Fristie & Pukkie

Zaterdag, 18 augustus 2012

Vanmorgen is Fristie opgehaald door z'n nieuwe baasjes. Het ging ineens heel snel maar wij vonden dit ook weer een goede match. Ondanks dat moesten we toch wel even slikken toen we na zo'n lange tijd dan toch afscheid van hem moesten nemen. Hij is hier best lang geweest en het is zo'n aanhankelijk ventje!

Maar nu heeft hij gelukkig zijn eigen baasjes die ongeduldig naar hem uitgekeken hebben.
Vanmorgen heeft hij meteen het huis onderzocht en waarschijnlijk mag hij ook al even naar buiten, onder begeleiding. Het wordt wel heel erg warm vandaag en met zo'n zwart jasje moet je dan wel oppassen.

Overigens blijft hij waarschijnlijk Fristie heten ! Wij vinden dat best wel grappig en in dit geval is het helemaal leuk omdat hij ook al behoorlijk luistert naar zijn naam.

Pukkie blijft overigens ook Pukkie heten. Daar werd in eerste instantie nog even over getwijfeld maar Pukkie past bij hem vond het nieuwe baasje, en dat is ook zo ;-)

Donderdag, 16 augustus 2012

We zijn ons al een beetje aan het voorbereiden op het afscheid van Pukkie.
Dinsdag is het nieuwe baasje van Pukkie wezen kijken en wij zagen het eigenlijk al meteen; dat is een klik. Pukkie lag zich ook geweldig te verkopen want hij lag lekker op de bank naast het nieuwe vrouwtje te spelen ;-)  
Toevallig stond er ook al een afspraak voor Pukkie voor de entingen en het chippen bij de dierenarts gisteren in het dierenasiel.
Ook Fristie is meegeweest naar de dierenarts voor z'n tweede enting.

Beiden waren gisteren wel wat lomer dan normaal maar vandaag is alles weer goed. Pukkie is dan ook helemaal klaar voor z'n nieuwe avontuur. Hij wordt morgenochtend opgehaald. Spannend maar wij hebben er een goed gevoel bij. Na een gewenningsperiode hopen we dan ook goeie verhalen te mogen ontvangen over dit mannetje.

Maandag, 13 augustus 2012

Het zijn zulke schatjes, Fristie en Pukkie. Ze kunnen heerlijk samen spelen. Fristie is wel verder in de ontwikkeling dat kun je zien aan het uithoudingsvermogen en de onderneminsdrang van hem.
Zijn allergrootste hobby is buiten spelen. Er is altijd wel iets voor hem te beleven en het is de laatste weken natuurlijk ook supermooi weer voor hem (en ons) om buiten te zijn. We moeten hem natuurlijk wel in de gaten houden maar hij taalt er niet naar om te ontglippen. Hij beleeft ook zoveel; of spelen met een blaadje, een leeg slakkenhuisje, met Pukkie met een volwassen kat of met buurkat Doerak.

Vorige week was Fristie via de Red Robin naar het schuurdak geklommen. Doerak zag het gebeuren en ging hem achterna. Toen ze beiden op dak zaten werd Doerak wat onrustig want hij vond de kleine Fristie waarschijnlijk toch nog te klein voor zo'n avontuur. Hij deed dus voor hoe Fristie weer via de boom naar beneden kon. Daar kreeg hij geen respons op. Toen pakte Doerak hem in z'n nekvelletje en probeerde hem mee te slepen. Het zag er zo lief maar ook kansloos uit dat Ilse de trap maar heeft gepakt om Fristie naar beneden te halen.
Maar wat een schatje zo'n Doerak he! Zelf ook nog geen jaar oud. Een echte vriend!

Pukkie is ook zo'n heerlijk katje. Hij loopt je veel achterna, met name als je richting keuken loopt want dan komt er altijd wel iets lekkers te voorschijn. Zeker nu we weer bevestigd hebben gekregen dat een kat zich niet over-eet ;-)
Die bevestiging kwam van een kenner die wij ook hadden ingeschakeld om eens onder de staart van Pukkie te kijken. We hadden haar als vrouwtje binnengekregen en nooit meer getwijfeld want ze had alle kenmerken van een vrouwtje..... Maar toch..het is een mannetje!

