de bank en is de hele dag onzichtbaar gebleven 🤔

Dotje is een schattig, lief en klein poesje met een superzacht vachtje. Houdt ontzettend van kroelen en lijkt altijd op haar gemak. Met haar speciale koppie en gezichtsuitdrukking is zij een aandoenlijke verschijning.

Suske is ook een lief kroelertje, op een andere manier dan Dotje maar erg zachtaardig en lief. Ook samen met Dotje vormt ze een schattig setje.
's Avonds dirigeren we 'de meiden' naar boven zodat de mannen beneden onder elkaar zijn en de meiden boven bij Tanya en Tapia verblijven. Een en ander ook omdat ze bijna geslachtsrijp zijn.

Fay en Kate

Fay en Kate zijn al geplaatst in Pijnacker.
We zijn erg blij met deze match. De twee zusjes hebben een eigen kamertje waarvandaan zij de kans kregen om rustig de rest van het huis te ontdekken.

De baasjes zijn erg blij met hen en ze krijgen dan ook alle aandacht om zich goed te kunnen ontwikkelen.

Fay lijkt wat het voortouw te nemen en kwam als eerste naar beneden.
Een heel lief setje.

Wij (en met name de kleine Lucky) misten de twee natuurlijk wel. Het was ook ineens veel makkelijker om de overgebleven cypertjes te herkennen 🙃

Op de foto de nog kleine Fay.

Lieve Fay en lieve Kate, veel geluk bij jullie nieuwe baasjes !

Cas en Jelle

Het is al een aantal weken geleden dat er bezoek kwam voor Cas en Jelle. Moeder met rustig jong kindje. Zij namen de tijd om de poesjes te observeren. Dat is altijd goed. De poesjes zijn nog klein en slapen dan veel. Het kan net het moment van de dag zijn wat dan bepaalt wat je van hen ziet.
Cas en Jelle zijn sociale poesjes en kwamen dan ook lekker naar hen toe waardoor de keuze op hen viel.

Plaatsingsdatum was bepaald op aanstaande zaterdag.

Omdat ze nu al zo'n vijf maanden oud zijn en wat pubergedrag begonnen te vertonen zijn deze twee mannen afgelopen maandag gecastreerd. Eind van de dag waren beiden weer redelijk goed bij de les. We hebben lekker de verwarming wat hoger gezet zodat ze niet teveel zouden afkoelen.

Cas is echt een grote vent (3,5 kg !) en Jelle een grote slungel
Cas vindt het wel grappig om opgepakt te worden en over z'n buikje gekriebeld te worden.
Jelle is een enorme ouwe kroeliewoelie. Ga op de bank zitten en Jelle komt bij je liggen en probeert dan z'n koppie in je handen te drukken want er moet gekroeld worden 🙃 Lieve vent hoor!!

Lieve mannetjes die zaterdag dus naar Rilland zullen verhuizen.

Op de foto Cas.

Omar

Omar is een schattig mannetje met een gelige gloed over z'n vachtje, heel apart

Hij is altijd in de buurt en zeker wanneer Ilse op de bank zit dan komt hij bij haar. Niet echt op schoot liggen of ernaast maar altijd in een of andere houding half over haar heen of tegen haar aan  
Echte vriendjes die twee 😘 (Gelukkig komt Jelle vaak bij mij 😉)

Tijdens de gezondheidscheck van de tweede enting bleek Omar een redelijk aanwezig hartruisje te hebben. Stichting Scheldekat neemt in dat geval het signaal serieus en wij zijn dus met Omar in Dordrecht bij een dierenkliniek geweest met een hartspecialist. In onze onschuld dachten wij gewoon voor niks te gaan maar helaas pakte het anders uit. Er is een heel verslag gemaakt van zijn situatie en de conclusie is dat hij een zeer grote hartafwijking heeft waardoor de levensverwachting erg is afgenomen. Niet te schatten is hoe oud Omar zal worden en hoe de kwaal zich zal ontwikkelen. Kan een paar maanden zijn maar kan ook nog een aantal jaren zijn.

Op dit moment merken we niets aan Omar maar we zoeken nu uiteraard wel een baasje die deze situatie kan handelen.

Ivo

Lieve, zachtaardige en bescheiden Ivo 😘
Een prachtig gemarmerd cypers ventje met een karakteristiek koppie.

Tijdens het bezoek met Omar bij de specialist hebben we de verhoogde ademhaling in ruststand bij Ivo aangehaald en de dierenarts vond het zeer raadzaam om ook Ivo te laten controleren op hartafwijking.
We willen niet op de zaken vooruit lopen maar feit is wel dat Ivo een zeer hoge hartslag heeft. Als 30-40 slagen per minuut normaal is heeft hij met meer dan 80 toch wel een alarmerend ritme.
Ook het feit dat hij niet actief meespeelt en vaak in zijn mandje ligt draagt bij tot onze angst dat ook Ivo iets vergelijkbaars als Omar heeft.

