3P en 2R en 1I

Zondag, 2 januari 2022

Het asiel zit vol. Vol met honden, konijnen en katten. Om plaats te maken voor opvang van andere katten en om de socialisatie kansen te vergroten zijn de P-tjes en R-etjes en Imca bij ons in de opvang gekomen.

Pietertje (v), Paul (m), Pien (v), Rixt (v), Rijk (m) en Imca (v).

Het socialiseren gaat niet met al te grote stappen. Alleen Pietertje onderscheidt zich en kwam regelmatig met een bol ruggetje een kroel halen. Een prachtig en lief zwart poesje die inmiddels is geplaatst in Nieuwerkerk aan den IJssel. Zij heeft het geweldig naar haar zin en kroelt en speelt wat af. Haar nieuwe poezenvriendinnetje is nog even wennen maar dat komt vast goed. 

Paul en Rixt zijn na de neutralisatie terug naar het asiel gegaan. Hier is de kans voor plaatsing toch wat groter en inmiddels is er interesse voor dit leuke duo. Laten we hopen dat zij de kans krijgen voor een mooie toekomst samen bij nieuwe baasjes. Het zal nog best veel geduld vergen maar met Rixt erbij zal ook Paul wel los komen.

Het drietal wat hier nu nog in de opvang zit heeft zichzelf een mooi plekje toegeëigend. De bovenverdieping is niet veilig meer. Er worden hardloopwedstrijdjes gehouden. Er is een springconcours uitgezet. Een wilde variant van zakdoekje leggen met speeltjes verstoppen en terugvinden is geïntroduceerd. 

De poesjes uit het D-nestje die een stuk kleiner zijn zitten hier dan met verbazing naar te kijken. Wij ook, hopende dat die kleintjes er niet al te veel van overnemen 🙃