Pukkie heeft een heel ander postuur dan Fristie. Hij heeft een bol buikje en ziet er gezellig compact uit. Hij heeft ook zo'n grappig snoetje, net een vlekje die hij heeft overgehouden na een schoteltje melk naar binnen gewerkt te hebben. Echt een schatje.

Dinsdag, 31 juli 2012

Ze zijn zo leuk samen! Fristie is een stukje groter dan Pukkie maar heel rank, terwijl Pukkie zo'n leuk bol buikje heeft. Pukkie eet ook als een dijker. Fristie gaat meer voor de snoeperijen; vanavond af en toe een sperzieboontje bietsen tijdens ons eten. En bovenal slagroom snoepen. Als er een toefje slagroom op de grond wordt gespoten komt hij aangerend en remt vaak net iets te laat waardoor z'n oortje, z'n buik, in ieder geval iets er helemaal onder zit.

Fristie is echt zo'n schatje. Hij speelt heerlijk met z'n kleine 'zusje' en komt regelmatig even bij ons een kroeltje halen. Z'n grootste hobby is buitenspelen. We hebben nu een paar weken heerlijk weer gehad en hij vond het geweldig om buiten te rennen, spelen en klimmen zonder aanstalten te maken buiten het hek te willen.

Pukkie leert snel van haar vriendje en hobbelt gezellig de hele dag achter hem aan. Zij is wel duidelijk kleiner en dus ook eerder moe. Zij kan dan ook van het ene op het andere moment in slaap vallen.

Donderdag 26 juli 2012

Afgelopen maandag heb ik Pukkie gehaald uit het asiel.
Zij is gevonden en was helemaal alleen. Vijf weken oud maar erg bijdehand.
Omdat we weten hoe Fristie kan reageren waren we al een beetje voorbereid.
We hoopten dat hij nu toch wel een beetje normaal zou doen maar helaas
Hij was erg chagrijnig en sloeg er op los. Zodra hij haar zag begon hij te grommen en dit heeft ongeveer 1,5 dag geduurd. Woensdagochtend ging het ineens beter en kwam hij er achter dat het toch wel leuk is om lekker met elkaar te spelen en te ravotten.😮
Sindsdien zijn ze, zoals we wel hadden verwacht, dikke vrienden.😀
Met al onze eigen katten kan hij het goed vinden maar een nieuwe huisgenoot moet even op de proef worden gesteld.🤨 
Dit gedrag zal hij waarschijnlijk bij zijn toekomstige nieuwe baasje zelf ondervinden. (als zij een andere kat in huis hebben)
Een koekje (katje) van eigen deeg! Maar Fristie is wel een erg lief katertje en houdt van op schoot zitten en kroelen.

Voor Fristie hebben we nog geen enkele gegadigde terwijl hij nu wel al 12 weken oud is. Ook in het asiel zitten veel kittens te wachten op een nieuw lief baasje.
Waarschijnlijk door de vakanties zijn er niet veel liefhebbers.

Op de foto is het verschil met Fristie niet goed te zien want ze lijken erg op elkaar. Pukkie een stukkie kleiner en een meisje dat is het enige verschil.

Zaterdag, 21 juli 2012

Wat was het vandaag mooi weer. Allemaal lekker naar buiten. Tenminste Fristie wel. Hij heeft heerlijk buiten gespeeld met Doerak en met de bloemetjes en het hart gestolen van de buurvrouw.

Op de foto zit hij parmantig bij de allium bolletjes.

Ook de cavia's stonden op het gras maar dat heeft hij niet eens gezien. Voor het konijntje hebben we de hele tuin met gaas afgezet en zodoende kon ook Fristie, onder begeleiding, lekker in de tuin spelen.
Alleen bij het hekje was een ontsnappingsroute maar dat hielden wij goed in de gaten.

Vrijdag, 20 juli 2012

Ze weten soms niet hoe gek ze moeten doen. Hier zijn ze weer lekker aan het stoeien. Uiteraard op papierwerk. De krant lezen kan ook niet op een normale manier met een van de twee in de buurt.

Woensdag, 18 juli 2012

Vanmorgen is Fristie bij de dokter in het asiel geweest. Hij is echt een stoere vent want hij heeft geen kik gegeven, ook niet toen de chip werd ingeschoten.
Vanavond plaatsen we even een foto hierbij want dergelijke gebeurtenissen worden uiteraard vastgelegd.