De afspraak is gemaakt. Duimen voor een goede afloop.

Ivo is verder een schattig katje die lekker met de broertjes en zusjes meehuppelt naar de keuken als er gegeten wordt.
Hij vindt het nog wat eng om aangehaald te worden door die enge mensenhanden  
Met zijn lieve oogjes vraagt hij wel altijd om wat aandacht. Lekker praten dus met die lieve knul


Tot hier de update van 10 november van de acht cyperse Schelde katjes. Resume:Nog te plaatsen:

- Suske en Dot

- Omar (speciale plaatsing)
- Ivo (speciale plaatsing)(op de foto mooie Cas)

Dinsdag, 4 oktober 2016

Cas en zijn broertjes en zusjes wachten nog steeds op een lief baasje.
Super lieve sociale kittens welke alleen per 2 geplaatst worden via Stichting Scheldekat. 😉

Qua karakter verschillend, zo hebben we Omar en Jelle "de kroelert", ze houden van aaien, spinnen en pootjes die op je schoot trappelen.🙂

Kate en Fay zijn "geheime liefdes": Ze springen niet gelijk op je schoot maar als ze even de tijd krijgen zullen ze je overspoelen met kopjes geven.🤔

Ivo is de " spion" hij houdt alles in de gaten wat er gebeurt. Als je iemand zoekt die altijd uit de problemen blijft en geheimen kan bewaren is Ivo de geschikte kater. Prachtig ventje met een karakteristiek kopje, lijkt op een Bengaal.

Cas is de " uitslover en entertainer". Hij houdt erg van spelen, ontdekken en grenzen verkennen. Een avontuurlijke kater  maar hij maakt wel tijd vrij om zijn liefde te tonen  Een uitbundig type kun je wel zeggen. Dus als je een kat zoekt met zelfvertrouwen dan is Cas de juiste match! 🤩

Op de foto Fay!

Vrijdag, 30 september 2016

Gisterenmiddag zijn we dan met Dotje en Suske naar Middelburg gereden. Het was nog wel even 'check, check, double check' om te zien of het echt wel Suske en niet Jelle was en niet toevallig Fay in plaats van Dotje

Ze waren erg rustig in de auto en aangekomen in Middelburg mochten ze meteen op hun eigen kamertje. Prachtig onderkomen hebben ze gekregen! Krabpaal, mandjes, lekkere kussentjes 🙃

Dotje kwam al gauw beneden de boel inspecteren, Suske bleef lekker boven in haar hoekje 🤔

De eerste berichten waren dat ze wel wat van slag waren maar vandaag mooie foto's gezien dat ze relaxt op hun paaltje liggen

Heel veel plezier in Middelburg lieve kroeliewoelies 😘Zondag, 25 september 2016

Gisteren is de dierenarts uit Middelburg langsgeweest om de acht smurfjes een tweede enting te geven.
Ook kleine Dot heeft deze keer een gewone enting gekregen.

Ze hebben ook meteen een gezondheidscheck gehad.
Omar heeft een hartruisje. De anderen waren allemaal gezond. Het hartruisje van Omar wordt nog even verder onderzocht.

Hij doet lekker mee met de rest tijdens de speel- en ravot uurtjes. Ook komt de kleine Omar regelmatig even een kroeltje halen.
Ze worden allemaal wat aanhankelijker. Zelfs Ivo vindt het stiekem wel fijn om even geaaid te worden.

Dotje komt vaak bij ons op de bank en nestelt zich dan lekker tegen je aan, ondertussen lekker knorreborren .

Suske doet dat ook en haar 'tweeling' broertje Jelle komt ook steeds meer los. Echt een grote vent is dat geworden!
Vrijdag, 16 september 2016

Dotje en Suske zijn gereserveerd 😀 
Twee heerlijke poesjes die lekker kunnen spelen en kroelen.

Toen de baasjes deze week op bezoek waren en we Dotje voor de zekerheid nog eens op de weegschaal zetten bleek dat zij een ons zwaarder was dan we dachten .
We maakten ons er al geen zorgen meer over want zij loopt energiek tussen de anderen en hoeft ook geen bijvoeding meer maar dat zij nu bijna ook een kilo weegt was echt wel een verrassing 🙃
Suske mag met de kleine Dot mee; lekker stelletje hoor !😘


De keuze was helemaal nog niet zo makkelijk want ook de anderen zijn zo super leuk !
Macho Cas, zorgzame Fay (zorgzaam voor de kleine loge omdat die lekker melk krijgt ), prachtige Ivo, aandoenlijke Omar, verlegen Jelle en rustige Kate.
Schatjes!! allemaal!

Zondag, 4 september 2016

Wow, is het echt al twee weken geleden dat we voor het laatst over deze smurfjes geschreven hebben...