Dinsdag, 17 juli 2012

De twee smurfjes hebben het zo gezellig. Kijk ze hier eens gezellig in het hangmandje liggen, bovenin de krabpaal. Het is Fristie z'n favoriete slaapplekje maar als Femke erbij komt is het nog leuker natuurlijk.
Soms glipt Fristie 's nachts ook weleens de deur uit en dan kun je hem ook bovenin de krabpaal terugvinden.
Hij is de laatste dagen weer zo super lief, helemaal gewend aan z'n vriendinnetje.

Als je op de foto klikt zie je op de grotere versie dat Fristie z'n snorhaartjes zijn afgebroken. aan elke kant heeft hij er nog een of twee zitten ;-) Het schijnt wel vaker voor te komen bij kittens. Terwijl hij in het begin zo'n weelderige snor had.

Zondag, 15 juli 2012

Een lekker nachtje achter de rug. Eerst was Femke niet lekker en daarna Fristie. Maar vanmorgen leek het weer aardig achter de rug.
Op de foto spelen ze samen weer bij het tentje. Die tent zie je soms door de hele kamer heen schuiven en wordt dan uiteraard aangevallen door het andere poesje.

We waren al gewaarschuwd dat Femke een enorme klimmer is en dat zie je ook op de foto. Zij is hier de caviakooi op geklommen en zit dan parmantig op het watersbakje. Dat heeft ze de afgelopen dagen al meerdere keren gedaan alsof het een uitkijktoren is ;-)

Zaterdag, 14 juli 2012

Weer een weekje met allemaal nieuwe ervaringen voor Fristie.
We hebben sinds woensdag een vriendinnetje voor hem te logeren voor ca. anderhalve week, Femke. Femke is een klein zwart, schattig poesje van ook 10 weken oud. Een heel lief poesje die al begint te spinnen als je naar haar kijkt.

Fristie moest echter erg wennen aan het feit dat de aandacht weleens naar het nieuwe poesje uit kon gaan in plaats van naar hem. Hij is een hele dag chagrijnig geweest maar na de tweede nacht is hij waarschijnlijk toch met z'n goeie been uit bed gestapt want ineens waren ze aan het spelen.
Nu slaapt hij overdag nog wel in de bovenste hangmand van de krabpaal terwijl Femke gezellig bij ons op de bank bijvoorbeeld slaapt maar voor de rest zijn ze heerlijk samen aan het spelen en vindt hij het helemaal leuk. Ook Femke vindt het reuze gezellig. In haar eigen opvanghuis heeft zij ook een paar leuke vrienden maar ook niet eentje van haar eigen leeftijd.

Op de foto een foto van het mooie koppie van Femke.

En hier ligt Femke lekker met een 'beessie' te spelen.

Maandag, 9 juli 2012

Fristie wordt al echt een vent. Hij heeft een lekker bol buikje van alle snoeperijen. Tegenwoordig moeten we hem weleens op de gang achter de deur zetten om rustig te kunnen eten. Vanavond sprong hij al naar m'n vork voordat er iets op zat. En dan te bedenken dat het alleen maar vegetarische hapjes zijn die hij kan bemachtigen maar het maakt hem niet uit.

's Middags slaapt hij heel veel. In het weekend viel dat ook weer op. Als je dan gaat zitten kruipt hij meteen op je arm of schoot. Het is zo'n kroelertje, echt een schatje!

Vandaag hebben we een paar flyertjes gemaakt die we bij de vaste adressen willen ophangen (het asiel, de dierenwinkel, ons eigen raam e.d.) om Fristie aan een baasje te helpen. Veel mensen gaan natuurlijk nog wel met vakantie maar er valt uiteraard te regelen dat hij dan wat langer bij ons blijft.

Zaterdag, 7 juli 2012

We zijn inmiddels alweer een week verder en Fristie is deze week zichtbaar gegroeid. Hij is erg beweeglijk en laat zich dus moeilijk wegen maar het leek erop dat de teller even op 740 gram stond.
Ook foto's maken is een heel karwei met dit ventje. Je moet een erg snelle sluitertijd gebruiken want anders is heel Fristie niet meer op de foto aanwezig.

Z'n favoriete speeltje is het balletje in de ring. Elke keer het balletje een tik geven en er dan achteraan gaan. Helemaal leuk.

Gisteren is Fristie even op een verjaardag geweest een paar huizen verderop. Lekker geknuffeld door de vele dierenvrienden en Fristie vindt het allemaal super.
Vaak zijn kittens wat afwachtend naar vreemden maar Fristie vindt het wel interessant. Wij zagen wel aan hem de herkenning toen wij weer bij hem kwamen. Hij went dus wel aan z'n eigen mensen.

We hebben nog geen flyers opgehangen om een baasje te vinden maar we moeten er nu toch naartoe gaan werken dat hij een nieuw baasje krijgt. Daar hoort dan ook bij dat er een afspraak gemaakt wordt voor enten en chippen e.d.

Donderdag, 28 juni 2012

Verrassend nieuws over Fristie. We hebben ontdekt dat zij een mannetje is.
Toen ze gisteren lag te kroelen had ik al het idee dat ik zag dat er balletjes zaten, na een klein onderzoekje bleek dit juist.
Omdat Fristie erg klein is voor zijn leeftijd is het allemaal nog niet goed ontwikkeld en ook niet zo goed zichtbaar.
Wel even wennen als je het twee weken over die kleine meid hebt gehad en het is nu ineens een klein ventje.😮
Hij is nog steeds erg ondeugend maar ook wil hij graag kroelen en kan ook enorm knorren.😀
Fristie is per dag een paar uurtjes alleen op
zijn kamertje, maar vaak heeft hij gezelschap van Luca of Jessy. Zij kunnen uren kijken hoe hij speelt met de ring waarin een balletje rolt of hoe hij zijn leeuwtje belaagt vanuit zijn sluipplaats.😠
Fristie weegt 540 gram en zal dus nog wel even bij ons blijven. De kittens worden geent als ze 8 a 9 weken zijn of toch wel minimaal 8 ons wegen.

Hopelijk vinden we wel een heel lief baasje voor Fristie.

Maandag, 25 juni 2012

Vanmiddag was Ilse vrij en kon Fristie dus weer heerlijk kroelen. Fristie heeft een paar grote hobby's maar lekker op schoot slapen bij het vrouwtje is duidelijk favoriet.

Fristie kan ook al goed traplopen. Voornamelijk de trap af want voor het klimwerk heeft ze eigenlijk nog te kleine pootjes maar ze oefent goed.

Gisteren heeft ze een hapje tonijn gekregen. Heerlijk vond ze het! Ze gaat ook zelf al in de keuken kijken of er nog wat te eten is. Dan staat ze tussen de grote katten in te eten.
Vanavond had ze ook wat gegeten in de keuken en was ons toen ineens kwijt. Dan slaat enigzins de paniek toe lijkt wel want dan miauwt ze luid. Tot ze ons ziet en komt dan hard aangerend en springt op schoot om dan heerlijk hard te gaan knorreborren. Het is echt zo'n schatje !!

En nog even de groeispurt van het smurfje: toen ze anderhalve week geleden hier kwam woog ze 390 gram (heel erg weinig). Nu weegt ze inmiddels al 520 gram!!

We wilden Fristie op de foto zetten toen ze in de brillenkoker zat (het paste gewoon) maar ze moest ineens een geheimpje aan Ben vertellen.

Zondag, 24 juni 2012

Het gaat heel goed met Fristie! Ze is er weer helemaal bovenop en speelt als een dolle.

Fristie doet ons erg denken aan Lotte die wij vorig jaar opgevangen hebben. Een echte meid, een pittig kattekoppie. Maar als Fristie moe is en even wil rusten of slapen komt ze altijd op schoot. Ze heeft nog geen enkele keer alleen in een mandje gelegen maar zoekt ons altijd op. Misschien verwennen we haar wel een beetje teveel want als ze ons kwijt is begint ze meteen te miauwen.
Waarschijnlijk komt het ook omdat Fristie alleen is, net als Lotte.