Nou dat is met de ontwikkeling van de acht ook merkbaar want ze ze zijn aardig los gekomen. Er zitten een paar kroeliewoelies tussen zoals Cas, Dotje, Suske.
De anderen willen ook graag aandacht en komen dan lekker spelen of met een bol ruggetje bij je langs maar (nog) niet bij je op schoot. Maar dat hoeft uiteraard ook niet.
Alleen Ivo zoekt vaak nog even een rustig plekje op totdat er gespeeld wordt of gegeten wordt. Dan vergeet hij ook even het 'gevaar' 🙃.

Het is best moeilijk om nu deze acht cypertjes weer uit elkaar te houden.
We willen niet meer met nagellakjes werken zoals bij de zwarte poesjes uit het vorige nestje dus zitten we vrolijk de hele dag te puzzelen;

Dotje die zich door haar grootte en haar koppie onderscheidt.
Ivo en Fay: gemarmerd mannetje en vrouwtje met gele vlekken achter het oor.
Jelle en Suske : gemarmerd mannetje en vrouwtje met grijze vlekken achter het oor.
Cas en Kate: gespikkeld mannetje en vrouwtje.
Omar: gespikkeld mannetje met een gele gloed.

Naast het puzzelen is het ook de hele dag tellen.
Maya die even oud is maar uit het asiel komt loopt hier ook vrolijk tussendoor.
Zonder dubbeltellingen dienen we dus elke keer op negen uit te komen 🤭

We verbazen ons nog weleens over de kennis van anderen over de poesjes die bij ons zitten. Gisteren was er bezoek om naar twee poesjes (en uiteraard de rest) te komen kijken. Zij wisten vaak precies te benoemen wie wie was 🙃


Zaterdag, 20 augustus 2016

Vandaag zijn Rob en Karin uit Middelburg geweest om de cyperse poesjes te enten. Kleine Dotje was nog zoveel lichter dan de anderen dat zij een enting van 'dode' entstof heeft toegediend gekregen maar gelukkig wel al geënt. 😉

Uit Middelburg waren tevens de vier broertjes/zusjes/neefjes/nichtjes van de vier cypertjes meegenomen. Wij hadden verwacht dat zij wel door een ander gastgezin zouden worden opgehaald maar ivm vakantieperiode waren deze even niet beschikbaar.
Uiteindelijk misschien wel beter dat zij nu met z'n allen bij elkaar bij ons zitten.🤩

Van een cypers gespikkeld poesje denken wij in ieder geval wel dat zij het zusje van Cas is. Zij lijken erg op elkaar en ook het vrouwtje is redelijk toegankelijk, net als Cas. Wij hebben haar Kate genoemd.😘

Het andere vrouwtje welke meegekomen is heet inmiddels Suske. De andere twee zijn katertjes en heten Jelle en Omar.

Dotje is echt een schatje. De naam past precies bij haar 🙃. Zij ligt nu op m'n schoot te knorreborren.
Gelukkig groeit zij ook redelijk maar dat is vast te danken aan alle lekkere hapjes die zij van Ilse krijgt toegeschoven (vette haring, kipfilet en tonijn)  

Zij kan ook al heerlijk met haar pootjes stampen op de rand van het mandje. (op de foto ligt zij lekker te poseren).

Dinsdag, 16 augustus 2016

En ze heten :

Klein cypers gemarmerde poesje : Dot
Groot cypers gemarmerde poes   : Fay
Groot cypers gemarmerde kater  : Ivo
Groot cypers gestippelde kater   : Cas


Dinsdag, 16 augustus 2016

Stichting Scheldekat had een vangaktie gehouden in Terneuzen en Nieuw en Sint Joostland. Resultaat was veertien kittens.

Omdat wij de meeste Scheldekatjes al hadden geplaatst zijn wij richting Middelburg gereden om ook een aantal van deze veertien kittens op te halen. Het werden er vier.

Er was geprobeerd om zoveel mogelijk de nestjes bij elkaar te zetten maar er lijkt toch wel een leeftijdsverschil tussen de katjes te zitten.
Heel vreemd want het kleintje van nog geen 6 ons lijkt sprekend op het broertje en zusje van al 1200 gram. Dan is er nog een katertje van ruim een kilo maar die is gespikkeld cypers. De anderen zijn enigszins gemarmerd cypers (met prachtig lichte vlakken achter hun oortjes 😘). 
Erg mooie poesjes!  

Op de terugweg uit Zeeland werden we nog gebeld door het asiel of wij Mirjam (de poes Mirjam 🙃) konden opvangen. We hebben haar meteen opgehaald. Vanwege de vele raakvlakken en het feit dat Mirjam (bij ons omgedoopt tot Maya) al geënt is hebben we ze alle vijf op de kattenkamer gezet.

Het kleine cypertje, een poesje, komt wel naar ons toe en gaat ook lekker spinnen als ze wordt geaaid. Tijdens het eten ontpopt zij zich echter tot een ware tijger. Er mag nauwelijks naar haar gekeken worden

Het gespikkelde katertje is ook redelijk relaxt.
Broer en zus cyper is wat terughoudender maar met een speeltje komen ze wel uit hun veilige hoekjes . Komt goed!