Vandaag regent het en dat vinden onze eigen poesjes niet leuk want die zijn het liefst de hele dag buiten maar vandaag zijn ze dus liever binnen. Hier vermaken zij zich met de kleine Fristie want wat die allemaal doet ligt voor hen in een ver verleden ;-)  Vooral Mouse kijkt weer z'n ogen uit naar de capriolen van Fristie.
Luca is ook weer geinspireerd en verdedigt de tent met z'n leven.
Fristie is er niet erg van onder de indruk, zet af en toe even een bolle rug op zodat ze haar niet al te erg onderschatten.

Woensdag, 20 juni 2012

Het verhaal van vandaag is heel anders gelukkig.
Vanmorgen durfden we haar wel een paar uurtjes alleen te laten. Zij heeft op de kattenkamer gelegen en gespeeld. En dat ging reuze goed. Ze speelt heel energiek en vindt het ook heel leuk om vriendjes te zijn met Luca en Ben. Vooral Luca want die speelt met haar (beetje wild maar daar is Fristie wel voor te porren). Het is sowieso een wildebrasje. Ze bijt ook graag maar dat moeten we nog wat proberen in te perken.

Gisteren dachten we haar nog in de bench te kunnen laten overnachten maar Fristie dacht daar zelf heel anders over. Zij klom als een aapje naar boven en hing daar aan de bovenkant van de kooi. Tot ze moe werd en liet zich toen pardoes in de melk vallen. Op zich nog niet zo erg maar pakte toen de kattenbak ook nog even mee zodat ze er echt gezellig uitzag.
Gelukkig vindt ze een wasbeurtje niet erg. Kammen vindt ze ook leuk.

Het is een wereld van verschil als je haar nu ziet. Gelukkig is alles goed gekomen en is het nu een vrolijk, blij poesje!

Woensdag, 20 juni 2012

We zijn inmiddels een paar dagen verder en hebben wel wat meegemaakt met onze Fristie.
De diarree en het kotsen van zaterdag was een voorbode van een paar heel vervelende dagen voor Fristie waarin ze zich erg ziek voelde, ontzettend slap was en een paar bezoekjes aan de dierenarts heeft moeten brengen.
Maandag hadden we alletwee vrij genomen omdat het er erg slecht uitzag met Fristie. Rond het middaguur was zij ondanks de voedingen zo verzwakt dat ze niet meer op haar pootjes kon staan. Terwijl ze tegen me aan lag en al uren lag te spinnen (helaas een teken van groot ongenoegen of zoals iemand zei; een gebaar om zichzelf gerust te stellen) zakte ze ineens weg en stopte met ademhalen. Ilse pakje haar meteen op en begon een soort reanimatie waarna ze snel weer enigszins herstelde. Fristie is 's middags bij de dierenarts gebleven en vreemd genoeg leek dit het begin van een snel en wonderlijk herstel.
Gisteren at en dronk zij zelf en was heel levendig.

Wij weten hoe snel het slecht kan gaan met een klein poesje maar we hebben nu ook gezien hoe snel zo'n ukkie zich weer kan herstellen.

Zaterdag, 16 juni 2012

We zijn er uit; het wordt "Fristie".

Zaterdag, 16 juni 2012

Donderdag is Chevelle bij ons in opvang gekomen.
Het asiel belde Ilse over een poesje wat gevonden was en afgegeven in het asiel. Het poesje had inmiddels al de naam Chevelle meegekregen. Wij vinden het nog wel lastig om er een verkleinwoordje bij te verzinnen want 'sjevelletje' klinkt ook niet als een koosnaampje. Wellicht verzinnen we dus nog wat anders ;-)

Chevelle is op basis van haar gebitje en de kleur van haar ogen, die al niet meer blauw zijn, geschat op 6 a 7 weken oud. Zij weegt echter nog geen 400 gram! Dat is echt veel te weinig. Gisteren heeft zij ook nog al haar eten uitgekotst. Al met al dus wel wat zorgen om deze kleine smurf.

Door een vochtinfuus en middeltje tegen de misselijkheid gaat het nu wel iets beter. Ilse geeft haar om de twee uur via een spuitje een mengseltje van melk en voedsel en dat blijft er gelukkig goed in.

Chevelle is echter zo super, superlief ! Ze slaapt de hele dag in onze armen, wil het liefst in je kruipen. Loopt achter je aan naar de keuken. Echt een schatje !!!